petek, 11. oktober 2013

2242539 - kratek in koncizen povzetek ustave

Ne dvomim, da pravniki znate bolj hladno in neprizadeto strokovno prebrati in hladno razložiti pomen določil v Ustavi in ravno zato smem izrabiti tvoj post, da opozorim forum, da živimo v komunistiše-balkaniše-bizantiniše-barbariše đamahiriji, v kateri se celotna Ustava da zreducirati na eno samo določilo oz standardno sintagmo prisotno v večini določil "Pravila Službe JLA".
To se je glasilo: "...Ako se drugačije ne naredi!". Oz "..razen, če/ko se ukaže drugače".

Ko gre za privat lastnino [in osebne svoboščine in zasebnost nasploh] ima Slovenija pač veliko dijaboličnega v svoji zakonodaji. Normalno! Saj so zakone pisali komunistični umi, katerih odnos do privat lastnine in osebne svobode je hostilen in agresivno predatorski. "Javni interes", "nacionalni interes", "solidarnost", "socialna država"... so pa mudološki izumi teh dijaboličnih lopovskih umov, ki so kobajagi dovolj dober alibi za vse to zločinjenje, hajdučenje, reketiranje... pljačko, skratka.

Celotna slovenska Ustava se, ko jo očistimo redundance, tak, da jo gremo večtisočkrat zapored brati in v vsakem branju metati vun redundanco na način t.i. eskimskega čebuljenja™ oz lupljenja čebule, glasi tak:

"Slovenski državljani imajo osebne človekove pravice, pravico do zasebnosti in osebne svobode ter zasebnega premoženja, razen, če iz ko vse to izniči zakon, ki je spisan v javnem interesu".

Etooooo! Cela Ustava v enem stavku. Takšna Ustava je primerna seveda za vse đamahiristane in se jo da aplicirati enako v Sloveniji kot Severni Koreji, ali pa recimo v katerikoli afriški pol-ljudožerski bananrapubliki, ki se kiti z nazivom Demokratična™ Republika™ NejmitTaPaTa™.

A, ja, da ne pozabim - kaj je javni interes oz. "javni interes" pa seveda določa vsakokratni politkomisar kompartijske tolpe, ki si je nekoč rekla KPS, potem ZKS, danes pa v glavnem rada uporablja ime "levica™" oz "BojdaLevonaSredina™", včasih celo "desnica™", včasih jo v tivu agitprop oddaji predstavlja en sam toninski alpa virulantski osebek in tako naprej.

V tem smislu se bi tisti stavek-Ustava lahko glasil tudi drugače. Recimo tak: "Pravice državljanov Slovenije v domeni osebnih svoboščin in privat lastnine so takšni kakršne jih določi vsakokratni Padrino dei padrini tutti di pasticcerie Stella."

Bravo Komunistiše Đamahiristan na sjebani strani Alp, bravo, grejt sakses narode moj! Če so to svoboščine, kako šele izgleda suženjstvo in hlapčevstvo.

Link

Ni komentarjev: