sobota, 7. januar 2012

1522141 - nadaljevanje primerjav nemškega in rdečetalibanskega zavarovanja za primer brezposelnosti

[dorki22]
> [janezpizdek]
> Nihče si ne želi ostati brez dela in "koristiti nadomestilo", plačujejo vsi zaposleni prisilno, vendar denar, ki se tam nabere nihče ne more na koncu kariere pobrati in odnesti iz sistema zgolj zato, ker nikoli ni ostal brez dela, oz. ker ni "počrpal celotno premijo".

1. Kam pa gre denar dotične osebe, ki je vplačevala npr.40 let, če pač ostane zaposlen do penzije, brez prekinitve?
2. A se lahko sam odločim, če bom zavarovanje plačeval, ali je obvezno?

Saj, ravno to sem namenoma že pojasnil. Nemci imajo normalno, nediabolično interpretacijo in aplikacijo "solidarnosti", neke vrste aktuarsko solidarnost. Izven tega je to klasični zavarovalni sistem zelo podoben zdravstvenemu in protipožarnemu ipd. Ljudje se zavarujejo proti požarju ali suši ali poplavi in jim seveda nič ni žal penezof, če se požar, poplava ali suša ne zgodijo. Hvala bogu, samo da se ne!

Ideja je ta: Človek se normalno želi zavarovati proti nezaposlenosti. A človekov cilj je ipak, da je ves čas zaposlen, vse do upokojitve, ko več ne more delat. Srečniki, ki jim uspe delati brez enega samega dne brezposlnosti med koncem šolanja in pričetkom pokoja, pač vplačujejo in nič vun ne črpajo. Ne tega nadomestila-benefitov premije zavarovanja in ne socialne pomoči.

Iz solidarnosti do onih, ki pa niso te sreče, pa aktuarsko-solidarno, podobno kot pri zdravstvenem zavarovanju, pustijo peneze v sistemu za reševanje težav onih, ki te sreče niso imeli, oz. "so zboleli". In to ne vključuje zgolj izplačila.

Delno ta denar gre za organizirane aktivnosti proaktivnega zaposlitvenega prizadevanja arbeitsamta države v korist zavarovancev, delno pa tudi v financiranje minimalnih dob izplačevanja nadomestil tudi za one, ki si ga spričo premajhnega števila let dela/kontrbuiranja še niso uspeli prislužiti, ali pa so ga že "počrpali do konca". 

Recimo, ko ljudje ne uspejo zbrati 5 let delovne dobe, vseeno pa vmes večkrat ostanejo brez dela (tipične zaposlitve za določen krajši čas). vsa izplačila za 3-6 mesecev so tipično plačana iz te solidarnosti. Itd, lahko si zamisliš, te penezi so strogo namesko porabljeni, hkrati pa se vzdržuje visoka stopnja fer izplačil kontribtorjev ko jih doleti nesreča nezaposlenosti.

Za ilustracijo, pri nas so rdeči reketarski talibani tudi to področje izrabili in zlorabili za udejanjanje socializma za vsako ceno in z vsemi sredstvi, pa so kobajagi "solidarnost" razširili tak, da so reketi tak kot v Nemčiji neokapičeni, izplačila pa so ekstremno brutalno nefer okapičena na garjavih 720 EUR. Skratka, imaš lahko nekoga, ki skupaj s firmo vplačuje tudi po recimo 5 tisoč mesečno, recimo 40 let, za kar si bi v Nemčiji priigral 60+ mesecev nadomestila v višini 3500+ EUR, s čimer bi šestdesetletnik, ko ostane brez dela "tik pred upokojitvijo" s tem zvozil do pokojnine s standardom, ki je na ravni pokojnine (3500) kar si je s kontribucijami tudi vse lepo prislužil.

Pri nas bi pa padel za maksimalno 19 oz. 24 mesecev (V Nemčiji kot vidiš preko 60 mesecev za 40 let kontribuiranja!) na 720 EUR, preostali čas do upokojitve pa na socialo 250 EUR.

Jasno je kako zelo satanski reketarski sistem imamo. Ljudi reketiramo neokapičeno, potem pa iz njih prisilno delamo enake bednike odvisnike od države in sociale. Razčlovečimo jih bolj ali manj vse, razen neodpustljivih kočevskomedvednih javnih uslužbencev na državni sisi, in to v najbolj občutljivem življenjskem obdobju, ko vudrijo še zdravstvene tegobe starejših, ipd.

Pri nas bi bilo bolje, da satanski komunistično-mafijski reketarski nategunski sistem v celoti ukinemo, ker je karikatura nemškega recimo in nateg. Z odpravo tega nategunstva in sprenevedanja in delavcem oči-mazanja, omogočimo vsaj to, da si oni, ki lahko, našparajo sami, kdor si pa ni mogel, bo pač tako med obdobji brezposlenosti, kot na koncu eno desetletje (in pol, kmalu) pred pokojem padel na socialo. Saj itak to vse skupaj je pri nas de facto "pasti na socialo". 

Teh par mesecev, ko prejemajo od 500 do 700 EUR, namesto garjavih socialnih 250, pač ni omembe vredno, saj je očitno, da nemaziljene in neposvečene kanonfutr Slovence čaka oz. že imajo povprečno od 5 do 15 let brezposelnosti v življenju. To da v zameno za tak reket eni srečniki povprečno 5 mesecev prejemajo povprečno 600 namesto 250 EUR, skupno torej povprečno efekt človeka nevrednih 1700 EUR in z lajftajm, ni vredno omembe.

Štekamo? Spet so nam ga kumunajzer reketarji nabili frit brez vazeljin: ONI™, ki ta satanski sistem in doktrino koncipirjao, pa s tem niso prizadeti, saj so vsi na državnih sinekurah. Vse v imenu njihovega zlaganega socializma vsiljenega ljucvu. Iz Lune je s prostimi okami razvidno, da so poziivni efekti za nesrečnike bagatelni, kar jasno pokaže, da cilj ni pomoč nesrečnikom, temveč reketiranje onih drugih. In ideologija oz. doktrina in politpraksa nasilne uravnilovke plebsa v bedi. Spet smo "isti ko Nemčija", a ipak "nismo ni slični". Klasika Nategunistana-Zlaganistana!

Link

Ni komentarjev: