sreda, 19. oktober 2011

1405562 - pokojninski sistemi v komunajzerlandu in drugod po svetu

[mrazzz]
Drugače pa. Cela evropa dela do 65 leta in to pri bistveno višji dodani vrednosti na zapolsnega. Če Janša misli da v sloveniji pokojninska reforma ni potrebna, nemore bit dober premier. To je za moje pojme skregano z vsako logigo. A je sploh možno znižati davke, če se ne pred tem znižajo tudi državni izdatki (kamor spada tudi sociala).

Janševega koncepta glede pokojninskega sistema ne poznam, vendar, pod določenimi pogoji daljšanje dela ni apriorno nujno. Pravzaprav je ta parameter zgolj obračunska kategorija. Le to se postavi na temelju življenjske dobe in želene višine "polne" mesečne rente. Ljudem pa dopusti da v pokoj odidejo kadarkoli hočejo ali morajo po recimo 45.em ali 50.tem letu starosti. Pri nas so pa komunistični talibani to razumeli kot poziv in alibi za fašistični diktat. Do takrat moraš delati! Ker te do takrat rabimo ropati! Ker tako funguje in na tem temelju (na ropanju in prisilni uravnilovki v bedi!) sloni naš kumanajzer koncept "pokojnin".

P: Ja, mi rabimo še kako drastično reformo, ma to ni tista nategunska kobajagična "reforma", kakršno so poskusili uveljaviti komunisti.
Naš sedanji celoten družbeni sistem in doktrina sta tako komunistično-zblojeni, da temeljem teh ni možna primerjava Slovenije in "cele Evrope", kakor namiguješ ti.

Slovenija nasplošno ima vnebovpijoč problem demagoškega majmunskega narcisoidno-mudološkega sklicevanja na Evropo, Skandinavijo, Švico, Avstrijo, Nemčijo, Nejmit normalno državo, aludirajoč nategunsko, češ, saj smo jim čist podobni. Podobni, moj kurac!
To je tako sprijeno in pokvarjeno, da bolj ne more biti.
Mi nismo normalna država, ampak smo legislativno, ko gre za davke in "prispevke", ter zdravstvo in pokojnine, ena navadna, kot kurji drek zmešana in smrdljiva komunistična đamahirija tisočerih nategov, prevar in arogantno-bestialnega ropanja prihodujočih iz dela in zasebnih podjetnikov v povezavi s kontribucijami povezanimi z delom.
In ne samo to. Mi smo celo ko gre za tako sensitivne in sakralne zadeve, ko je recimo zavarovanje proti nezaposelnosti, en sjeban lopovsko-prevarantski hajduški bananistan.

A to naše rokohitrece nič ne moti, da ne bi srali, češ da smo kot Avstrija. Moj kurac kot Avstrija.
Brata imam na Dunaju in mi je razložil kako funkcionira pri njih sistem zavarovanja od nezaposelnosti.
Na kratko, vplačilo je tako kot pri nas procent od plače, brez kapice, ma pri izplačilu je prav tako vse brez kapice.
Pri nas je pa pri zaseganju penezof vse brez kapice, izplačilo pa 720 EUR maksimum 19 mesecev maksimum.
Na primer, brat je zdaj star 55 let in pravi, da mu je zdaj čisto vseeno če zgubi službo. Plačo ima 4200 neto in če izgubi službo in jo več ne dobi lahko temeljem 32 let vplačevanja črpa 80% od 4200 naslednjih 61 mesecev, ker je "toliko časa prejemanja tega nadomestila akumiliral s 32 let vplačevanja, ker nikoli ni nič izkoistil. Sestra, prav tako na Dunaju, pa ima komaj nekaj mesecev, ker je veliko mlajša in ker je velikokrat že črpala po par mesecev, ko je ostala brez službe".

In ko zdaj primerjaš nekoga z enako plačo pri nas ugotoviš, da "nije ni slično, jarane!". Po domaće, pri nas so enako plačanega zaposlenega dobesedno oropali z neokapičenimi prispevki, na koncu, ko je ostal brez dela v 50. letu starosti ga pa zjebali na raven socialnega podpiranca in nič manj ga ne bodo zjebali ko bo šel v pokoj. Navkljub drakonsko visokih neokapičenih reketih. Zanimivo je da glede prispevka za zavarovanje o nezaoselnosti ropajo in nategnejo tudi nizko plačane in ne le tradicionalno v SLO osovražene "relativno bolj plačane" oz bogate prešiče med delouci. Hajdučijastan!

Zakaj? Zato ker komunisti izvajajo nasilno uravnilovko povsod. Pa naredijio "enak" zakon avstrijskemu, s pripisom "pripada nadomestilo 80% plače, ki za 25 in več let dela znaša 2 meseca za vsako leto dela, vendar največ do 19 mesecev in najveć do 1000 EUR bruto"

No, ta odebeljeni del naredi iz Republike Slovenije, ki bi morala biti podobna Republiki Avstriji - "The Državetini od The Države"™, Komunistično Lopovsko Uzurpatorsko Đamahirijo Slovenistan.

PS

Če hočemo urediti pokojninski sistem tak kot Nemčija kombinirano z ureditvijo v Čileju, oz. zdravstveni sistem tak kot Švica, Nemčija in Avstrija, moramo vse urediti kot oni. Vse, brez oklepajev, sprememb, drobnih tiskov, neokapičenja prispevkov a okapičanja benefitov in podobne komunistične nategunske roparske svinjarije drobni duš slovenskih kmetavzarskih kurjih tatov.

V normalnih državah je tak:
- prispevek okapičen. Ker je okapičeno tudi izplačilo rente.
- pošteno izplačilo mase vseh rent projiciranih na znanstveno predvideno dobo življenja, ki je linearno odvisno od mase kontribuiranega.
- Vodenje osebnega računa, da se lahko mesečna renta izračuna vsakomur pošteno, skladno z njegovo maso kontribuiranega in trenutkom odhoda v pokoj.
- Možnost odhoda v pokoj kadarkoli po letu starosti recimo 50. S tem, da se maso kontribuiranega v tem primeru razdeli na 360, oz. še 180 dodatnih mesecev, kar pomeni, da bo pol nižja, ker pri 65 letih se jo deli samo s 180, pri 50 pa pač s 360 mesecev.
Itd. 

Skratka, naši kumunajzari so poskrbeli, da se rop zgodi vedno na temelju "podrobnosti", ki nas ločijo od normalnih držav. Kar avstrijska, nemška, švicarska in celo čilska pokojninska nebesa oz. varen raj nebeški, spremeni v slovenistanski lopovski komunistini pekel negotovosti.

Link

Ni komentarjev: