petek, 2. avgust 2013

2184700 - korupcija v socializmu in kapitalizmu

[gogi1]
> [mer333]
> Korupcija je prisotna tako v socializmu, kot kapitalizmu.

Vsekakor, le da je sistemska korupcija v socializem že vgrajena, v kapitalizmu pa je tujek, ki se ga preganja, vsaj v razvitem svetu.

Vsi vemo, katere so države, ki so dokaj dobro opravile s korupcijo, kar nekaj takih je v Evropi, vse so bolj ali manj liberalno kapitalistične, nobene ni z juga, kjer je doma socializem in koruptivnost. Med socialističnimi blodnjaki po svetu ni niti enega, da bi zanj lahko rekli, da je kolikor toliko rešen te kuge.

V državah a la KĐS (Komunistiše Đamahirija Slovenistan), komunjare poskrbijo, da je 65%+ gospodarstva v državni lasti, torej pod nadzorom komunistične tolpe, ki se potem kot stekli psi srdito borijo, da ne bi nobeno državno podjetje bilo prodano in celo, da bi jih čimveč prešlo v državno last. Kajti "socializem" oz državni kapitalizem = vse je državno, privat je pa satanizirano in nezaželeno.

V državaha a la UK pa si prizadevajo, da bi čimveč gospodarstva bilo privat in da bi države bilo čimmanj.

Executive summary: Ako je v državi vse privat, potem nam davkoplačevalcem dol visi, če je v tistih podjetjih korupcija, ker se vse to orgijanje ne plačuje iz naših žepov.

Če pa je dežela polna enelbejev in telekomslovenij, ki se jih dojebava z davkoplačevalskim denarjem oz se na njih pasejo komunistične lopovske roparske tolpe, potem je to še kako drugače kot v UK iN USA.

PS
ZDA imajo t.i. FCPA (Forign Corruption Prevention Act). V tistem zakonu se USA law enforcement ukvarja izključno s preprečevanjem podkupovanja uradnikov drugih držav in predstavnikov državnih podjetij in inštitucij, pri čemer vsaka organizacija, v kateri ima tuja država eno samo delnico ali kakršenkoli vpliv, vred z vsemi paradržavnimi organizacijami, šteje za organizacijo, ki je predmet tega zakona.

In ader wordz, USA law enforcementu dol visi eventuelno podkupovanje v privat podjetjih, kar je indikativno in zelo poučno za vas, ki ne razumete razliko med količino in posledicami korupcije v komunistiše đamahirijah in normalnih zahodnih kapitalizmih, koder nikoli ni bilo državnega kapitalizma in nikoli ni bilo komunistiše eksperimenta.

Link

Ni komentarjev: