sreda, 28. marec 2012

1632868 - zakaj Boratova pokojninska "reforma" ni bila korak v pravo smer

Ne znam se opredeliti kaj je večja laž oz. floskula, to, da je "reforma bila v pravo smer", al to, da so jo podpirali "obrtniki, gospodarstveniki in ekonomisti".

Reforma ne le ni bila "v pravo smer", bila je zgolj poskus cemementirati nadaljevanje v obsoječo napačno smer. T.i. "reforma", je za cilj imela zrihtati materialno podstat za hranjenje rakaste komunistične bule v mehkem delu trebuha narodovega telesa. Rak je telesu sporočil, da se je hudo razrasel in da potrebuje še več krvi. Zato se je komunistični predlagatelj kobajagi-reforme trudil zgolj in samo v to smer, da raku zagotovi več krvi in da se nič ne spremeni. O kakšnem zdravljenju ni bilo niti govora.

Način, ki si ga je zamislil je bil tak, da se tako disruptivno-upfrontno, kakor tudi trajno poseže v maso izplačanih rent, beri, da se ljudem dobesedno ukrade denar.

Tisti, ki se vam ni dalo iskati bistva komunističnega zajeba, boste najlažje razumeli, preko te ilustracije:

Komunisti so zbirali denar za gasilsko veselico, na kateri bi tisti, ki vplačajo naj bili temeljem potrdila o vplačilu deležni jedače in pijače, ter ansambla BrizgalnaBrizga. Paketi so bili glede vsebine različno bogati in z različno ceno. Tisti, ki niso vplačali, bi pa naj ne imeli dostopa do teh benefitov. Lahko bi pa sprot plačali on-sajt, hehe.

Glede jedače so bili paketi trije, samo pasulj, pasulj s klobaso in odojek z mladim kampirom, mlado čebulo, toplo lepinjo in to pa to. Prvi paket je bil skupaj s pijačo 10 EUR, drugi 13, tretji pa 20. Tabogati so pa morali plačati 50. Solidarnost, jebiga.

Denarja se je nabralo toliko, da bi vsi, ki so vplačali karkoli, lahko dobili pasulj s klobaso.
Potem se je pa začevo:
Vodilni komunist se je zmenil s šefom benda, da mu kobajagi plača 300, 100 je normalno, 200 si pa razdelita.
Povrhu vsega so komunisti naštepali totih potrdil o vplačilu za še dvakrat toliko kot jih je v resnici vplačalo in to vse za odojka.
Pa to razdelili prjatlom, sorodnikom, ljubicam itd.
Ker so tik pred veselico skontali, da se računica ne izide, so predlagali "reformo", ki je bila takšna:
Vsi bodo doplačali 20%, iz jedilnika pa bodo odstranili odojka, vsak bo dobil le pol klobase in po en sam pir. Ljudem so hkrati razložili, da je tako tudi bolj zdravo.
Vsi žnjimi povezani so gagali, da to podpirajo, vsi drugi so pa rekli, da to ni fer, da se bodo bolje imeli, če gredo do Jovota na odojka v lastnem aranžmaju, saj jim bo še nekaj penezof ostalo. Zlasti tisti, ki so jih prisilili vplačati 50 EUR z grožnjo dodatnih 10, so skontali, da lahko kupijo celega odojka in si ga doma sami spečejo, so seveda bili absolutno proti. Vsi nezadovoljni so terjali, da se jim denar vrne, ker niti slučajno niso za takšno "reformo", celo veselica se jim je povsem priskutila.

Skratka, vsi, ki so komunistični zajeb prečitali in razumeli, so bili proti, ofce, ki niso ter s komunisti povezani benefitorji so pa bili za. As simple as that, dude.

PS
Naj ti razodenem, da to foro, da blagajno narediš "vzdržno", namesto tako, da ljudem pošteno plačaš zgolj toliko, kolikor so vplačali, in to tako, da jim spričo novega podatka o povprečni življenjski dobi pač znižaš višino mesečne rente, še vedno jim pa plačaš vse kar so vplačali, zadeve greš urejat tako, da jim uzurpiraš del vplačanega in jih prisiliš še več vplačati, medtem ko bi moral nehati krasti in nehati dajati nepoklicanim, moj desetletni sin skonta v eni mikroskeundi.

Samo reforma, ki bo vzpostavila enačaj med vplačano maso kontribucij in izplačano maso rent, uvedla možnost odhoda v pokoj kadarkoli po recimo 45 letu starosti in bo letnico "polne pokojnine" postavila kot zgolj obračunsko kategorijo, ter iz pokojninske sheme odstranila socialo, je reforma v pravo smer. Vse druge so nadaljevanje ponzi-reketarske sheme.

Glede floskul, ki imajo ambicijo ustvarjati privid o podpori s strani "gospodarcva in stroke" pa to: To je ista nebuloza kot tista, da je "Zokija izbrala večina Slovencev". V resnici ga je izbralo natančno 315 tisoč NjegovihSvojih državljanov, skratka 16% državljanov oz 17% volivcev. 

Gospodarstvu je topogledno v interesu uvedba kapice, stroki pa, da sistem končno postane ekonomsko zares stabilna nelopovska shema varčevanja za starost, z enačajem med maso kontribucij in maso izplačanih rent, z vgrajenim avtomatskim mehanizmom samoregulacije v primeru, da se življenjska doba nadaljuje daljšati, kot imajo recimo že Švedi in še nekateri. Odločitve o tem, ali se pri tem stalno ali občasno prilagaja še obračunska letnica, ki ohranja višino mesečne rente in ali se prilagaja še kontributivna stopnja, pa so lahko del parlamentarne debate in celo referendumov.

Link

Ni komentarjev: