četrtek, 17. oktober 2013

2245982 - kratek vodnik po davčni politiki

Prvo: Pri uvajanju novih davkov se vedno vse začne s pregledom kolikšna je že obdavčenost bodočih davčnih zavezancev za novi načrtovani davek. V Sloveniji so producenti, torej odvisno zaposleni, katerih prihodki so izključno iz dela že brez tega davka brutalno in absurdno preobdavčeni. Slovenskim davkozavezancem (cca najmanj 95% nacije) bi morali glede na višino davčnih in para-davčnih bremen davke dramatično znižati, ne pa višati, kaj šele nove uvajati. To ni isto, kot v Dubaju, kjer davka na plačo ni, pa se recimo spomnijo uvesti nov 2% davek na nepremičnine.

Drugo: Mandat države, da pobira davke ni po ustavi in zakonih tako zelo voluntaristično poljuben in širok, kot si politična tolpa to domišlja in kar jemlje. Država je v resnici dobila omejen mandat davke pobirati do določene stopnje in za določene namene.

To, kar se sedaj dogaja, je pa nenehno povečevanje proračuna, ki se ga tako razbohoenega izven vseh normalnih okvirjev, skuša pokrivati z zadolževanjem in davki.

In ko tolpa preseže načrtovano potrošnjo, ki jo že plansko nenehno viša, po mojem brez mandata za to, gre uvajat nove davke in ali višat obstoječe. Alibi pa izgleda tako: "Vedno večja in vedno bolj razbohotena požrešna država ima da funkcionira, pa če bo treba davke dvigniti na 100% in posledično razlaščenemu in zasužnjenemu total pavperiziranemu folku uvesti oskrbo na način Severne Koreje: pest riža na dan in uniforma iz konopljinega vlakna.

Kajti kobajagi oni ne bodo oz ne smejo dovoliti, da zmanjka za razbohoten državni aparat in na državni sisi viseče pizdune, programe, "borčevske" orgije...

Država seveda nima takšnega mandata!

Jaz na primer imam pred uvedbo novega ali višanju obstoječega davka, ene milijon vprašanj tipa:

"Ali ste že ukinili 9 milijonov EUR, ki jih država svako leto da komunistični ultramilitantni tolpi, ki sebi reče "zveza za čaščenje NOB" al neki tacga, ki s tem denarjem financira antinarodne fašistično-teroristične orgije v lažgošah, na osankaricah, franjah in ne vem še kje? A da niste? No dokler to ne storite, še niste upravičeni do novih in viših davkov! Dobro?

Pa potem so tu še vprašanja od 2 do 1000, tipa recimo: "Ali ste že odpustili 100000 na državni sisi preveč visečih pizdunov, ki so de facto plačano volivno telo tolpe, ki narod ropa in jeba v um na živo? Niste?! Aha, no potem še niste upravičeni do višjih davkov.

Ali ste že nehali denar davkoplačevalcev seliti iz žepov poštenih producentov v žepe lopovov potom enelbe in podobnih državnih udbokolhozov, med cikličnimi milijardnimi dojebavanji že izropanih bank in državnih kolhozov? A da niste? Aha, potem niste upravičeni do višjih in ali novih davkov.

Itd... v tem stilu imam kot rečeno, še najmanj 998 tovrstnih vrpašanj.

Tretje: Ali ima ta država enako obdavčenega davkozavezanca z imenom Krka D.D. Novo mesto in izključno od prihodkov iz dela živečo Fato Higijenićarević in Franca Vratar-ja zaposlenega v tej Krki? Sta Fata in Franc deležana, tak, kot Krka flat davka na svoje prihodke v enakem procentu kot Krka? A da nista? Zakaj že? Zakaj sta ona dva diskrimnirana in ne plačujeta enak, flat, nominalno 19% davek na svoje prihodke, z davčnim izvzetjem v enaki višini kot Krka? No, dokler ne bosta enako davčno tretirana oz dokler se ju ne preneha davčno diskriminirati, država ni upravičena do novih davkov vsiljenih tej vrsti davkozvezanca.

Država sicer lahko, za izenačitev trtmaja gre drugo pot pa vsili Krki enako drakonske davke v višini 50% nad 18 tisoč EUR letnega prihodka in 27% do 18 tisoč, pa doseže enak davčni tretma Franca, Fate in Krke, vemo pa vsi, da je to vprašanje globalnega trga in konkrenčnosti, skratka, realno zelo malo verjetno, saj bi bilo hitro vsem jasno, da je to absurd, saj nihče nikjer na svetu ne obdavčuje svoje krke tako. A tudi ne svojih franclnov in fat ne, seveda.

Ergo, to pomeni, da je realno in racionalno med nami povedano, edina pot, da se Fato in Franca obdavči enako kot krke. To pomeni, da na svoje garjave prihodke ne bosta več plačevala davka na prihodek.

Eeee, tako razbremenjenima bi pa mogoče potem smeli vsiliti kak davek, pod pogojem seveda, da so odgovori na onih 1000 vprašanj pod "Drugo" adekvatni. Na primer, če bi država imela 100 jurjev manj sinekurcef in sinekuric, pa da se bank ne dojebava, pa da je država odprodala vsa komercialna podjetja, itd...itd... in se izkaže, da država ne more funkcionirati z obstoječimi davki, no, ja, potem bi smeli in krkam in fatam uvesti kak nov davek in ali povišati kakega do nadaljnega, da se prebrodi kriza. Da recimo namaknemo sredstva, da pomagamo 43% slovenskih družin, ki danes nimajo niti za položnice. Ne pa za jebene udbokolhoz banke - kar v resnici pomeni za pokrivanej pretkelih orgij torej za jankoviće, rigelnike in podobne lopove, ki so poprej sjebavali banke, denar je pa izginil neznanokam.

Četrto: Nikoli ne pozabi, da je davek na nepremičnine dvojno sporen. Prvič je sporen načelno, ker gre za obdavčevanje nekoče že obdavčenega kapitala: že dvakrat obdavčenega, ko je bil prihodek in preko DDV, ko se je gradilo. In drugič, take davke bi lahko načeloma uvajali za nove načrtovane nepremičnine ali na nepremičnine, ki jih davkozavezanec pridobi po uveljavitvi zakona. Da človek ima maožnost narediti finančno konstrukcijo in zavestno iti ali ne iti v investicijo, z vkalkuliranim davkom dolgoročno.

Uvajati ta davek za obstoječe nepremičnine, pomeni rušenje finančnih konstrukcij in ko gre za podjetja tipa Regus recimo, gre za rušenje biznis kejza, gre za nevaren atak na profitabilnost projektov. To pa lahko vodi tudi v bankrote lastnikov biznisov in kapitala.

Skrajšana verzija: Znižajte producentu - recimo inženirju Janezu iz Krke davke na 19% nominalno flat, dajte mu davčno izvzetje vsaj 12 tisočakov in skupaj z ženo družinskega svaj 18 tisočakv; uvedite kapico na Janezove socialne kontribucije, zmanjšajte število visečih na državni sisi z odpustitivijo 100000 sinekurnih rentarjev, odprodajte vse državne deleže v komercialnih družbah, nehajte iz državne blagajne reševati zavožene državne in zasebne kolhoze, ideje in projekte, odpravite apanaže raznoraznim terorističnim družbam iz državne blagajne, .....

...pa poste lahko za novozgrajene in nvookupljene nepremičnine uvedli nepremičninski davek. In kriznega za pomoč socialno ogroženim.

Brez izpolnitve omenjenih pogojev, pa SIKTER! Ker v zakonih in v Ustavi, de facto nimate mandata za to pljačko, mrcvarjenje, reketiranje, hajdućenje, haraćiranje, sistematično pavperizacijo in dolžniško zasužnjanje slovenskih državljanov. S I K T E R banditi!

Link

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

eko, povezava na supervizor kok € dobijo podgane.

Anonimni pravi ...

http://supervizor.kpk-rs.si/podj/84151714/