torek, 1. januar 2013

1941240 - purinoli o programu mladih raziskovalcev

Na vprašanje v članku : "Številke kažejo, da veliko izobraženih mladih ljudi iz Slovenije odhaja v tujino. Kaj bi bilo treba ukreniti, da bi se to spremenilo? " je odgovor enostaven: zmanjšati je treba število "izobraženih" mladih ljudi.

Sistem "mladi raziskovalci" je socialistićna navlaka. Zguba-zguba situacija. Vsak MR stane okoli 150.000€ minimalno. rezultati doktoratov gredo lepo v fascikle in na net, koristi pa poberejo izključno veliki; ZDA, Japonska, Nemčija...... ker je potrebna kritična masa visokotehnološke industrije, da posrka to novo znanje in ga pretvori v tehnološko in ekonomsko odlične nove proizvode. Ameri se samo smejijo, ker jim Dementiostan-tchno bantustan zastonj dobavlja manjkajoče lego kocke v njihovo piramido potrebnega znanja.

Zmanjšati število študentov za vsaj 3x, moratorij na vse družboslovne doktorate, naravoslovno tehnične doktorate omejiti na skromno število, ki je potrebno za popolnjevanje akademske sfere IN NIČ VEČ!!!!

Stanje, ko je med okoli 300 novih dr. "znanosti" letno skoraj 50% tistih iz filozofske fakultete, je smešnica. Da ne govorim, da so skoraj vsi "mladi raziskovalci" opeharjeni za 4 leta dela, ki je običajno samo ena kaprica fevdalnega prfoksa, oni bi pa lahko v kakem dobrem razvojnem oddelku v fabriki medtem naredili ovorenk kariero.

Link

Ni komentarjev: