ponedeljek, 11. oktober 2010

952551 - mencingerjanska obzorja

[NavadniNimda]
Kot vedno, tule niso krive farmacije in trgovci, pač pa Država s svojim palamudenjem, klientelizmom in sprevrženo regulativo.

Bravo maestro. Same sentiments here. Farmacije in trgovci zgolj maksimizirajo lastne iztržke v danih okoliščinah. Okoliščine Sjebostana so pa vedno - jebeludzbunjenog.

Ker to počnejo tudi protizakonito, je vprašanje, kje je mehanizem pravne zaščite državljanov pred predatorskimi kartelo-kleptoidi. Država, ki, namesto, da je ščit proti kartelom, po volji klepto-kartelne politične kamarilje, v čigar ujetništvu in fevdalni lasti je že tventietfortifajv, v kartelih sodeluje in jih generira. Ker je naša "država", oz. bratovšina, ki nam vlada, u iber zlizana z bratovščinami, ki se kartelov poslužujejo. Rezimirano - ker je naša država en sam kartel.

P.S.

Ko normalen, mentalno uravnovešen, zdrav človek želi rešiti problem s sunki burje pri odpiranju in zapiranju vhodnih vrat v svoji hiši na slovenskem Krasu, koder pač žalibog pogosto po naravnih zakonih piha neprijetno močna burja, se ne spravi nad vetrove, mater Naravo, Vesolje in Boga, pač pa si naredi vetrolov.

Ko normalen, civiliziran, mentalno uravnovešen, zdrav ded želi opraviti s težavo čezplotnega seksa svoje (domnevno svoje, hehe) življenjske sopotnice se o tem pogovori in dogovori žnjo in se ne spravlja na dede, ki so velikodušno zadovoljili njegovo pupo, ko jim je ponudila deal, hehe.

Te sila preproste slovenske narodove modrosti, se bi lahko poslužili tudi slovenistanski mencingerijanski veseljaki, ki jim naravni mehanizmi prostega trga ne dišijo, ker jih v bistvu nikdar niso razumeli oz. jih ne zmorejo zapopasti, predvsem zato, ker niso pravi dedi, ampak podmizno-aranžerske podmukle šleve tipa Josip Gnus Tito, ki je srne "lovil" tako, da so mu jih poprej privezali za kol na sredini jase. 

Mencingerijanci, ki nikdar niti niso pokazali najmanjšo voljo, da bi mehanizme prostega trga in načela enakih priložnosti za vse igralce na trgu sploh razumeli. Ker jim je ljubše vse spraviti pod palec in kontrolo klepto-kamarilje, izžeti folk pa ga zasužnjiti in ga od svoje volje narediti odvisnega. Bo že mamica državica povedala koliko je plebsu dovolj za življenje. Bodo tovariši odmerili po meri lastnih gnilih umof.

Link

Ni komentarjev: