nedelja, 27. oktober 2013

2254634 - Finkova iz F21 bi še kar vodila zafurani Trimo...

Osebno želim stati Trimu ob strani tudi v zahtevnih časih in pripomoči k vnovičnemu vzponu. Tako na vprašanje, ali bančni dogovor pomeni konec njene poslovne poti v Trimu, odgovarja dolgoletna direktorica in solastnica Tatjana Fink.

Hehe, Kučanove Falange 21 komsomolka bi še naprej vodila, kar je zafurala, ko je hotela brez denarja postati grofica.
Če bi v tej državi bili premogli trohico normalnosti, bi ta babura letela že davno.

Ahhh, ka čem govort, če se pa v sintagmi "banke" najbrž skriva v zelo visokem procentu kučanovski državno bančni udbokolhoz. In tako z udbo obtežena druščina "bank" pač ne premore normalnih poslovnih refleksov. Babura bo najverjetneje ostala v sedlu in, če se to zgodi, Trimo nima šanse.

PS
Nekoč sem mimogrede dobil vpogled v management arhitekturo Trima. Grozljivka. Nekakšnih direktorjev imajo toliko, kot v kakšni nočni mori. USA korporacija bi tam imela enega managing/executive direktorja cele firme, direktorja prodaje&marketinga v enem, Direktorja nabave&logistike, Direktorja razvoja&proizvodnje in adijo, vse ostalo bi najemali kot zunanje storitve.

Retorika, e to je posebna zgodba, retorika tovarišice komsomolke Tatjance je približno iz leta 1974, seveda povrhu še roftarska, skomunajzlana tudi. Katastrofa!

Najbolj smešno mi je bilo, ker je kolega tam bil nedavno na obisku, da jim nekaj proda in videl, da je babura ukazala, da naj bodo temačni hodniki tiste realsoc poslovne bajte ves čas v temi. Na tmuren jesenski dan je bilo videti, kot bi prišel v zombiland nekje v okolici Černobila.

Baba šparala! Auuuu! Šparala elektriko osvetlitve dveh garjavih hodnikov, sijalke ima bojda prastare, ki vlečejo tolk elektrike, kot celoten novi Mercator center, ki je tam zraven, hehe, valda nikad čula za LED, pred firmo pa nobel službenih avtotof kot v kakšni rent-a-car firmi, direktojrev pa kot rečeno, kot bi v enem košu bilo 20 matic. hehe.

Ergo, spregovorimo mi nekoč s Trimovci, ob pivu po tenisu, strogo kot mnenje, podano na izrecno željo enega izmed njih - direktorjev, da bi bilo nujno, da se uvede moderen sistem nagrajevanja za prodajo fix-variabila z akceleratorji nad 100% preseganja plana, in potem naprej izpeljane ustrezne denarne oblike nagrajevanja po profitnem učinku za vso firmo. Ne vsi na variabili, ma čimveč ostali pa enkratna nagrada za preseganje plana na koncu leta.

Bolj smo jim razlagali kako to počnejo ameriške korporacije, bolj smo dojemali, da so pepeki rojeni z gensko boljševiško-uravnilovsko napako in da sploh nimajo receptorjev v umu, da bi prišli na isto raven, oz frekvenco, pa da se pričnemo pogovarjati. In jebiga, smo se spogledali in pač raje odnehali.

Hehe, naš šef operacij jim tolmači o variabilnem delu plače, oni pa "Ja, ja, 'mamo tut mi [enkratno] nagrado na koncu leta za uspešnost,... vse to mi že 'mamo". Hehe.

Ma, sem si mislo, 'mate vi moj kurac, sploh nea štekate česa nimate. Res pa je, da je slovenska zakonodaja do tega izrazito neprijazna, saj ne dovoli, da se bi s katereimkoli zaposlenim, tudi na individualnih pogodbah, dogovorilo za več kot 15 al 20% variabile. Ampak tuje korporacije to ne jebajo. Edin, če fašeš gnoja lahko imaš žnjim težave, če končate na sodišču.

Link

Ni komentarjev: