ponedeljek, 7. maj 2012

1679058 - socialna država v teoriji in komunajzer praksi

[primorc1492]
Priznam, ne poznam tako zelo dobro ZDA. Sem pa enkrat gledal oddajo enega američana in so primerjali zdravstvena sistema v ZDA in Kanadi. Kanadski je podoben evropejskemu in je ena Kanadčanka odgovorila, ko jo je uni iz ZDA vprašal kako to, da imajo "brezplačen" sistem in je ona odgovorila, da je pravica vseh, da dobijo zdravnika. Pol še eni američani so govorili kako njihov " health insurance sucks" ipd. Celo Denzel Washington je posnel film o tem. V filmu naj bi njegov sin imel probleme s srcem in se ni mogel operirat. BTW nisem levičar, ne berem levičarskih sranj, podpiram liberalno ekonomijo ampak vseeno se mi zdi prav, da tudi otroci revnejših imajo pravico do zdravstva in šolstva. Js mam srečo, ker prihajam iz kar premožne družine glede na slovenski standard, sem še študent in marsikdo, ki ga poznam ne bi mogel študirat, če bi imeli kot v Ameriki, kjer študentje ob koncu študija imajo 200 000 dolga. Ne vem, jaz tega ne podpiram.

Tvoj sentiment je in legitimen in normalen in civiliziran in sprejemljiv za povsem kredibilen politični diskurz, ki dopušča seveda tudi hkratni obstoj privatnih šol in zdravstva in zavarovalnic. Tudi sam podobno razmišljam in sem med onimi, ki verjamejo, da je to skupnosti v skupni benefit, dasiravno izgleda strošek in dotiranje šibkih.

Se hkrati imam za doslednega častilca in promotorja osebne svobode, torej, povedano s tujko - imam se za liberalnega, sem proti komunizmu-fašizmu, sem proti nasilemu boljševiško-fašističnemu kolektivizmu, sem proti vsaki, še tako umetelno zakrinkani oz. preoblečeni ekspropriaciji, ipd.

Problem Slovenije ni to, da je veliko ljudi za dobro javno šolstvo in dobro javno zdravstvo, oboje dostopno vsem do ravni nekega standarda v družbi, primernega finančni moči družbe, magari tega danes dogovorjenega in veljavnega.

Problem je, da komunstična nateguska kamarilja pod krinko tega sentimenta, zadeve v praksi premakne v boljševiški nasilni ekstrem, pa na liniji kumunajzer vektorja "bilo kuda nasila total uravnilovka svuda", s pomočjo neokapičenih reketov in davčnega aparthaida letno neposredno okrade prihodovalce iz dela v koletivitetu za cca 1 milijardo, s čimer jim onemogoča, da bi postali srednji razred, pa smo eto 99% uravnani v enaki bedi, nekje doli južno od spodnjega horizonta srednjega razreda.

Tudi Švica načeloma ima sistem kakršnega zagovarjava jaz in ti in večina Slovencev, ma ima tudi kapico na prispevkih, pa nima davčnega aparthaida, pa za 350 EUR mesečne zavarovalne premije imajo tam že vrhunsko zdravstveno storitev, pa pokojnine izplačajo strogo temeljem sume vseh kontribucij, pa davčno izvzetje je spodobno visoko, pa za poročene pare je duplo, ...itd...skratka, so normalna, nezlagana in nespačena socialna država.

Pa poleg javnega imajo tudi spodobno zasebno zdravstveno ponudbo. In tudi izvendržavne stebre varčevanja za starost.

In ader wordz, debata ni ali naj bo to, kar ti zagovarjaš, debata je, ali se naj rdečim talibanom dovoli zloraba sistema in legitmnih dobrih zamisli in sistemov. Ali se jim naj dopusti ta zloraba, s pomočjo katere oni podtalno reinkarnirajo svoj stari zatohli boljševiško-faśistični fevdalni-sužjnelastniški aparthaidski sistem, v katerem, spričo njihovega talibanizma, ki nima mere in meje, 99% nacije sužnjuje maloštevilni komunajzer nomenklaturi na oblasti in NjihovimSvojim rdečim nomenklarurnim bratom - turbokapitalističnim rdečebaronskim tajkunom, članom istih plenilskih klanov.

Naša država je ta moment to: "Dopusti motenemu komunisto-fašistu, da vpelje socialno državo in civiliziran sistem javnih zdravstva in šolstva in on ti bo vpeljal kar prikrit komunizem-fašizem". Oz, po eskimsko: "Reci motenemu, da sme prdniti, pa se ti bo kar usral". 

Zato se slovenski narod mora ovedeti, da je nasedel motencu, ki se je usral, ker mu je narod podelil mandat, da prdne, oz, povedano malo drugače, narod je nasedel krvožejni komunistofašistični bestijalni volkulji - kompartiji, pa ji dal ofce v varstvo. Ta jih pa potem, temeljem samovoljno razširjenega mandata ovčarske dolžnosti, vsak večer pokolje kolikor ji paše. Češ, da ene, zlasti tiste, ki jih beštija kvalificira za "socialno neobčutljive", zaslužijo klanje.

Link

Ni komentarjev: