sreda, 3. oktober 2012

1835301 - kako je lahko komunist Stane Kavčič bil liberalen?

»Do konca je ostal komunist, ki je zagovarjal družbeno lastnino,« o njem pravi znanstveni svetnik Jože Prinčič z ljubljanskega Inštituta za novejšo zgodovino.

Kako gre to, da je nekdo "do konca komunist", talibanskega tipa, ki zagovarja "družbeno lastnino", skupaj s tem, kar ste napisali malo naprej?

Obračun s Kavčičem = obračun z liberalizmom

To je tako, kot če bi napisali "Obračun s komunistom Kučanom = Obračun z liberalizmom."

Oni dan sem nekje naletel na informacijo o neki nacistični kacet paznici, ki so jo preživele Židinje med pričanjem v Nirnbergu omenjale uporabljajoč sintagmo "bolj človeška" in "bolj liberalna" od drugih paznic. Šlo je za čudenje in debato o tme kako lahko paznico v kacetu, njene žrtve označujejeo s takimi pojmi. Paznica je namreč bila v Nirnbergu obsojena in je bila krvoločna in brezdušna čisto dovolj, da ej dojenčke, ki so jih Židinje rodile v kacetu (ne vem po kakam čudežu se je to dogajalo!) tako kot druge prijela za nogo in vrgla na kup, s katerega so jih potem skurili v krematoriju.
Psiholigija žrtve je očitno takšna jebiga. Da takšno paznico, ki je za spoznanje manj krvoločna označijo za "bolj človeško" in "bolj liberalno".
Ali je obračun s to beštijo, ki se je zgoidl v Nirnbergu potemtakem dopustno pospremiti s komentarjem "Obračun s to paznico je bil obračun z liberalizmom"? Vprašanje je zgolj retorično, seveda.
Slovenija in očitno tudi slovenski žurnalizme in razumniki, bolehajo za psihilogijo žrtev komunističnega gulaga na prostem.

...pod njegovim patronatom je nastala NLB;

No further questions your honor. The defendant may step down.

Kdor je ustanovil udbokolhoz NLB, ki je slovenski narod koštal miljarde naropane od revežev in vtaknjene v ta udbokolhoz, ki je sprva financiral predvsem udbaške projekte znotrajmafijskega boja za rpestiž v kompartiji in Jugi in asasinske ter druge orgije tajnih služb, o katerih je podrobno v medijih govoril in pisal oni drugi udbaški Kavčič, kasneje pa neonomenklaturne kleptoorgije rdeče tajkunske kamarilje, ves čas pa je orodje finančne moči v rokah kompartije in rdeče nomenklaturne mafije, ne more biti drugo, kot zlodej enak onim, ki so to bestialno organizacijo zlorabljali za naštete namene, med njimi predvsem namene izrabljanja navadnih ljudi, ki živijo od svojega dela. NLB ni uspeh, temveč slaba karma slovenskega ljudstva. Če slovenska kompartija v znotrjamafijskem nacional boju kompartijcev s svojimi kompanjoni v preostali Jugi ne bi ustanovili NLB, bi Slovenija od osamosvojitve do danes imela cca 20-30 miljard manj škode storjene davkoplačevalcem oz predvsem narodu.

Link

Ni komentarjev: