torek, 21. september 2010

902962 - rentarsko parazitiranje po metelkovsko

Lepo si se trudil, da bi metelkovski pameti odgovoril na sedmesto načinov zastavljeno isto vprašanje, ki ima ambicijo oz. aspiracijo podatkniti isto komunajzarsko podvalo na sedemsto načinov. Češ, total uravnilovka in netransparenca in kolobarjenje po proračunu in po namenski pokojninski postavki v proračunu na komunajzarski način je nujno in kul, "ker je bodočnost negotova in nenapovedljiva".

Odgovoriti bi mu moral samo eno:

Če bi človek sprejel metelkovsko đabalebaroško logiko, četudi jo zdrava pamet ne more, he,he, je odgovor na njegove mentalne metelkovske tegobe naslednji: 

Ja, pizdek, doumeli smo, ti bi garantirano rento od mamice državice, pa magari bedno in človeka nevredno nizko in magari posthumno. Imej jo, če ti je tota tvoja mamica državica tak premožna, ma ne iz pokojninske sheme, bogtenimarad. Pokojninska shema je resna zadeva in ni za metelkovsko onaniranje žnjo. Tam v tej shemi smo tudi drugi ljudje, ki nam ni do vaših metelkovskih kibuc đabalebaroških orgij, v katerih se eni mehkokurčniki švercate pa na kavču zakajeni poležavate, medtem ko pravi dedi pokrivamo še vaš del "delovnih nalog" v orgiji, he,he.

Imej svojo nezasluženo rento, ma iz solidarnostne sociale. Najprej se prikloni in reči, "sem podpiranec" in ne upokojenec, pa potem iztegni roko, da ti država da socialno pomoč in ne pokojnino. In ker smo civilizirani, nič ne bomo postavljali neprijetnih vprašanj kako to da si v življenju sfaliral. Jebiga, se zgodi tudi v najboljših familijah. Ka čmo zaj tu spraševati.

Pomoč iz tistega dela proračuna, ki je namenjen solidarnosti civlizirane družbe z reveži in neodgovorneži, zakajenimi metelkovci, ipd, do sebe in družbe. Ki je, to ti pa mora biti jasno, temu primerno borno odmerjena. Jebiga, sociala ne more biti izenačena s pokojnino.

Pokojninski sistem nima veze s tem, degeni metelkovski zblojeni. 

Pokojniski sistem je tam zato, da ko eden kontribuira znesek, ki proizvede v sistemu maksimalno definirano osnovo (trenutno cca 2 taužent ojrof), dobi pokojnino izhajajočo iz polne vrednosti maksimalne osnove, ko pa nekdo drug kontribuira 20% tega, pač dobi petino onega kar je dobil prvi. Pokojnina mora biti matematika ne pa nekšno slinasto socialno mutivodenje.

In ko nekdo ne kontribuira nič, dobi iz naslova pokojnine nič, pa če se revež ni pripravil na "negotovo in težko napovedljivo bodočnost", pač obvisi na državni socialni sisi. Ki ni del pokojninske sheme. Slednje metelkovski pameti očitno ni jasno.

In še nekaj. Ko nekdo s svojim procentom plače doseže kapo, ki generira omejenih 2000 EUR maksimalne osnove, se mu omeji tudi obvezni prispevek ter na tem znesku logično neha poviševati.

To je treba nujno in kot prvo dotajčiti metelkovski pameti. 

Zato, da jim bo počasi postalo jasno, da ni "skrahirala" pokojninska blagajna in pokojninski sistem, pač pa je skrahirala utopistična, nerazumna, iracionalna, zahrbtna, nečastna, komunajzer-boljševistična, total-uravnilovska, total-zajedalska, total-đabalebaroška, total-rentarska doktrina fašistoidov kompartijske praetorijanske falange. 

[Spet!] je skrahirala država in sistem, ki temelji na fritzlovskem, državno-prisilnem zajedanju onih, ki pridno delajo in iz dela prihodujejo. Deja vu! Baš ćudim!

Njo, to svojo smrdljivo parazitsko doktrino, si naj komunisteki "reformirajo" tako, da recimo začetek izplačevanja nezasluženih rent preko socialnih solidarnostnih transferjev iz proračuna, prestavijo na 65 leto starosti. Do takrat pa naj vsi razen invalidvo delajo za svoj kruh. Ka pa če se bi dogovorili, da bi sinkure oni polovici odveč na državni sisi visečih, "reformirali" tak, da se jim začnejo podeljevati in iz njih benefite izplačevati po 75. letu starosti? Ha?! Bi šlo? Reforma, jebiga! Zaradi vzdržnosti proračuna, he,he. Se sliši znano?

Alpa, glede na to, da je videti, da bi oni to zamaknili kar na 75 let, pa si naj to nastavijo kar na totih njim najbolj zaželenih 75 let, he,he. Prav tako jim dajmo proste roke, da te nezaslužene rente znižajo po lastni mili volji. How about zero EUR? Bi šlo, metelkovci?

Link


Ni komentarjev: