sreda, 25. september 2013

2227222 - ovrženi miti o skandinavskih visokih davkih in prispevkih

>[Inside]
Za višino skandinavskih davkov, ki jo poberejo naj samo omogočijo skandinavsko kvaliteto sociale pa bo vse kul. Ne pa davki najvišji sociala pa balkanska. Razlika je očitno ukradena.

Prvo: Mi nimamo zgolj skandinavsek davke, mi imamo drastično višje davke.

Kako že je v resnici z davki večine Slovencev, ker večina živi od prihodkov iz dela?

0 do 18kEUR prihodka letno = NULA davka v SKANDINAVIJI

Slovenski davki

0 do 2,8kEUR prihodka letno = 0 davka

2,8 do 18k skočijo naši davki do 50%. In ader wordz: 50 dlejeno z 0= približno tendira v neskončno.

Večina Slovencev (90+%) plačuje torej neskončno večje davke kot Skandinavci.

Kaj pa prispevki?

Skandinavcki prispevki se plačujejo do mesečne plače v višini povprečno cca 3k mesečno oz 36k letno.
Nad 36k plače letno plačajo Skandinavci o (Z besedo NULA) prispevkov.

Slovenski prispevki nad 36k so več kot 16%. 16 : 0 = NESKONČNO.

Slovenski prispevki za prihodke Slovencev (iz dela) nad 36k letno so neskončno višji od skandinavskih.

Kaj pa pokojnine?

Skandianvske mesečne pokojnine so natančno (VSA MASA VPLAČIL + Revalorizaicija + obresti) DELjENO s številom mesecov do povprečne življenske dobe. NI nikakršnega umetnega okapičenja na pokojninah, saj so v ta namen bile okapičene kontribucije pa eto vse, kar si kontribuiral počrpaš vun, če živiš do statistične mej, že živiš pod si aktuarsko solidaren z onimi, ki živijo nad. Del pokojnine pa lahko dedujejo svojci.

Slovenska mesečna pokojnina je, navkljub neokapičenem prospevku, umetno brutalno okapičena in se celo programirano niža. Ni skladna z vplačili in nihče, ama baš nihče v sistemu, ne dobi niti 50% vplačanega, tisti, ki prejemajo več kot 36k letno pa prejmejo manj kot 30% vplačanega, nekateri celo samo 2% in lahko tudi nižje, saj ni kapice na kontribuciije.

Zkaljuček: Razmerje med vplačanim vs izplačano se v Sloveniji bliža ničli, metem, ko je v Skandinaviji natančno 1. 1 deljeno z 0 je enako neskončno. Skandinavske pokojnine za vplačila iz plač nad 24 tisoč letno so skoraj neskončno višje od slovenskih.

V obdobju med letom starosti 45 in 65, ko Skandinavci imajo pravico iti v zgodnji pokoj, če morajo, izračun jim pa da seveda nižjo kot idealno rento pri statistični starosti, je slovenska pokonina definitivno 0 in tam ne govorimo več o "skoraj neskončno višji" skandinavski pokojnini temveč o dejansko neskončno višji, saj Slovence tam ne dobi nič za svoj na silo mu odvzet denar, torej reket.

Kaj pa zdravstvene storitve vs prispevki?

Slovenski prispevki so na ravni švicarskih in skandinavskih do skandinavske kapice, nad skandinavsko kapico so pa neskončno višji. Slovenski benefiti oz storitve so pa zelo fakin okapičene, pa še tolpa si je uštimala, da nam prodaja lekadole slovencke po 10 krat višji ceni kot Skandianvcem n Bosancem. Pa še nekaterih storitev de facto ni, ker smo vsi nenehno in sisteamtično načrtno v neskončno dolgih čakalnih vrstah, pa moramo plačati samoplačniško. Skratka, benefiti iz slovenskega zdravstva tendirajo k nuli oz minimumu, prispevki pa k neskončnosti, pa smo eto tudi tu v prirjavi s Skandinavci totalno fkurcu.

Etooooo. Počil je napihnjen kumuanzjer lonec laži, zavajanja, prevar, reketa, pljačke in natega in zgodbe je konec.

Link

Ni komentarjev: