četrtek, 6. junij 2013

2140477 - novinarsko ala F571 nespoštovanje temeljnih civilizacijskih prvin

[moat]
V bistvu pa gre za vprašanje, kako se bo to poznalo na nas, našem žepu in naši prihodnosti, če bo Janša postal, namesto obsojenega modela koruptivnosti, oproščen mesija?

Jap, mirno počakajmo na pravnomočnost, potem pa se opredeljujmo.

Moja napoved: Najkasneje na ESČP bo komunistična sodba razveljavljena. S tem ne trdim, da je Janša nedolžen, niti, da je lopov, trdim le, da je nemogoče, da tako nedokazana sodba vzdrži preizkus na ESČP. Ali je možno, da zdrži preiskus višjega sodišča v komunistični Djamahiriji Slovenistan? Pod pogojem, da je že na prvi stopnji vse res bilo zmanipulirano, je to seveda še kako možno.

Najbrž ne izražam posebne modrosti ko rečem:

Če preizkusa ESČP in ali morebiti že višjega sodišča ne prestane, bo obveljalo, da je Janša nedolžen, pa četudi ni.
Če pa sodba postane pravnomočna bo obveljalo, da je Janša kriv koruptivnosti, pa četudi ni.

To nas naj spomni na inštitut presumpcije nedolžnosti vse do pravnomočnosti in na vrednoto spoštovanja zakonskih pravic in osebne integritete in svobode, ki gredo tudi obtožencem za najhujša zlodela, hujša je obtožba, bolj je pomembna doslednost pri spoštovanju teh pravic.

PS
V tem smislu je sramotno in neodgovorno zlasti pisunjenje novinarjev, ki hitijo vzdolž svojih mokrih sanj vstoličevati prejudic odhoda Janše in se kobajagi dobronamerno radujejo času brez Janše. Skratka raženj in ogenj so si že prištimali, ulova pa še nikjer na vidiku.

Patetično in ostudno nespoštljivo do osebne svobode. Takšnim žurnalistom želim, da njih doleti takša življenjska situacija. Niti kučanovsko tolpo kaj gane in pri kraji moti ali je Janša tu ali ne, niti je utemeljena predpostavka, da te in sedanji direktorji bodo speljali pošteno in dosledno privatizacijo, in še najmanj je utemeljena predpostavka, da se bo zdaj, v primeru odhoda Janše odprl prostor za liberalizem v SLO. Slovenska prst je za liberalizem toksična in tu liberalizem ne bo zrasel, pa če kdo vse preorje in s posebni pesticidi zatre in kučaniste in janšiste.

Ravno zato je nespoštovanje temeljnih civilizacijskih prvin na tej stalibanizirani prsti izrazito nevarno početje. Niti okostja od zadnje eskalacije še niso sortirana, a eni Slovenijo že rinejo v novo tovrstno nesrečo. Spet pojejo gozdna sodišča, ki obsojajo brez dokazov. Kogar jim pritrese komunistično udbaško tožilstvo. Ki jim thalerjev, ki so dokazano zahtevali koruptivni denar, seveda ne pritrese. Le zakaj, če je pa njihovsvoj udbaški. Tudi milijarde poneverjene na AC programu zdbaško tožilstvo ne preiskuje. Le čemu, če so pa milijarde ukradli njihovi svoji.

A ipak, če dokazov ni, pizdeki, neodgovorni, bolje je, da 1000 koruptivnih uide pravici, kot, da se po krivem obsodi enega samega nekoruptivnega. A ta vrednota vam pa nič ne pomeni? Če ne, potem vi niti za raznašalce časopisov niste, kaj šele za novinarje in urednike!

Link

Ni komentarjev: