četrtek, 25. november 2010

1001477 - ali naj Irska napumpa davke?

[vuksan]
OK, ampak celo Nemci pravijo, da je sporna pomoč državi, ki ni izkoristila vseh mogočih davčnih virov. Izpade, da cela Evropa v bistvu financira ugodno davčno okolje Irske.

To v bistvu pomeni predvsem, da ima EU za kurac definirano in ali eksekutorano v praksi, čisto vse kar je povezano z evro-cono, fiskalno politiko vobče in tudi vse kar dopušča, da se lahko ena članica zapije, naredi visoke račune, potem pa morajo drugi garantirati za poplačilo računov. Skratka, če lahko ena članica maha s kurcem drugih po koprivah, ogroža valuto in finančno stabilnost in podobno.

Abdić-Topčider-SFRJ press!

Davki so za mene izven seznama krivcev, ker bi morali biti del prostega trga vse dokler obstajajo ločene nacionalne države s samostojnimi davčnimi sistemi in politikami. Davčna konkurenca je pomemben mehanizem pritiska k nižanji in optimizaciji proračunske potrošnje. Konec koncev EU kot skupnost ima imperativ biti konkurenčna številnim državam po svetu mimo interen konkurence v EU, ki imajo še nižje davke kot Irska.

Nemško in slovensko zatekanje v logiko "Naj Irci dvignejo davke, ker mi nočemo nižati" je bolano.
Zlasti slovensko ki je celo v primerjavi z nemškim naravnost absurdno. Milo rečeno. In je za razliko od nemškega totalno bolano motivirano. Za cilj ima namreč "nadaljevanje socializma z drugimi sredstvi". All clear? I rest my case your honor.

P.S.
In ja, Irce je treba bodisi fukniti vun iz evrocone, če sami ne vzdržujejo standardov, in jim brez dvoma tovrstno pomoč odreči. Čemu tak cirkus za vstop v območje evra in v EU samo, če ga lahko potem vsak topčideri in abdićari kakor mu paše, preostali pa potem "preprosto morajo pomagati", zaradi kolateralne škode, ki bi sicer brez pomoči bila še večja. Sounds familiar?

P.P.S.
Nekdo drug, ker politične elite tega očitno niso sposobne, ker so očitno vse po vrsti biassed, majke jim ga spalim, hehe, mora v regulativo EU, ki je polna svobode in svoboščin, da kar poka po šivih in zna srati drugim o tem, recimo arabcem v UAE, hehe, pod nujno implementirati prepoved zadolževanja držav. Slednje je najhujši mehanizem zasužnjanja, ki suspendira svobodo ljudi. Jebeš vse druge tipe ogrožanja svobode, ta je najhujši. Sledijo pa davki. In vendarle tega niti ena politična elita EU držav ni uspela nasanjati. Ker se jim lušta denarna moč, ki iz tega rase.

Link

Ni komentarjev: