sreda, 9. oktober 2013

2240449 - za tiste nejeverneže, ki še niso skontali prednosti privatizacije

[bc123a]
> [gugy]
> Za začetek potrebujemo odgovorne lastnike / delničarje podjetij.

tega se ne dobi z dekretom. ali je populacija neke drzave taksna, ali pa bodo prisli lastniki od zunaj. kapitalizem to vedno izravna. sedaj kaze na slednje. Mimogrede, tajkunski direktorcki niso bili najslabsi lastniki, se slabse so bile mnozice "malih delnicarjev", ki so so tajkunjenje sploh omogocile z obozevanjem Mencingerja, poleg drzave seveda.

Za začetek se losajmo involviranosti države v lastništvo komercialnih podjetij in v bailoutiranja lopovskih tajkunskih kolhozov, povečini na nek način prav tako z državo involvirano v lastništvo teh kolhozov.

In ko imamo kompletiran ta prvi korak, si malo oddahnimo in rečimo tak: "Zdaj, ko davkoplačevalcev ne morejo več ropati, nas en mau boli kurac za glupavost privat delničarjev v privat delniških družbah."

No, v drugem koraku pa lahko pogledamo ali lahko kako, z biznisu in javnemu interesu neškodljivo, ter z biznisu neobstruktivno državno regulacijo in nadzorom, prispevamo k preprečitvi varanja malih delničarjev.

No ko smo enkrat državo spravili v svet izključno privat lastnikov komercianih družb, konstatirajmo brezskrbno tako: "Glupih, a požrešnih ljudi ne reši nič, niti država niti Bog, saj se z nerazumljivim in z ničemer razložljivim in opravičljivim neodgovornim in hazaderskim, ter predvsem iracionalno butastim ravnanjem s svojim kapitalom, ugonobijo sami.

Ker očitno tudi oni sodijo v skupino bitij, ki jih je duhoviti Jeremy Clarkson opisal tako: "How could God create the creature as non intelligent and as delicious as lobster. [For, that same God created so many of us passionate happy lobster eaters.]" Hehe.

PS
Indikativno in poučno je, da ameriške državne oblasti, oz njihov celoten aparat za law enforcement, svoj FCPA imajo samo in zgolj za preprečitev korupcijskih tveganj in orgijanja v povezavi z državami in državnimi uslužbenci, s ciljem preprečitve involviranja ameriških podetij v krajo državnega denarja od davkoplačevalcev v drugih državah.

Za privatne lastnike v tujini (in doma) pa oni logično štejejo, da so dovolj dobri in dovolj zainteresirani, da v svojih podjetjih korupcijo ki se dogaja v njihovo škodo, pač preprečijo sami.

Po domaće povedano, če Ciscov manager v dogovoru s Tuševim nabavnikom koruptivno oškoduje Tuš, ga po FCPA ne bodo preganjali (Kar ne pomeni, da ne bo kako drugače pregonljiv ali pa, da Cisco ima rad in tolerira katerokoli tovrstno lopovsko orgijanje), če pa Cisco sales manager kupi vstopnico za svetovno prvenstvo v nogometu in ga podari državnemu uslužbencu, ki nabavlja za vlado zato, da bi mu ta plasiral še eno naročilo, "da Ciscov mutivoda naredi kvartal" ali pa isto to stori na Telekomu, ki je v državni solasti, bo tvegal nekajletni pržun in denarno kazen, da se mu friti zavrti.

Temeljem FCPA ga bo obsodilo kar sodišče v recimo New Yorku, ne glede na to, da je državljan Koruptostana-Komunistiše Đamahiristana pod Alpami. Jaoooo, koliko jih je pri nas za obsoditi, de™, hehe.

Sem bil dovolj jasen zakaj se mi zdi to vaše kriljenje z ročičkami brezpredmetno. Pojav obstaja samo zato, ker je toliko države v gospodarstvu. Ne krilimo z ročičkami, poterajmo državo vun iz podjetij v komercialni dejavnosti, pa te teme ne bo na debatni okrogli mizi, kriljenja z ročičkami pa prav tako ne. As simple as that, kanede.

In ja, naj gre v zapisnik še ta poudarek: Krade se sicer tudi v povsem privat DD, ma pri nas se v glavnem krade davkoplačevalcu. Dvomim, da bi kdo od teh pizdunov, ki so si sposodili od državnih udbokolhoz bank in ki so upnike prevarali v prisilkah in ki so zlorabili inštitut zemljiškehga dolga, upal sposoditi denar pri onem "baklanskem biojevniku" in ga potem tako opetnajstiti. Ker zasebnikom tudi sicer malokdo upa tako krasti. Ker emotivno razkurjeni okradeni privatosi imajo grdo navado lopova poiskati in mu jebati mater, hehe. Razen ovac, kur in gosi, ki te moči eksekucije nimajo, rinejo pa v tovrstne odnose s predatorji. Videla gos, da podkujejo konja, pa še ona odvignila svojo nogico. A vsi vemo, da za gos niti seno ni, kaj šele podkve. In tudi tisti eskimski pregovor vsi vemo, ki pravi, da Quod Licet Iovi Non licet Bovi. Oz Može bre BalkanskiBojevnik™ da posoja in obrestari, pa dobi vse dolgove pridkano vrnjene, ne pa tudi NLB, De™.

Link

Ni komentarjev: