torek, 17. januar 2012

1539676 - malo primerjav z neoliberalno temnico ZDA

Vse kumunajzere Slovenistana želim opomniti na majhen detajlček v tem članku, ki pravi, da je davek na dobiček v USA 35%. Tolikšna je tudi maksimalna dohodninska stopnja za dohodke nad 372 tisoč USD. Tudi za one iz dela.

Na ravni kjer Slovenistan že opali 41% plačujejo Ameri 10-15%. In nimajo povrhu vsega še neokapičene rekete.

Naj vam prevedem kumunajzarčki. Vi, ki vam je vaša sveta kompartijska lopovska klika frit nabila najvišji dildo-davek na delo na svetu dodatno ojačan z reketi brez kapice, plačujete na svoje bedne, človeka nevredne plače, marginalnih 60% davkov+paradavkov, Janković že predlaga 70%, medtem ko USA, ki ji vi rečete turbo-kapitalistična beštija, računa svojim ljudem cca 13-18 posto primerljivih davkov+dajatev.

Istočasno USA, ki ji vi pod vplivom kompartijskega pranja umov, rečete neolibralna temnica, svoje kapitaliste opali enako po žepu za dobičke, ki so posledica kapitalskih vlaganj - 35%, dočim vaša sveta đamahirija ima ta davek nominalno na ravni 20%, a spričo kreativnega knjigovodstva se de facto kasira promile.
In vsi gagajo, da je te treba še razbremeniti, zaposlene pa še višje obremeniti. Absurdistania!

Ali, če hočete drugače, na ravni navišje stopnje za prihodke iz dela plačujejo vsi, tudi drugi, nedelovni tipi davkozavezanca nekšen EDS v enaki višini 35%.

Da o davčnih izvzetjih, ter pragu, ki je za poročen par kar na ravni slovenske povprečne plače, niti ne govorimo. 0 (nula) davka na prihodek na ravni, ki jo letno iz dela zasluži 90% Slovencev. Normalno, USA je civilizirana država, ki sirotinjo ne obdavčuje. Saj niso neki tam jebeni komunistični reketarji, nacijo nasilno v bedi uravnavajoči.

Kdo je tu neo-neki-beštija in kdo je tu fer civiliziran vladar in država, mamico vam ofčjo zblojeno?

Link

Ni komentarjev: