ponedeljek, 7. julij 2014

2423569 - esej o kosilničarjih

Hehe. Res je. Še antični filozofski mojster Aristotel, ki je, najprej doumel ničevost posameznika kontra silam vesolja, pa potem iz številnih razlogov favoriziral potrebo po sodelovanju v volitvah, je definiral pojem IDIOT, rekoč, da je to oseba, tako kratkovidna, da se za najpomebneje v družbi ne meni, ker mu je, spričo njegove, kratkovidnosti, plitvosti in nezmožnosti dojemanja, kako zelo nanj upliva družba in zlasti oblast na vrhu družbe, fseeno, oz fseglih, kar je korespondiralo s totim tvojim opisom "človek, kateremu je vse-glih ali pak vse-eno; človek, ki mu je za vse vseeno; ki se za nič ne meni; kajti njega da nič ne zadeva ali pak se z nečim ne želi/more/zmore ukvarjati iz kateregakoli razloga (neumnost, neukost, lenoba, komoditeta in komodistric, površnost tipa BMK, itn." . To je po njemu IDIOT, tisti, ki ne voli na volitvah. hehe.

Jaz jim rečem kosilničarji, oz tratraji, saj so prepričani, da je smisel življenja kosilnica Honda fakin electric start 5890 mulching enabled v garaži in zidani roštilj na straži, hehe, da se je treba brigati za svojo tratico in se ne "vmešavati v volitve". Te so Murglbabi Sarumanoviču in murglorski vrhovni prelaturi seveda da ljubi idioteki, de, nje.

Človek bi mislil, da je to najhuje, kar lahko neko družbo doleti, ma za nekaj razredov so hujši tisti, ki jih je z definicijo zakoličil švabec Göthe, ko je izrekel tisto znamenito: "Da ga ni bolj brezupno zasužnjenega sužnja od tistega, ki zase [temeljem svojega, z ničemer podprtega arogantno-prepotentnega verovanja v lastne umske sposobnosti in razumevanje sveta okoli sebe] zmotno misli, da je svoboden".

No, to so tisti funkcionalni nepismenjaki, s policijskim IQ-jem in aroganco Marka Crnkoviča, ki so najbolj dojemljivi za murglorsko produkcijo "novih obrazov", ter instant strank.

Zahvaljujoč njim v teh dneh doni "Stranka SMC vodi na lestvicah". Nimajo programa, ne ve se ali res obstajajo, ali so zgolj murglorska fatamorganska kurčeva para, ma vodijo pa prepričljivo na lestvicah in to kamot in z naskokom. [Possible] Only in Slovenia.

Če bi Murglor poslal v igro trop plenilskih velemestnih indijskih opic ujet na ulicah kakega indijskega mesta in bi Murglbaba potem s kote Ušljašćićarna v mikrofon Mojce Pašek Šetinc izrekel surprizno kobajagi presenetljiv™ stavek: "SMC je najbolj kredibilna stranka, MC pa najbolj kredibilen kandidat za premijerja, ki ju bom tudi sam volil, saj se zavzemajo za interese malih aljdi, so proti lahkomisleni razprodaji državnega premoženja, ki so ga ustvarjale generacije, so za pravičnost, red in socjalno državo"., bi tote novoobrazne rdečerite nizkovejevke instantno vodile na lestvicah, ker to pač tak zelo ful pali pri totih naših göthejevskih sužnjih.

Ekstremni predstavniki onih, ki jim je use-glih, oz jim je use-ravno oz use-eno v Južnih Eskimof nosi dovtipno ime Lala. To mu dojde kot nekšen vojvodinski Haso, samo da ima ne samo kosilnico, temveč tudi svoj traktor. Njemu je vse ravno, ko Vojvodina. Evo za okus:

Scena: V lokalni birtiji, sredi letne mrtve sezone, ko ni več velikih del na poljih, sedi Lala v debeli hladovini in sreba Apatinsko Jelen Pivo.

Štorja: V gostilno se lenobno priklati komšija Toza, zvani "Toza Manjana" in najprej naroči apatinsko Jelen pivo, potem pa Lali tako, na pol zainteresirano reče: "Lalo bog-te-materin eno ga Laza zvani 'Petao' jebe tvoju Sosu*** u tvojoj detelini". (Sosa*** je Lalina pofukljiva žena v vseh vicih, razen v političnih, v katerih Lala seveda ne nastopa, ker je njemu itak fseeno oz useglih)

Lala urno odide iz birca, a že čez par minut pride nazaj, pa nadre Toza Manjano tak: "Juhh, Tozo, bog-te-materin, kako si me bez veze uplašio i ujedio, skoro bi me fršlog, pa ono nije moja detelina, ono je detelina od mog komšije...uhh što sam se zadiso, daj još jedno Jelen pivo!".

Link

Ni komentarjev: