petek, 3. junij 2011

1234686 - recenzija kolumne "Cesarjeva 70 let stara nova oblačila" Petra Laha

Bil sem na tem, da zatisnem nos, opravim svojo domoljubno dolžnost in oddam svoj glas za pokojninsko reformo. Saj gre vendar za potrebno stvar, mar ne? Vlada nam slika vse bolj črne scenarije, če bi propadel. Kopica ekonomistov pritrjuje, da je potrebna. Menda ne bom tako iracionalen, da bom zavrnil potreben zakon samo zato, ker ne zaupam v tistega, ki ga predlaga in ki ga bo potem tudi izpeljal?!

Peter, tule zgoraj v citiranem odstavku si močno brcnil v temo, zlasti če lamentiranja o "potrebni stvari" ne štejem za vrhunsko vtkan prefinjen sarkazem. In ga, že zavoljo ilustrativnosti, hehe, tudi ne bom, pa kar bo pa bo. Ti pa protestiraj, če bi moral. hehe.

Za tvoj intelektualni format neverjetno malomarno si takorekoč posilil logiko. Iritirajoče je tudi to, da človek tvojega formata, navkljub potrebnosti prave reforme, ne vidi, oz. ne omeni bistva komunističnih nakan in resno razmišlja, pa magari eno samo mikrosekundo, magari zgolj na začetku enomesečne kampanje in navkljub zatisnjenemu nosu, hehe, da vladne komunistične zlodejske nepoštene nakane podpre. 

A slednje bom štel v tvojo nedotakljivo svobodo in jo brezrezervno spoštoval, navkljub temu, da mi je frapantno nelogično in bizarno. In me sili k vprašanju, kako se naj preprost navaden povprečen folk dokoplje od resnice o sofisticiranem komunističnem nategu, če se ljudje tvojega formata zaletavate v napačno argumentirano dilemo, češ "pa ja ne bom proti le ker mi ni všeč predlagatelj, oz. ker predlagatelju ne zaupam".

How about the content of proposal, Peter? 

A ta je pa kao cool, al kako? Jaz recimo nisem proti zaradi predlagatelja, ampak zaradi vsebine

Če bi ta vlada predlagala takšno približno reformo: Pokojninske rente izračunane izključno na temelju mase kontribuiranega, prispevki okapičeni, polna pokojnina projektirana na X minimalno maso kontribuiranega, možnost zgodnjega odhoda v pokoj že od 55 let naprej, višina mesečne rente odvisna pač koliko si ob odhodu v pokoj oddaljen od 80 let, ki je projektirana povprečna življenjska doba in vse to velja izključno za naprej, za one, ki so zdaj v sistemu pa le v preostalem delu kolikor bodo v novem sistemu kontribuirali, bi jaz predlog ne le podprl, celo zdušno in brezrezervno bi za predlog prostovoljno in samoinciativno drukal in me pri tem nič ne bi motilo, da je predlog prišel od sicer alanfordovske TNT skupine pajacev, ki so že cel svoj vek del komunistične roparske kamarilje. 

In ader wordz, vsebina in ne predlagatelj odloča o moji podpori-nepodpori. Tako, kot sem podprl civilizirano arbitersko-sodno rešitev mejnega spora težavnih nas s težavnimi sosedi, navkljub temu, da je predlog prišel od taiste komunistične pajac-alanfordovske-skupine. Vsebina rulz in to je vsa modrost. 

A kot vidimo je ubogi, žal de facto inkapacitivni Borut Lepi Slovenski, na kratki poti iz prahu v prah, zaradi očitne strahopetnosti in mesene slabosti, zamudil narediti velikanski poklon narodu, sebi, svobodi in vsemu božjemu, ter se še enkrat globoko poklonil satanu in priklonil satanskemu hlastanju po nezasluženih rentah in udobju za kamariljo in njene maziljence. Strahopetni nikdar niso bili veliki državniki. Kvečjemu bedni nasilni diktatorji, a za to je Pahor zaenkrat prav tako inkapacitiven.

Na temo najine male debate o vsebini, je hudomušno, a hkrati genijalno zadevo povzel nek zelo luciden forumaš, ki je parafraziral in napisal tole: "Reforma je nujna, zato bom v nedeljo glasoval proti". Jaz bi pa še zraven malo parafraziral in dodal: "Reforma pokojninskega sistema je za nacijo prekrucialna in vobče preresna zadeva, da bi njen dizajn zaupali levičarskim rentarskim slabičem."

Malo bom nesramen in ti ilustriral kaj se mi je v mojem shamanskem psihodeličnim imaginacijam nagnjenemu umu, hehe, prikazalo ob vsem tem, kar si zapisal in kar sem že doživel od novinarjev in "stroke", skratka intelektualne elite te nacije. 

Imaginirajmo bratje in sestre. Kirurg stoji nad pacientom katerega noge so gnojne do kolen od sladkorne bolezni. Vpraša svoj cenjeni konzilij: "Je kdo, ki misli, da nam ni treba rezati ude?". Vsi v en glas, vred z menoj in s teboj Peter, rečemo, "Seveda je nujno, ka te sprašuješ". Glavni kirurg reče, torej režemo obe roki do komolca. Shaman rečem: "Ne, roke boktenimarad, noge". Peter pa rečeš: "Men je tud čudno, ma ti samo reži, saj se vsi ja strinjamo, da je rezanje nujno. Pa ja ne bom zdaj proti rezanju zgolj zato, ker mi glavni kirurg ni všeč oz. mu ne zaupam". 

Sori Pero, a moral sem. Ker nisi ti edini izobraženec & intelektualec, ki se je tako lotil opredeljevanja o vladnem predlogu. Praktično vsa novinarska srenja in vsa režimska in prorežimska "stroka" je ravnala enako. Ubogo ljucvo, katerega elite tako ravnajo!

Dokaz za mojo zgornjo observacijo je pa to, kar si malo naprej napisal sam, vsebuje pa namig za pravi odgovor zakaj je ta "indicent proposal" vlade izključno za zvrniti z gnusom kakopak, oz. zakaj ta predlog sploh ni reforma, ampak je "reforma" namenjena temu, da se nič ne spremeni.( Rimember - "reforma je nujna, torej bom glasoval v nedeljo proti") To, kar si v tu nižje citiranem zapisal, bi lahko bil namig, da bi jaz ipak moral vse tisto zgoraj vzeti za vrhunsko vtkan prefinjeni sarkazem. A jaz teleban ipak nisem! Hočem ilustrirati, pa kar bo pa bo. hehe.

Pred 70 leti je skupina ljudi Slovence postavila v enak položaj. Ko je bila dežela v hudi stiski, so se okronali za edine rešitelje. >Tiste Slovence, ki so na glas razmišljali o alternativnih rešitvah, so likvidirali.

Seveda ne zato, ker bi bile drugačne rešitve slabe, ampak zato, ker drugačnih rešitev ni smelo biti.

Kdorkoli, kadarkoli, upam da čimprej po zavrnitvi komunističnega "indicent proposal" natega, zasnuje pravo reformo, ki, da se razumemo mora predvsem pomesti s sedanjim roparskim sistemom, naj nikar ne stori enakih grehov. Predlogov na mizi, shortlisted, naj bo vsaj tri. Pa nismo valda komunisti, da bi na mizi bil en sam predlog, jebote!

Link

Ni komentarjev: