sreda, 11. september 2013

2215031 - analitični prikaz zajedalskosti javnega sektorja

[mataj]
> [republican]
> > [mataj]
> > S tem, da nudi zanesljive službe, država dejansko varčuje.
>
> A se hecaš? Plače v javni upravi so cca 20% višje od plač v gospodarstvu.

Ja, v povprečju. Šivilj, obračalcev hamburgerjev, in podobnih minimalnih služb v JU pač ni. Za primerljivo delo so v primerjavi z gospodarstvom plače nekje tam tam, ali pa celo manjše.

Problem je, da smo prva leta po osamosvojitvi funkcionirali brezhibno s 70 tisoč ljudmi na državni sisi, zdaj vas je pa k tistim 70 jurji nagrmadeno še dodatnih 150 tisoč na taisti ubogi sisi. In točno toliko vas je tudi preveč. In ker imate cca 18000 plače in ker skupaj z drugimi benefiti in stroški državo stanete vsak 30000 na leto pomeni, da vi odvečni sinekurniki popapcate polovico proračuna, skupaj z maziljeno tolpo -prejemalcev nepovratnih milijardnih daril iz proračuna pa popapate kar 60-70% proračuna.

To nam razodene drugo katastrofalno dejstvo o tej sjebani državi, ki pravi, da smo leta 1992 imeli proračun pod 5 meljardami in da ga je zdaj dvakrat več v glavnem zaradi fujtranja teh maziljeni kolhozniških podpirancev, ter 150 jurjev sinekurcof in sinekuric in žnjimi povezanih stroškov za pisarne, računlike itd.

Če vemo, da država na letni ravni iz naslova neutemeljeno brutalne diskriminatorne dohodnine Slovence oropa za cca 500 mio in potom reketarske neokapičenosti prispevkov cca enako toliko, pri tem se pa izgovarja da se to kobajagi mora, vidimo, da bi v primeru, da se losamo samo ene petine teh sinekurcof, lahko mirno prešli na normalno nediskriminatorno davčno ureditev s cedularno flat obdavčitvijo dela pod 20% nominalno, davčnim izvzetjem 12/24 k za posameznike in pare in uvedli kapico na socialne kontribucije.

Iz tega sledi, da komunistična tolpa brutalno odkrito ropa poducente vsega koristnega v tej državi, naropani plen pa uporabi za financiranje rent in sinekur svojih plačanih djabalebaroških rentarskih volivcev - povsem nekoristnih odvečnih sinekurcof. Čisti lopovluk oz hajdučija najslabše vrste.

Pri tem pa za prozoren cover oz alibi uporablja mudološko-populistično-demagoško sprenevedanje, da vse to počne zavoljo solidarnosti in socialne države. Yeah right!

Link

Ni komentarjev: