torek, 11. december 2012

1915868 - e-enfrice o 20-letnem gradualističnem apartheidu

Pred leti so gradualni ksihti hiteli zapirati poglavja z EU, danes pa delajo vse, da ne bi zaprli svojega poglavja v Sloveniji, s katerim so uradno pričeli leta 1992, v zakulisju pa že veliko prej.

Enostavno pvedano, zadeva se je izpela. Prostora za krajo in zastonjsko deljenje odpustkov zanjo, je zmanjkalo. Drugega pa v kučanovsko-mencigerjanskem apartheidnem gradualizmu ni bilo. Razen seveda organiziranega onemogočanja vseh, ki so želeli začeti na svoje ali zgolj s čim novim, različnim od tistega, kar si je komunajzersko vodstvo, s Kučanom na čelu, vnaprej določilo za področje osebnega prisvajanja.

Zato je Slovenija v tehnološkem in kulturnem smislu ostala tam, kjer je bila, na prehodu iz socializma v kapitalizem. Razlika je v tem, da so takrat vse možnosti bile odprte, danes pa so vse zaprte. Kučanova banda je torej več kot 20 let izvajala zločinsko politiko nad Slovenci. To politiko je mogoče primerjati samo z Miloševićevo politiko, le da se je vodila z drugačnimi sredstvi, pripeljala pa je do zelo podobnih rezultatov - brezizhodne revščine in zaostalosti na vseh področjih.

Vednar pa obstaja pomemebna razlika med miloševićevsko Srbijo in kučanovsko Slovenijo. Korupcija v Srbiji je klasična, v Sloveniji pa imamo opraviti s sitemsko, na novo zgrajeno, korupcijo. Bistvo te korupcije je apartheid, ločen družbeni razvoj, ki ga je bil Kučan uvedel leta 1992 in le-ta samo navidez rezultira v gradualizmu, socialni državi in podobnih idiotizmih. Apartheid je namreč razviden iz dejstva, da zgornji del nekdanje ZKS vodi vse niti v državi. To mu omogoča obvladovanje finančnega sistema, ne da bi finančne in druge gospodarske organizacije normalno poslovale. V bistvu imamo hibridno gospodarstvo, kjer si umetna elita vse pozitivne dosežke takoj osebno prilašča, svoje napake in načrtne kraje pa postopoma zaračunava celotnemu narodu.

In ta proces je sedaj prišel do konca, ker se ga ne da več servisirati s tujimi krediti. Zato med drugim tudi ulica. In na tej točki je treba to bando ustaviti. Če je treba s silo in jo s Kučanom na čelu poslati pred sodišče v Hagg.

Žal to predstavlja le del rešitve, saj sta država in družba zaradi 20 letnega apartheida tako degenerirani, da se, po eni strani ne moreta vključiti v sodobne tehnološke in kulturne tokove, po drugi pa kot celota živita daleč nad zmožnostmi v Sloveniji obstoječe tehnologije produkcije. Na vsak način pa brez eliminacije Kučana in njegove bande iz politike, ne bo šlo.

Link

Ni komentarjev: