četrtek, 12. januar 2012

1533390 - Miran77 o Egonu Zakrajšku kot morebitnem mandatarju

Zakrajšek ? Wishful thinking.

Ampak če ga res prepričajo, da se vrne iz ZDA in prevzame tole sračje gnezdo od Slovenije, naj le poskusi. Mu dam prednost, tudi pred Janšo.

Bojim pa se sicer, da bi ga večina slovenskih državnih medijev raztrgala podobno kot Bajuka, ker bi za določen del neopartizanske in rusofilske javnosti preveč smrdel po Ameriki. Poglejmo si njegove ideje o liberalizaciji gospodarstva - jaz kot konservativec in janševik se z njimi recimo gladko strinjam, ampak a bi jih bila sposobna požreti tudi naša čudna predpotopna levica ?

Hočem rečt, da tudi ko govorimo o neodvisnih in strokovnih kandidatih, se lahko mnenja izrazito polarizirajo. Za en blok je "nadstrokovnjak" recimo Potočnik, za drugi blok bi bil primernejši Zakrajšek. Ergo, kmalu spet dobimo "levega" neodvisneža in "desnega" neodvisneža. Spet smo pri pikčastih in progastih.

Ampak jebiga, jaz osebno sploh ne vem, v čem je tu problem ? Tako pač funkcionirajo vse normalne demokracije. Dvotaktno, leva, desna. Bolje kot enotaktno. 

Skupni imenovalec je seveda treba najti. Ampak bolj kot je družba raznolika in pisana, manjši je ta skupni imenovalec in težje ga je najti. Edino Ustava, temeljni dokument družbe, tista, ki določa pravila igre - edino o njej se moramo poenotiti. Z demokratičnim pluralizmom v okviru Ustavne ureditve, magari samo dvotaktnim, pa nimam problemov.

Bottom line: Zakrajšek je OK, se strinjam. Morda nam lahko pomaga pri prehodu v neko bolj civilizirano nadgradnjo dvotaktne demokracije. Dvotaktna demokracija sama pa bo ostala, Zakrajšku in morebitni tehnični vladi navkljub. To je enostavno realnost.

Link

Ni komentarjev: