četrtek, 27. september 2012

1828228 - komentar Kovačeve kolumne "Janez Janša, slaba banka ni Bavčarjev Istrabenz!"

Veliko lamentiranja za prazen kurac. Deleže bank v državni (so)lasti je treba odprodati kvalificiranim novim lastnikom in to magari za 1 cent, na način, da se poskrbi za depozite prebivalstva in podjetij, kdor pa takšno banko kupi naj izvoli početi s slabimi terjatvami kar mu volja. Vso možnost ima jih selektivno odpisati. Morebiti se to odpisovanje, da celo med pogoje prevzema dodati, da ne bo vse prepuščeno volji prejemnika tega enocentnega darila.

Z drugimi besedami, eventuelni denar davkopačevalcev angažiran v tej zadevi, sme biti uporabljen izključno za dosledno garantiranje depozitov v primeru bankrota bank in nikakor ne za reševanje položaja teh neodgovornih sedanjih lastnikov bank, vred z državo, oz vlado, oz politiki. Ta denar za garantiranje depozitov že obstaja namensko za ta namen.

S tem, ko svoj delež država odstopi magari za 1 cent, država pokaže ali z nacionalizacijo celo vsili izhodno strategijo tudi drugim solastnikom teh bank. Tako nastala razlastitev oz izguba tega fiktivnega premoženja, ki je tako ali tako negativni kapital, je pravična "kazen", bolj pa logičen epilog, za neodgovorno ravnanje med odobravanjem "problematičnih" oz toksičnih kreditov toksičnim kleptoklanom in maziljencem.

Ni odveč pripomniti, da je škodljivo tudi to, da se vsi, vred z avtorjem kolumne, gredo slepomišenje, ko tri slovenske banke v državni (so)lasti imenujejo s kriptičnim imenom "bančni sistem".

To ni nikakršen celoten slovenski "bančni sistem", temveč skupina udbokolhozov, ki so jo komunistične gnjide nastavljene od komunistične politike oz mafijskega rdečega kleptoklana, pač devastirale, ker so vajene po vsaki rundi tovrstnega orgijanja oz prozorne kraje, izvesti sklepno dejanje v formi polnjenja luknje nastale s krajo, iz žepov revežev oz davkoplačevalcev. Pri tem jim zelo prav pride kriljenje z ročičkami in lamentiranje o "slabi banki", kakršnega uprizarjajo eni, izhajajoč iz napačne predpostavke, da je ta govna od udbokolhozov oz. državni bančni biznis alfa in omega, ki ga nujno moramo imeti in reševati.

Slovenija ima "bančni sistem" s številnimi nedržavnimi bankami izven treh sjebanih udbokolhozov in eventuelni propad teh treh kolhozov ne pomeni konca "bančnega sistema", temveč zgolj konec orgijanja neodgovornih kastnikov teh treh kolhozov. 

Unicredit recimo, bo nadaljeval obstajati, četudi bomo takoj sprejeli odločitev, da se tri sjebane bančne kolhoze pri priči likvidira. Celo več, unicrediti slovenistanski bodo še bolj zdravi in močni, saj bodo depoziti prebivalstva masovno romali k njim. Ta nenadni priliv zdravega keša jim bo dal možnost kreditirati zdrave projekte. Nezdravih in sumljivih pa tako ali tako ne kreditira nihče že dolgo. Celo udbokolhozi so dramatično priprli pipice, razen za ZARES posvečene. hehe.

In v čem bi potem bil problem? V tem, da Kučan, Mencinger in druga podobna udbokompartijska sodrga ne bodo imeli svojega bančnega kolhozniškega bagra, ki bi preko mehanizmov ugrabljene države, grabil iz žepov revežev, ki na svoje prihodke iz dela, po njihovih zamislih, alibijih in političnih doktrinah, plačujajo drakonske davkorekete, ter prekladal v žepe kordežev, hild, šrotov, jankovićev in podobnih posvečenih in od kompartije maziljenih tovarišijskih harlekinov-kleptopizdekof, ki naprej za nagrado za đabest gradijo hiše in bazene drugih posvečencev in ali zgolj radodajnih konkubin posvečencev in ali polnijo črne fonde mafijskih kompartijskih političnih strank.

Auuu, e to bi mene strašno deprimiralo, da "Slovenci" več ne bi meli tak udbokolhoz, ki nas redno ropa, zgolj v zameno za fumisvaginalično fatamorgano, ki nastane v formu kurčeve pare oz pičkodimnih meglic, ko nam te udbokolhoze mudološkodemagoško prikazujejo, kot "našo nacionalno bančniško srebrnino".

Zato namesto lamentiranja o "slabi banki" mora država čimbolj na glas pričeti prebivalstvu in drugim zdravim depozitorjem garantirati za depozite V CELOTI ( da prepreči stampedo, ki bo ta edini zdravi keš izmestil izven države!), tri sjebane udbokolhoze pa magari nacionalizirati oz odvzeti neodgovornim lastnikom, z namenom, da se jih pod določenimi pogoji odda novim, kvalificiranim lastnikom za 1 cent, ali pa, v primeru odsotnosti zanimanja junakov, ki bi takšne pogoje sprejeli, pač preprosto likvidira in se udbokolhozniškemu zlu, oz luknji brez dna, za vse večne čase zatre seme lopovsko.

Če država nemudoma ne stopi v akcijo, ki bo učinkovito pomirila depozitorje, bodo oni glasovali "z nogami" tako, da depozite odnesejo iz teh kolhozov in celo iz države, pa bo ostala tako ali tako samo še "slaba banka" v formi treh sjebanih in poslej izpraznjenih kolhozov. Avtomatično se bo kreirala Kovačeva slaba banka, pa bo rašitev na dlani sama od sebe. Bolj bodo grozili s "slabo banko", tem bolj bodo depozitorji bežali iz teh treh udbokolhozov in to bežali ne v kako drugo banko v Sloveniji, temveč bežali iz Slovenije.

To mora biti obvezno pospremljeno z ustavno prepovedjo lastništva in ustanoviteljstva države v komercialnih bankah. Za vedno! "Platinasto pravilo" mu magari dajmo ime, nje.

Kajti na ravni semantike se je treba zavedati, da je vsaka banka v (so)lasti slovenske države, ki jo, oz dokler jo upravljajo komunistični kleptoharlekini v bistvu "slaba banka". Prevod za Kovača: Dobili bi 4 slabe banke. Eno v katero bi Kovač alociral toksične terjatve iz treh kolhozov in tri kolhoze, ki bi nadaljevali novo rundo slabobančništva pod komando politićarskih komunističnih beštij. In mi kot nacija in družba nimamo nikakršnih indicev, kaj šele garancij, da bo komunistov na oblasti pri nas kaj kmalu konec.

Ravno nasprotno, kako blentavi smo, bomo komunistične lopove v tisočerih odtenkih boljševizma oz nasilne uravnilovke plebsa v enaki bedi, od krvavordeče, preko ogabne roza pa vse tja do dolgočasno egalitarno bele, hehe, volili še taužent let, če nam bodo le dovolj sladkorečno na duše pihali tople pasate mudologije o gradualnem kakopak odmikanju od komunizma, začinjeno s pridevniki, " ...enako, pravično, demokratično, svobodno, socialno,..." in kar je še tovrstnih nategunskih žvak za seljake.

Link

Ni komentarjev: