četrtek, 29. avgust 2013

2204648 - ostra kritika članka "Sivi penzionisti" Lucije B. Petavs

Bralci mi boste morda zamerili mojo gospodinjsko logiko, mi očitali idealizem, naivnost, morda celo nevednost, toda k pisanju tega komentarja so me spodbudile življenjske zgodbe, ki se dogajajo v okolju, v katerem živite tudi vi. Kot vzorna davkoplačevalka se težko sprijaznim s škodljivimi »trendi« v državi. Z miselnostjo ljudi, da državo lahko prinašajo okoli in da je to dokaz znanja. In da prevladuje mnenje, da državi ne smeš dati nič, ker tako in tako tega ne zna upravljati.

Nič bat, ne bomo ti očitali idealizma in naivnosti, ker ti nisi niti naivna niti idealistka.
Niti nevednosti ti ne bomo očitali, kajti po mojem ti dobro veš, da živiš v komunistofašistični roparski đamahiriji, saj na njej proaktivno insistiraš, le mono se delaš, češ, da to počneš iz višjih in plemenitih vzgibov.

Preden nadaljujem, dovoli, da ti razodenem, da sicer nimam razloga dvomiti, da si "vzorna davkoplačevalka" v smislu dvoma, da se aktivno izogibaš plačevanju davka, a tega po mojem niti ti ne veš, kaj šele jaz, saj si verjetno odvisno zaposlena oseba, ki ji harač in reket podjetje in država kar upfront in brez možnosti izražanja pristanka zasežeta, pa eto nisi še niti preizkušena na to vprašanje.

Se pa počutim sprovociranega, točneje, na bruhanje mi gre vzorec obnašanja oz forma menis, ki se, ne le medvrstično, temveč kar sredi rdeče niti tvojega pisanja razodeva slovenskemu vesoljstvu.

In ker nisi edina, oz, ker vas je med žurnalisti, blogerji in drugimi javno gagajočimi wanabepolitkorektnimi režimufritlezočimi approvalseekerji Slovenistana, ki prodajate mudologijo, da ste večji katoliki od Papeža, namnožilo kot listja in trave, ne morem, da ne bi opozoril na ta ogabni pojav v naši tudi sicer zavoženi in disfunkcionalni družbi patetičnih approvalseekerjev, ki bi radi fasai svojo dozo poramitrepljanja pospremljenim z nežnim gruljenjem "priden kuža".

Vi, ki tako dušebrižniško krilite z ročičkami, zaskrbljeni kobajagi za usodo kobajagi uboge države, ki da jo zlorabljajo sivoekonomski Sivi™, to jest upokojenci, ste del širše prisotne devijacije v tej dolini solz. Širše vsezajemajoča množica sprenevedavčkov zajema tudi one, ki se delajo mono, da smo mi normalna država, primerljiva recimo z Nemčijo, Avstrijo, Švico, Britanijo in s slovenskemu slavnemu klubu selektivnih oboževlacev Skandinavije kakšno drugo kobajagi vzor-državo.

Najbrž iz predhodnega stavka že sklepaš, da sledi moja eksplicitna trditev, da mi nismo normalna država.

S tem stavkom bi lahko tudi zaključil in te napotil, da iz tega potegneš zaključke vzdolž vekotorja "kdor seje veter žanje vihar", ampak ne bom, ker nisem siguran, da boš, glede na tvoj talibanski poklicnolevičarski gard, uspela videti vse razsežnosti trditve vsebovane v stavku "Mi nismo normalna država!".

Kobajagi-politkorektni approvalseakerski poklicnolevičarski pizdeki krilite z ročičkami v recentih 23@45™ vsakič ko...

...hočete Slovenijo kot kolektivitet ošteti zaradi sive ekonomije oz izogibanja davkom, češ, da s tem spodkopavajo lastne benefite, saj jim država toliko tega domnevno da, oni pa tak neodgovorno ravnajo dos ebe samih.

Pa poglejmo, ali res gre za to:

Kot prvo, če primerjamo kaj in na kako civliziran način ena avstrijska država da recimo socialno pomoč potrebnim, ko jo da in kako je slovenska komunistična tolpa "socialno pomoč" spremnila v črnogorskomafijski obrestarski posel, ki ima za posledice, da tisti revež, ki ga doleti beda slovenske socialne pomoči, izgubi ustavno pravico, da po njemu nelikvidno nepremičnino dedujejo njegovi svojci, plus glede na to kaj od javne infrastrukture ima nekdo, ki v SLO plačuje davke, ugotavljam, da benefiti niti približno niso skladni z zaseženimi davki, paradavki in reketi. Amen!

Če pogledamo brutalne in že daleč čez absiurd segajoče davke na prihodke iz dela in če v sliko dodam gore birokratskih ovir normalnemu poslovanju, izražam polno razumevanje za večino utajevalcev davkov, razen za komunistične lopove, ki nam kradejo, pa potem denar kobajagi zakonito relocirajo v davčne oaze sami pa celo prejemajo nepovratno pomoč v milijonih in milijardah. Recimo nazadnje v primeru Lovšeta.

Vi, dušebrižniki pa potem soočeni z usihajočo državno bagajno sicer neskončno in na vašo zahtevo do absurda predimenzionirane požrešne države, navalite zagovarjati vedno višje in nove davke vsiljene onim, ki se jim ne morejo izgoniti, torej zaposlenim in zasebnim podjetjem iz istega naslova, ter navalite šuntati režim, da naj vendarle stori nekaj, da se poslednjo kapljivo krvi izžeme iz trupelca tega dela populacije.

...hočete Slovenijo kot kolektivitet ošteti zaradi "prezgodnjega upokojevanja", češ da so neodgovorni, ker nočejo, skladno z velikim načrtom komunistične oblasti sužnjevati do smrti. In jim orkestiranto doajčujete, da se mroa sunžnjevati do 65 leta, navajajoč pri tem primerjave z neprimeljivim, torej z normalnimi državami

Če ravno vi poklicni "levičarji" in vam najljubša komunistofašistična tolpa ne bi srdito nasprotovali uvedbi pokojninskega sistema značilnega za normalne, civilizirane države s pošteno oblastjo in pošteno matematiko, sistema za katerega je značilno med drugim to: (1)Da se vsakomur v seštevku izplača zgolj in samo fer revalorizirana masa vseh kontribuiranih denarnih sredstev akumuliranih na računu varčevalca-upravičenca in (2), vsakomur se mesečna renta izračuna na dan odhoda v pokoj tako, da se masa, ki jo je vplačal podeli s številom mesecev do statistično ugotovljene življenjske dobe, (3) vsakdo lahko, če ga življenje prisili, ali tako sam svobodno izbere, gre zgodnjenje v pokoj kadarkoli po določeni dobi varčevanja (recimo kobinacija 5 let in 35 let starosti), ampak seveda z nižjo, kot "idealno" višino mesečne rente, tak kot imajo urejeno številne normalne dežele...

...nikomur, tudi vam dežurnim poklicnim levičarjem ne bi bilo treba kriliti z ročičkami glede domnevno "prezgodnjega" upokojevanja, saj ta termin sploh več ne bi obstajal. Kdor bi vplačal na primer maso od 180 tisoč in šel v pokoj v letu starosti 65 bi imel mesečno rento jurja, če bi šel v pokoj 15 let prej in bi prihranil recimo 120 jurjev bi imel 330 eur. Imeli bi pa svobodne ljudi in ne sužnje, ki jim nihče ne bi mogel tak, kot ti, vehementno očitati, da so se "prezgodaj" upokojili. Oz da so nekoga s tem oškodovali. Nobena upokojitev ne bi bila ne "prezgodnja" ne "prepozna".

Celo več, normalne države poznajo fleksibilno prehajanje iz satusa upokojen-aktiven in nazaj, da lahko ljudje, ki uspejo dobiti zaposlitev, suspendirajo izplačevanje pokojnine in se nazaj poljubno vrnejo, če dobijo odpoved. Vedno pa se jim izplačuje zgolj in samo to kar je v masi na voljo, mesečna renta pa izračuna glede na število mesecev do statistične življenjske dobe in trenutno vrednost mase.

...hočete Slovenijo kot kolektivitet ošteti zaradi "razbohotenega dela upokojencev", češ da so neodgovorni, saj "po nepotrebnem in iz čiste objestnosti" odžirajo delo mladini.

Ne bi rekel, da so tu upokojenci per se česa krivi, kakor tudi ne verjamem, da je tega tako veliko v Sloveniji. Vem pa zagotovo, da je v Sloveniji veliko upokojencev, katerih pokojnina je nepošteno nizko izračunana, da smo oropani vsi in da je nekaj deset tisoč ljudi, ki so trajno nezposljivi, so starejši od 50 let, a zaradi neobstoja instituta normalnega odhoda v pokoj pred letom 65 nimajo dostopa do svojih prihrankov, ki jim jih je država zasegala brez kapice, morebiti celo v milijonskih zneskih. To pa je resen problem, ki ga pa vi wanabe zaskrbljenci za javno dobro ne vidite.

Sicer pa glede zaposlovanja, trg je trg, podjetniki pa ravnajo kakor jih silijo razmere in kakor država izvaja lastne zakone. Če se podjetniku bolj izplača, zakonito seveda, zaposliti upokojenca, ga bo pač zaposlil. Država pa naj izvoli zakone in nadzor izvajati tako, da se ne podjetniku ne upokojencu ne izplača kršiti zakone. A vse to ima svoje meje in ne sme postati iracionalno ppaberkovanje zrn po njivi oz preštevanje fižolčkov, če se kdo pač tu malo prešverca, kot je v opisanem primeru v Avstriji, pa to ne more beiti ne vem kako hud in big deal.

...hočete Slovenijo kot kolektivitet ošteti zaradi "zlorabe" referenduma kot inštituta neposredne demokracije, češ, da so neodogovorni, ker izmikajo svoje anuse, ko jim domnevno modra in pravična državna oblastniška lika rine komunistofašistični dildo na suho frit.

Glede tega in temu poodobnega prorežinskega gaganja o davkih, vas je lahko samo sram, kajti, zlasti v deželah kakršna je komunistiše đamahirija Slovenistan, katere oblast že 23@45™ deluje oz zločini, pleni, harači in reketira proti ljudstvu, ne obstaja nič takega kot je "prevelika količina neposredne demokracije ludstva". Celo več, kronično jo je premalo.

...hočete Slovenijo kot kolektivitet ošteti zaradi zahteve po uvedbi socialne kapice, znižanju brutalnih davčnih stopenj na delo in odpravo lastništva države v komercialnih podjetjih, češ, da se s tem, kot piše v tvojem tekstu, ki sem ga zgoraj citiral, izraža, po tvoje napačno mnenje mnenje, "da državi ne smeš dati nič, ker tako in tako tega ne zna upravljati"..

Država naj izvoli tak, kot normalne države urediti, da je delo obdavčeno nediskriminatorno in nebrutalno, tak, kot ostale vrste prihodkov, po možnosti v svojem lastnem ločenem transparentnem davku, cedularno in s stopnjo enako drugim davkom, pa se bomo lahko pogovarjali. Tako, ko je delo obdavčeno diskrimniatorno brutalno in absurdno visoko, pa so devijacije in izogibanje normalna posledica. Zlasti, če vemo, da je tudi davčno izvzetje v Slovenije nenoromalno nizko in da ne obstaja institut davčnega izvzetja za skupaj živeče pare, pa se obdavčuje že garjavo nizke klošarske prihodke, pa je ljudem ogrožena eksistenaca.

In da so naši "prispevki" brez kapice, torej so reket. In da plačujemo lekadol 10 krat dražje, kot ga ista naša firma prodaja v tujini, ker v državi vladajo monopoli, karteli in medsebojno zlizane tolpe, ki se pasejo nad temi neracionalno potrošenimi sredstvi nasilno odvzetimi državljanom ki delajo v formi neokapičenih reketov za hudo okapičene in bolj ali manj docela neobstoječe benfite iz tega naslova od zdravstva do pokojnin.

No, zdaj pa navalite to in takšno sprijeno državo še bolj zagovarajti!

Link

Ni komentarjev: