ponedeljek, 19. avgust 2013

2194765 - prikaz, kako kamarilja hajduči produktivne odvisno zaposlene

[Rokc5]
Objavite statistike o izeljevanju: koliko je tehničnih kadrov, kam so šli. Kakšne so plače naših izseljencev strojnikov v Nemčiji, Avstraliji, v Gradcu v Avstriji.

Pero, Simona, Gustle,

Ko to objavite, prosim lepo, da objavite kolikšna je NETO plača inženirjev, ki so odšli v ufiladelfije širom Sveta.
Pa tudi kolona koliko to stane delodajalca naj bo v tej objavi.
Pa koliko bi bil neto v SLO, če bi inženirje v SLO plačali kot v ufiladelfijah.

Npr.

Slovenija: Plača inženirja produktnega specialista = 18 tisoč EUR bruto letno plus "benefiti". Neto 7.975,15, Strošek Delodajalca: 20.898,00.

Avstrija: Plača inženirja produktnega specialista = 49 tisoč EUR bruto letno plus benefiti. Neto 32 tisoč, Strošek Delodajalca: 64 tisoč.

Slovenija (če bi plačali kot v Avstriji): Plača inženirja produktnega specialista = 49 tisoč EUR bruto letno plus benefiti. Neto 20 tisoč, Strošek Delodajalca: 57 tisoč.

No na tak način, če objavite takšen raport, se bo razbilo kar nekaj mitov.
Recimo tudi tega, da so SLO delodajalci bolj obremenjeni od avstrijskih.

Interpretacija primerjave:

1) Če bi naši delodajlci plačali enak bruto, bi izpadlo, da si požrešna država in delodajalec v SLO, v škodo zaposlenega inženirja razdelijo roparski-hajduški plen: Država si vzame plen v višini 12 tisoč, ki jih ne dobi zaposleni inženir v SLO, v A pa dobi. Delodajlca pa časti s 7 jurjev nižjim bremenom, kot ga ima delodajalec v A. In vendarle naš delodajalec hira, avstrijski pa cvete in se širi po globusu.

2) A ker so se naši rdeči tajkuni potrudili, pa za mizo socialne sramote, predvsem v interesu 65% gospodarstva, ki je v lasti komunistiše države in nadaljnih 30% gospodarstva v lasti rdečih tjakunov, zasidrali plače inženirjev netržno in umetno, si naš delodajalec vzame 31 jurčkov kar upfront, ker je plača našega inženirja 18000 letno namesto 49000 letno.

Skupni rezultat komunističnega lopovluka je, da delodajalec (sužnjelastniška komunistiše država in komunistiše turbokapitalistični rdeči tajkuni) profitira upfront 37 tisočakov, država pa 12 tisočakov. Skupno torej oropata država in delodajalec našega delouca za 24 jurjev neto. Oz za 31 jurjev bruto in za 39 jurjev bruto-bruto.

In to je vsa modrost.

Gaganje o tem, da naš inženir ni enako storilen oz delovno učinkovit, je komunistični mudološki bullšit, saj naš inženir iz MB samo prestopi mejo in se zaposli v Magna Stayer in voila isti ingženir strojnik že služi 14 plač vsako po 3500 EUR bruto, torejv seštevku 49 jurjev letno. In se seveda svojemu delodajlcu-lastniku še kako splača. Nekateri naši ljudje so tam celo vodilni konstruktorji. (Btw, naš človek, recimo, v Stutgartu oblikuje glavni izdelek Mercedesa - S klaso).

Je pa res, da komunistiše menđment, de™, ni sposoben voditi zloveniše državne in rdečetajkunske kolhoze, da bi dali globalni rezultat oz dodano vrednost kakor je to bilo in je s štajersko Magno Stayer. Zelo preprosto, de™, koimunistiše talibani tega nea znajo, de™, đabe jim njihov wanabe menđment, de™. Kajti oni so rezultat negativne selekcije, ki traja že 23@45™.

A ko se bo v tabeli pokazalo Švico, pa baltiške države, pa Rusijo, pa Srbijo, pa UAE, pa ZDA, auuuu, kakšna bo šele tam primerjava: Jaz sem namenoma vzel Avstrijo, ki je davčno in prispevkovno zelo zafukana dežela v EU. A ipak poglejte, rezultat ne laže.

Evo recimo, če izračunamo še koliko v A ostane nekomu, ki ima isti bruto kot naš inženir 1500 bruto mesečno (To je pri njih sobarica-spremačica Fata Higijenićarević iz Velike Kladuše v hotelu na Dunaju:

16.170,55 EUR NETO takšnemu "nekomu" izplačajo v štirinajstih plačah po 1500 bruto. Od vsake plače so dajatve po 350 od trinajste & štirinajste plače so pa 280. Skratka, skupno je dajatev iz bruto - 4800 letno, primerjalno z naših 10 tisočakov brutalno odvzetih delavcu. Strošek delodajalca je v A 27.540,00 primerjalno z naših 20.898,00.

In vedarle se v nas ves čas, že 23@45™ gaga samo o tem kako se bi "razbremenilo podjetja", torej de facto, spričo lastniške strukture se ves čas razbremenjuje udbokolhoze komunistične sužnjelastniške države in kolhoze rdečih komunističnih tajkunov turbokapitalistov. Skratka, tolpa sama sebe razbremenjuje in ves čas še bolj obremenjuje zaposlene oz ljudi, ki živijo od svojega dela.

V resnici je pa že pri tej garjavi in človeka nevredni plači od 1500 EUR bruto treba za 5200 razrbremeniti delavca - inženirja. In ga osvoboditi terorja komunistične kartelne mize nečastnega komplota, ki mu bo v žep navrglo še dodatno "razbremenitev" v višini 20 jurjev neto. Trg mu bo "dal", tak kot da v A. kakorhitro komunistična tolpa ne bo mogla sidrati plače umetno za mizo "soc partnerjev", hehe. Soc partnerji my ass! Oz po južnoeskimsko, soc partnerji moj kurac!

Skupno je torej našega inženirja treba "razbremeniti" oz odobriti njega račun za dodatni 24 jurjev neto, da pride na onih avstrijskih 32 jurjev letno neto.

Kdo mu to danes krade, se pa zgoraj v tekstu jasno vidi. Kam to gre se pa tudi ve. Recimo nekšni rdečetalibanski srpokladivarski zombiji se vsako leto zberejo v lažgošah in tam netijo razdor med Slovenci, za to svoje protinarodno orgijanje si pa iz državne blagajne vzamejo 7 milijonov. Ki so jih, kot vidimo poprej ukradli inženirjem.

Skupno je pa tega naropanega in narektiranega od inženirjev in drugih delavcev letno cca 1 milijarda. In vsa ta milijarda gre za plačevanje sinekur in apanaž komunistični sodrgi in njihovim protežejem in njihovim plačanim volivcem. Takle mamo! Zato se pa tako srdito borijo, da jim ta reketarski in roparski hajduški sistem večno ostane v Sloveniji.

Alles klar? Jasno, da je klar, saj nismo retardi, jebentiboga!

Link

Ni komentarjev: