sobota, 29. september 2012

1831388 - razlike med evropsko in slovensko levico

[asdf147]
> [slovenecnb1]
> TO NI VARČEVANJE je ljudem jemleš pokojnine, socialno varstvo .....to je legalna kraja.

Veš kaj je institucionalizirana državna kraja? Progresivna obdavčitev, navzgor neomejeni socialni prispevki.....izganjanje domačega znanja in kapitala, tuje izanje in kapital se nas pa itak že leta nadaleč zaogibata. To je neposredna kraja nosilcev razvoja te države, posredno pa tudi vseh ostalih, ker če ne bo pogojev za rast, če ne bo visokokvalificiranih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, tudi denarja za socialo ne bo. Stvar boste pripeljali tako daleč, da boste iz Slovenije naredili ekonomsko puščavo sredi Evrope, ki bo začarana v negativni razvojni špirali, ki deluje kot Dantejev pekel, z vsakim krogom je slabše. Bolj obremenjujete manj imate in na koncu so vsi ubogi in se ne da nikomur nič več vzet. Je to cilj te države?

Ne vem, kaj mislite, da boste na ta način dosegli, ker bolj boste pritiskali z obremenitvemi najboljših v družbi, bolj vam bodo bežali in na koncu bo ostala samo še socialna vsedlina, med katero ne boste imeli kaj prerazdeljevat. Je pa res, da boste dosegli mokre sanje postsocialistične levice po Evropi, družba enakosti, ampak enakosti v bedi, uboštvu in revščini. Vi pač ne razumete, da brez nagrajevanja znanja, inovativnosti, podjetnosti.....ne bo šlo in da družba enakosti je lahko samo poenotenje na najnižjem skupnem imenovalcu, torej v bedi. Nikoli ne bomo vsi bogati, lahko pa smo vsi revni in v končni fazi vsi na slabšem.

Ja to pa je institucionalizirana državna kraja, "rop stoletja" bi rekel Janko Veber.

*****
V nulo vse podpišem. Razen tega:

Je pa res, da boste dosegli mokre sanje postsocialistične levice po Evropi, družba enakosti, ampak enakosti v bedi, uboštvu in revščini.

To podpišem 90%, hehe. Reči bi namreč moral, da... - Ne levice po Evropi , temveč kvazi-levice v Sloveniji. 

Levica oz. razumno-humano legitimno odmerjen socialno-solidarnostno-civiliziranostni princip v politdoktrini in politpraksi predvsem, mimo normalnih drugih političnih sil, ki ravno tako živijo vse izlistane principe civliziranega sobivanja skupnosti, najdemo recimo na Švedskem in Norveškem oz v Skandinaviji. 

In veš kaj? Na Švedskem imajo socialno kapico, imajo pošten nelopovski pokojninski sistem, v katerem je izračun rente pošten, ker sloni na masi vseh kontribucij med delom posameznika, ker del pokojnin funkcionira kot popolna varčevalna shema, enaka vsaki drugi, pa del rente lahko dedujejo člani družine do poplačila našparanega v celoti, ker se lahko pod poštenimi pogoji po določenem času svobodno upokojijo zgodneje, kot pri sistemsko projicirani "polni odmerni starostni dobi", kadar želijo itd.

Tudi zato, ker je davčno izvzetje postavljeno razumno visoko in ker obstaja družinsko davčno izvzetje in ker so tudi pragi in zneski maksimalnih stopenj postavljeni kolikor toliko racionalno in razumno, je, na primer švedska socialnost, in s tem tudi švedska levica, vsaj normalna, z legitimiteto in kredibilnostjo te vrste interese zagovarjajoče politične sile, dasiravno ni moj izbor, ne bo nikoli moj izbor, niti mi je simpatična.

Kakor mi tudi progresivne obdavčitve niso simpatične, ker so v mojem vrednostnem sistemu predvsem nesprejemljive zaradi nepoštenega in za družbo sila nevarnega inhibitornega vpliva na voljo do maksimizacije delovne vneme homo sapiens sapiensa, za katerega so sveti možje vedeli, da ima ta problem, zato so v svojih svetih modrostih v svete knjige zapisali načelo flat davka v razumni in z benefiti in mandati države oz. "cesarja" utemeljivi stopnji, enako za vse kontributorje v družbi, brez komunistično-hajduško-mafijsko-reketarskega nasilja in diskriminacije in aparthaida.

Naši zlodejski bestialni harlekini so nazisocailisti in fašisti in reketarji in vaški kurji tatovi, ki se na Skandinavijo oz "skandinavijo" in na socialno-demokracijo in "socialno-demokracijo", ter celo na nekakšno sfejkano in distortirano percipirano, ter interpretirano liberalnost, sklicujejo zaradi demagogije in ne zato, ker bi njihove aspiracije, predvsem pa politpraksa, bile kaj podobne normalni socaldemokraciji, katere platforma bi morala biti civilizirana demokratična družba. To demagoško mudološko gaganje je zgolj alibi za fašisto-mafijsko-reketarsko-kartelno-podmizniško divjanje roparskih komunajzarskih hord.

Razlika med levico, liberali i desnico na Švedskem, v domeni soacilanosti in civiliziranosti družbe, v odnosu do šibkih, je zgolj v drobnih podrobnostih v smislu mere, recimo levica bi imela progresivno obdavčitev, z več kontribucije onih, ki prihodujejo več kot 250 tisočakov letno, desnica bi pa imela recimo flat davke in ali zgolj veliko višji prag za uveljavitev najvišje stopnje ali bi pa zgolj znižala najvišjo stopnjo. Liberali bi pa, da vsi plačujejo flat in da se za šibke poskrbi tako, da so izvzetja dovolj visoka.

Nihče od njih pa ne zagovarja to, kar zagovarja naša ogabna lopovska žgadija, kar je, da se že klošarjem na njihovih 2,8 tisoč letnega prihodka vsili drakonskih 27%, ter, da se sirotinji, ki je zaradi nizkih dohodkov, na Švedskem in po celi EU še povsem neobdavčena, vsili najvišja stopnja v višini 42%. In da se k temu dodatno vsili še rekete v formi neokapičenih socialnih kontribucij, za katere se, v zameno za tako drakonske harače in rekete, po nepoštenih ponzijevski shemi, dobi zelo, zelo okapičene benefite, ali celo nič, oz. se ljudi mrcvari, ko se jim ne dopusti dostop do njihovih prihrankov. To ni levica, to je hajduška banda! Katare cilj je bestialna nasilna uravnilovka vsega folka v enaki bedi, računajoč, da je folk dovolj glup, da bo srečen, ne zato, ker sam ima blaginjo, temveč zato, ker je sosed enako beden in še bolj ropan kot on.

In ja, s političnim nasiljem dosegana uravnava, je tako ali tako možna samo v enaki bedi, kajti uravnava v maksimalnem bogatstvu za vse je oksimoron, pravljica, iluzija in pičkodimna fatamorgana, ki obstaja zgolj v konceptih utopistov, "uravnava" oz. točneje premik vseh v blaginjo pa garantirano ne vodi po poti nazisocialističnih doktrin državne prisile, temveč je možen edino v družbi civiliziranosti, svobodoljubja-svobode, enakih priložnosti za vse, minimalne države in intervencije, nepodmizništva na ravni trošenja iz proračuna, nearanžerstva, nereketa, neekspropriacije, ipd...skratka, v družbi, ki ji vladajo resnični svobodoljubci in svobodo-prakticirajoči, torej z eno besedo pravi žlahtni pošteni LIBERALI, ali pa vsaj pošteni, normalni, z mero vladajoči drugi tipi politikov, ki so to zares in ne neke spake od kompartijskih komosmolcev a la Tone-ki-nastavlja-Zzoccije, ki se za liberale samopoimenujejo v maniri afriških ljudožercev, ki se samopoimenujejo za demokrate, potem pa počnejo vse te orgije zlodel, lopovluka, plenjenja, ekspropriacije, prisile, nasilja s pomočjo zlorabe poprej ugrabljene in v komunajzer ideološki gulag zaprte države.

Še enkrat - en velik bravo za tvoj post.

Link

Ni komentarjev: