četrtek, 2. junij 2011

1232668 - kratek in odličen povzetek pokojninske "reforme"

[0219Ju1]
> [janezpizdek]
> > [rava]
> > mislim, da tu ni rezerv.
> > pri obračunu plač v js gre z računa isto bruto bruto plača kot v gospodarstvu.
> > recimo šola pri izplačilu plač nakaže šolde tudi v penzijsko malho. 
> > in kljub temu je v penzijski malhi totalna bula.
> Ne vem, lahko da jih celo formalno obračunavajo, alokacije denarja na namenski PAYGo konto pa potem ne delajo. Kajti, odkod potem ta luknja? Bojda je luknja med 3,2 in 4,9 milijarde sestavljena iz cca 0,3, ki izhajajo iz "toleriranega nevplačevanja drugače že zaseženih prispevkov", in iz nealociranja prispevkov za javne uslužbence v preostalem znesku luknje.
> Vsekakor bi moralo glede na dejansko izplačane plače biti vplačanih 4,9 ali 4,8 če se dobro spomnim, vplača se pa dejansko le 3,2 al 3,3. ????

Dobro si to ugotovil,po vsej verjetnosti javnim uslužbencem samo fiktivno obračunavajo prispevke,pod krinko sociale pa denar nakažejo v SPIZ,kjer ven črpa vsak tretji upokojenec nezasluženo rento.

Očitno je res v tem ves POINT,da nikakor nočejo ustvariti navidezne pokojninske račune,saj bi v tem primeru imeli vsi popolno preglednost pokojninskih sredstev.

Skozi SPIZ se dogaja zgodovinsko gledano, največji rop državljanov.

BINGO!

PS

Predlagana "reforma" je zgolj uvajanje elementa disruptivnega stopničastega ropa v igro, da se pokrije velike orgije iz recentnih dveh desetletij, ter cementiranje sedanjega nasilno-uravnilovskega rentarsko-reketarskega boljševiškega sistema ropanja in še bolj tesno zategovanje roparske rentarske zanke okrog vratu onega dela nacije, ki živi od dela. Pri tem seveda vključujem med one "ki živijo od dela", povsem enakopravno tudi vse javne uslužbence, Ki jih je sicer preveč, oa so eni čisti sinekurci, hehe, a to je druga zgodba. Polovica jih je pa potrebnih in de facto te ljudje delajo in od svojega dela živijo. In so zlorabljani enako kot vsi drugi iz dela prihodujoči.

Link

Ni komentarjev: