četrtek, 5. april 2012

1643395 - temeljni razlogi za slovensko zaostajanje v primerjavi z ostalimi ex-socialističnimi državami

V začetku tisočletja smo bili po gospodarskem položaju vzor evropskim postkomunističnim državam.

Naj gre v zapisnik - Mi nismo nikakršna postkomunistična država. Mi smo še vedno komunistična državnokapitalistična pretežno država. Kar, mimogrede, pojasni dogajanje, ki je predmet tega članka.

Z drugimi besedami, če sta Češka in Slovaška zares eliminirale komunizem in monolastniško-monoteistični državni kapitalizem, a.k.a. "socializem", je za nju normalno da po BDP napredujeta. In če je Slovenija obdržala komuniste in komunizem ter podtalno fura naprej državni kapitalizem, a.k.a. "socializem", začinjen z delom komunistične nomenklature, ki se je prelevila v tajkune-turbokapitaliste najslabše vrste vse od zgodnjih časov manufakturnega kapitalizma, pa prakticira tajkunski turbo-kapitalizem in hude oblike kartelno-monopolno-naziinteresno-ksenofobnega mafijskega kleptokapitalizma, je prav tako normalno, da ne napredujemo oz. da nam BDP kaže znake degradacijskega retrogradnega zaostajanja za povprečjem EU.

Ma, ne dajmo se motii, mi kar lepo furajmo naprej neokapičeno prispevkovno reketiranje s pomočjo zlorabe državne represije in davčni apartahid naperjen proti delu, govorimo, da kapice ne bomo uvedli, govorimo, da bomo davčni aparthaid še zaostrili, bohotimo še naprej število sinekurnih pizdekov, ki visijo na državni sisi, okoli pa lupetajmo, da so nam za našo bedo krivi ameriški in svetovni fantomski neoliberali, ki jih v SLO ni niti v minimalh količinah, pa še kar naprej volimo komunistično beštijo, romajmo na lažgoše in tam gagajmo, da je klanje kul, pa nas bodo prehiteli vsi, vred z Makedonijo in Albanijo.

Link

Ni komentarjev: