sobota, 28. maj 2011

1226309 - komunajzer "ekonomist" Tine Stanovnik pa zlorablja termin "stebri solidarnosti"

To niso stebri solidarnosti, ampak stebri neupravičenega komunističnega rentarstva na račun diskriminiranih državljanov. Stanovnik bi ohranjal stebre socializma dvapikanula. Stebre zajedanja cveta slovenstva!

In kaj za boga bi "naj solidarnost" iskala v varčevalni shemi? A v varčevalnih shemah NLB, in Zavarovalnice Maribor in Volksbank tudi uporabljajo ta mehanizem "solidarnostnega odvzema vplačil"?

A njihovo talibansko demagoško slinjenje pomeni, da lahko tudi na privatna sredstva, ki jih toti rdeči pro-"reformni" ekonomisti imajo privarčevane v bankah, lahko po enaki ekspropriativni logiki in dokrini, pod enakim demagoškim alibijem, opalimo ekspropriativne ukrepe, da se malo še iz njihovih privarčevanih penezof gremo "ohranjanje solidarnostnih stebrov". Recimo Rigelnikova, Jankovićeva, Pergarjeva, itd... privarčevana sredstva razdelimo ljucvu preko totih "stebrof solidarnosti" inu altruizma slovenistanckega. Bi šlo?

Ajde, efdevejevci, dajte malo dihat med drukanjem za reformo oz. za kontinuiteto komunajzerizma, pa nam bralcem postrezite z intervjujem teh "ekonomistov", kdo od njih je za, da mu država pobere vse njegove prihranke in jih malo da v "solidarnostne stebre", da se razdelijo drugim.

Alpa recimo naj nam Nina Media in podobne "neodvisne" agencije izvedejo naslednjo anketo državljanov Slovenije: "Ali se strinjate, da se vaši prihranki na bankah, zavarovalnicah, v nepremičninah, avtih, v delnicah itd. nemudoma ekspropriativno zasežejo in uporabijo "za ohranjanje solidarnostnih stebrov?"

Alpa tako vprašanje: "Ali se strinjate, da se vaše premoženje razproda in se ga vplača v državni proračun, "za ohranjanje solidarnostnih stebrov?"

Če kakšnemu bistremu drukarskemu efdevejevcu ni jasno, točno tisti nadkapični otipljivi EURi , če jih komunistična reketarska kamarilja ne bi prisilno zasegala, bi prav tako nemudoma postali "sredstva privarčevana na banki ali kje drugje, postali bi premično ali nepremično premoženje, ali vrednostni papirji", kapital pač. Skratka, gre za iste vrste peneze, isti mehanizem, ista načela.

Gre za peneze, ki so nekomu bili nasilno odvzeti, za njih ne bo dobil nič in mu je bilo onemogočeno, da jih naloži na banko, s čimer bi postali tak tip prihranka, na katerega komunistična reketarska banda, po nekem čudežu, hehe, zaenkrat še ne štarta. Valda zato, ker nočejo sebi in NjihovimSvojim tajkunekom in podobnim rentarjem zasegati prihranke, hehe.

PS

Komunistični Stanovnik nam naj neha sluzit z nekanšnimi alkimističnimi novimi sistemi, surogatnimi osnovami za izračun, pikami in ne vem še katero komunistično šlamastiko. 

Kontribuirana masa denarja je čisto v redu kot kriterij in noben drug ni potreben. Dobro?

Če kontribuirano maso denarja razdeliš po sedanji ureditvi na 150 predvidenih mesečnih rent preden pride Matilda s koso, jutri pa zaradi domnevno drugačne ocenjene življenjske dobe na celih 200, zadeva vedno avtomatično in brez vsakoletnih "reform" funkcionira. In če nekdo mora v pokoj predčasno pa 200 postane 300, bo zadeva spet funkcionirala, mesečna renta pa p pač žalibog nižja. Normalno! Simpl ko pasulj masa /številom mesecev črpanja. M/n=višina rente. Voila! Pa ena omejitev glede najzgodnejšega možnega pričetka črpanja, da ne bi toti n padel pod nivo socialne pomoči in evo ti supervzdržnega pokojninskega sistema z vatomatično regulirno zanko.

Če bi stanovniki imeli poštene namene, bi sledili preprostemu načelu: Kolikor kontribuiral - toliko polučil. 

Tak kot imajo oni v razmerju do banke v katwri varčujejo. Ali bi našparano bilo počrpano v 100, 200, ali 300 obrokih, od 55, 60, 65 let naprej, ni važno. Če bi pa nepočrpano povrhu smeli podedovati dediči, bi prav nihče več v debati omenjal do kdaj se bo delalo. To sploh več ne bi bila tema. Niti drugorazredna, hehe. Če se ne bi ostalo, da se ne sme dedovati, v zameno bi pa država nadaljuje kriti rento tudi ko živiš več kot povprečno, pa bi tudi vsi bili kontent, kanede?

A stanovniki niso tu, da bi drukali za poštene transparentne rešitve. Oni drukajo za komunistično mafijsko reketarstvo in diskriminiranje. V imenu boljševiške nasilne uravnilovke. In komunistične večno-praetorianske nomenklature v roli neofevdalnega gospodarja, ki deli "solidarnostne" odpustke.

Link

Ni komentarjev: