ponedeljek, 1. oktober 2012

1832391 - balada o nepremičninskem trgu

Oni dan je do mene iz ust prodajalke nepremičnin, ki se s tem težko oz nikako preživlja, prišla taka zgodba o prodaji "nadstandardnih" stanovanj na "elitni" lokaciji, ki potrdi Tadejeve navedbe.

Najprej so zelo dolgo prodajali po fantastičnih, a zgolj teoretičnih 5800, pa so nekega dne punce dobile odobreno prodajo po 4800, pa je prišel dan prehoda na ceno 3800, pa, ko je zagustilo so pričeli po 2800. Da večletne že kalvarije in mučenja po zneskih vmes med navedenimi niti ne omenjam.

V popolnem že obupu je punca lastniku zatrdila, da četudi bi nekatere enote ponudili po 800 nihče ne bi kupil. Skregala sta se, je pa padel dogovor, da nekaj časa oglašujejo po 800 in če kdo resno napaljen pokliče, da naj rečejo, da so se zmotili, da je tipkarska napaka, da valda ne more nihče resno pričakovati tak "nadstandard" na tako "elitni" lokaciji, za jebenih 800 na kvadrat.

Rečeno storjeno. Jap, vem, da veste odgovor. Niti 4 mesece po objavi teh oglasov niso prejeli niti enega jebenega klica. Wtf in ??? so si zmedeno mislili, nje.

Zaključili so: Slovenija je v iber obubožana. Niti za 800 na kvadrat nihče ne kupi, nadstandard in elitnost na stran.

Pupika je resignirano zatrdila, da ima vtis, da celo šenkanih stanovanj nihče ne more prevzeti, saj niti za stroške prevzema in opremljanja folk nima penezof. Investitorji, ki kupijo "investicijsko" se pa za Slovenijo v celoti ne zmenijo, kaj šele, da se bi zdaj v teh ćelenđing časih jebali s filanjem svojega keša baš v sila sumljive in nelikvidne slovenske nepremičnine, katerih nabalonjenost jih lahko ugonobi za več stoletij v naprej. Sicer pa je, po mojem skromnem naziranju, keš teh ljudi že davno hitil daljne destinacije po svetu in je zdaj tam vezan za nekaj časa, hehe. In ader wordz - denjeg nje tu.

Pa jih oddajajte po trgu sprejemljivi ceni, sem telebansko rezoniral, hiteč pomagat oni pupiki v stiski. Odvrnila je, da to bi morda celo pilo vodo, ma sta najmanj dva problema. Prvi je, da jim banke ne pustijo, hehe, does it sound familiar, drug je pa, da bi stanovanja lažje oddali opremljena, eeee, junouvitajmiiin, je še dodala na koncu.

Zafukano. In tipiko po naše. Ma ni problema, poltiki-fašisti bodo zasegli nam davkoplačevalcem, pa naredili iz treh slabih štiri slabe banke, hehe, pa akomodirali to absurdno razvajenost bančnih harlekinov državnih udbokolhoz bank, y bogamy y drugih.

Mi The Državljani, bomo spričo še enega kroga fritzlovskega ropa nacije imeli še manj kupne moči, banke pa kobajagi "sanirane" bodo imele ooooooogrooooooomno keša in ooooooogroooooomno stanovanj, ki jih ne bo imel kdo kupiti. Grejt sakses!

Link

Ni komentarjev: