ponedeljek, 18. julij 2011

1290822 - diskurz o Socializmu 2.0

Vprašanje. Se to že dogaja? Je v Sloveniji premalo jaht in luksuznih avtov? Je bila privatizacija družbenega premoženja "socialistična"? Enkrat bi človek pa hotel videti grozljive efekte o katerih pišeš. Ali obrtniki demotivirano opuščajo obrti, "ker jim malo ostane"? Ne vem...

Gremo po vrsti:

Se to že dogaja?

DA!

Je v Sloveniji premalo jaht in luksuznih avtov?

Premalo v primerjavi s čim? Jaz bi rekel, da je v Sloveniji preveč premoženja/dohodka odvzetega ustvarjalcem, zaradi česar smo posledično država dveh razredov: Par promilov je rdečih tajkunov, žnjimi v istem razredu je za manj kot četrtinko promila upravičeno in sledom poštenega dela premožnih ljudi; In ja, oboji skupaj imajo dokaj malo jaht in luksuznih avtov, ker smo pač revna in majhna dežela ter mikro gospodarstvo in ker lopovi, ki so nagrabili vozijo lizing avte od firm, ne upajo pa kupiti dobrega avta, ker se bojijo pokazati ukradeno; 

Drugi razred so pa vsi oni, ki prihodujejo iz dela, reveži povečini: Tem se reče razred revnih tlačanov, ki sužnjujejo državi torej komunistični klepto nomenklaturi na vrhu te države in rdečim neofevdalcem - rdečim baronom, torej prihvatizacijskim tajkunom, oz. ponarodelo ime za njih je Murglbabini razbojniki oz. plenilci.

Skratka, ja, v Sloveniji je premalo avtomobilov in jaht v rokah upravičeno pošteno premožnih, ki jim je uspelo kaj skupaj spravit NAVKLJUB KOMPARTIJINEMU DIVJANJU, prav tako je avtomobilov srednjega razreda premalo v rokah srednjega razreda, katerega itak skoraj da ni, ker niti nastati ni mogel, ker mu roparska država v rokah roparskih komunistov, to ni dopustila.

Je bila privatizacija družbenega premoženja "socialistična"?

DA! Bila je povsem in predvsem "socialistična". V času socializma 1.0 v Kranjcef, je na vrhu države bila kompartijska nomenklatura, ki je pod svojo komando in pod svojim palcem in sebi na voljo imela celotno državno in "družbeno" premoženje, razne gradove na Brdu pri Kranju, Vile na Brionih, gradov te in one, vladne in kompartijske in udbovske palače v Ljubljani in luksuzna stanovanja za zaslužne tovariše, ter tudi fuk stanovanja, kobajagi službena stanovanja in službene murgljske ter ine hiše za tovariše.

99% folka je ta čas imelo po majhnosti uma kompartijskega politkomisarja odmerjene netržne bedne neto mezde.
To je bilo SOCIALISTIČNO, ja!

Potem je prišla od Zapada zapovedana menjava sistema, ali pa albanizacija in ali severnokerizacoja. Komunisti so zadevo sfejkali tako, da se dejansko nič ne spremeni. Navkljub formalno-nominalni menjavi sistema po diktatu Zapada in navkljub kobajagi "sestopu", hehe. Aaaaaaaamen!

Nekdanji kompartijski nomenklaturniki so se razdelili v dve skupini. Eni, tisti že na pravih pozicijah za grabež in plenjenje, kamor jih ej nastavila kompartija, ki še vedno računajo, da jim kakšni NenjihoviNesvoji državni organi v bodočnosti nikdar ne bodo prišli na sled ali jih preverjali, so uplenili "družbeno" premoženje in postali rdeči tajkuni, drugi pa ostali rdeča nomenklatura iz istega bracva srpokladivarjev, ki so ji oni prvi v zameno za permisivne zakone, del plena vrnili v formi črnih fondov za Komaprtijo, dobili so po par stanovanj in onih poprej jim podeljenih hižik za prihvatizirat đabest in tu pa tam je seveda kakšnemu preko ustreznih kamuflažnih obvodov, padlo kaj tudi čisto v njegov žep.

Kakorkoliže, vsi nomenklaturniki so ostali gori na vrhu. Na konju. In se lepo imeli po sistemu Čorbine pesmice "Mi na konju oni dole, bog te jebo što nas vole". Oni dole jih imajo kobajagi radi, ker tovariši verbalno demagoško populistično kričijo v medijuh, češ "da ONI imajo veselje do socialmnega kapitala", hehe, "tadesni" pa ne, er so "neoliberalci" in "princi teme". DObro, slednji virtulani fantomski zlodeji ne obstajajo in nimajo nobenega vpliva na nič v Đamahiristanu, ma fajn se pa sliši, poleg tega folk itak kurca ne šteka, važno je le, da se folk boji negotovosti, hehe.

Folk so nategnili na ziljon načinov med prihvatizacijo, v ozadju je pa tovariš Mencinger pel pesmico o certifikatih kot brezvrednih papirjih "za rit obrisat", da jim plenjenje lažje uspe. Najprej tako, da so papirja natisnili več kot je premoženja, ker sov edli, da oni bodo prišli na vrsto fukara pa ne, tak, da Mencinger vsaj delno ima prav, hehe. Potem pa tak, da so NjihoviSvoji tajkuni in tajkuneki (cca 30 tisoč Murglbabinih rdečih rabojnikov), štartajoč iz prve vrste, držeč vse v svojih rokah štartali prihvatizirati in v manj kot desetletju je večji del premoženja prišel v njihove roke. 

Pa še ogromno premoženja je neupravičeno ostalo/romalo v državne roke, da tudi nomenklatura na oblasti ima kje svoje aspiracije po sinekurah uveljavljati, pa so lahko nadaljevali nastavljati eni druge na dobro plačana mesta, od koder so seveda da na ziljon načinov kompartiji rihtali črne fonde za utrjevanje in večno vzdrževanje na oblasti.

Če pogledamo efekte, imamo enako stanje oz. učinkovanje, kot v Socializmu ena pika nula. Isti ljudje so na vrhu in v posesti kontrole in uživanja večine premoženja, tokrat celo lastninsko njihovega, na drugi strani pa ista raja v roli tlačanov, le da so mezde prej bile bedno odmerjene v neto znesku, zdaj se pa to doseže nekoliko bolj sofisticirano preko uravnilovskih davkov in prispevkov.

Tej raji so uvalili še upokojence iz časa socializma 1.0 na socialo iz pokojninske blagajne, kobajagi iz solidarnosti, davke so jim nabili in to edino njim ultra visoke in ultraprogresivne in jim uvalili tudi neokapičene paraharače, kot da davki in sociala za upokojence niso dovolj.

Skratka tudi to je fakin SOCIALISTIČNO, ja.

Ali obrtniki demotivirano opuščajo obrti, "ker jim malo ostane"?

JA. A to da tisoče obrtnikov in malih podjetnikov zapira bizines, pa tebi nič ne pomeni, al kaj? Kdo misliš, da so lastniki tistih podjetij, ki so v tisočih guznila od leta 2008 naprej? Roko na srce, številna tudi povsem normalno in nevezano na zunanje vplive in delovanje komunajzarov, ma enostavno peveč jih je, ki so že zaprli zaradi pasjega režima in komunistične rentarske plenilske klepto oblasti.

A mejk no mistejk, mi še nismo videli nič, kajti na poti so še novi in teh je veliko zelo veliko. Strah te naj bo, maestro, zelo te naj bo strah, kajti včeraj sem o zapiranju treh firm slišal govoriti, do sedaj zelo uspešnega tovarnarja izraslega iz uspešne obrti v prejšnjem režimu, ki ni nič nikjer ukradel. Ker ima poln kurac vsega, hkrati pa, zase in za družino že dovolj, pa se mu pri 60-ih ne da več bosti z butalistanskimi komunajzer fašisti, ki vsak dan nasanjajo nove oblike redistribucije in zajedanja. 

Za njega sem si mislil, da je trden kot skala in da ga nič ne uniči. A ga očitno je priteralo v kot. Na žalost!. In ko takšni dvignejo roke masovno, bo Slovenija spoznala revščino ter hujši kot grški scenarij, kajti ne slepimo se, mi smo za razliko od Grkov, na prafaktorje razturena družba, brez trohice od komunistov opevane kohezovnosti. 

Mi bomo propadali vsak zase, marsikateremu bo štrik videti kot izhod, ker smo takšni, jebiga, raje fentamo sebe, da se kobajagi obranimo od kobajagi sramote, kot pa, da tak kot Grki in Francozi in Nemci in Britanci, razbijemo okna na palači kjer sedi večni komunistični nomenklaturnik, ki narodu pije kri. Nas jebajo v naus brez vazeljin, mi pa lepo doma po TV gledamo kako Arabci in Grki protestirajo. In Francozi in Nemci! Mi pač lepo, in an orderli fešn, volimo one, ki nam že 20 let višajo harače in paraharače. Grejt sakses Slovenci, in grejt sakses vi fritzlovski komunajzer-fašistični delililci in mešalci, bravo pizdeki, bravo vsi

Link

Ni komentarjev: