sobota, 19. julij 2014

2433351 - demokratično socialistično pojmovanje podjetništva

[jani639]
hehe, modeli bi bili lastniki,odgovornost pa... ko jo jebe:)

Oni bi bili so-lastniki zato, ker je fino priti do premoženja tako, da ga drugemu država odvzame in da tebi za prazen kurac. Takisto bi bili so-lastniki zato, ker je lepo biti soudeležen na dobičku. Ko pa je izguba, oz, ko pridejo leta "pozitivne ničle", ker se mora vlagati, da obstaneš na trgu, pa ni fino, sam oni tega s svojimi z boljševizmom in fovšijo zastrupljenimi in po lastnini tretjih ljudi hlastajočimi umi, seveda da niso niti sposobni niti motivirani videti.

E pa i tata bi pršuta in vina mukte, sinko!

PS
Ko sem nekoč svojo, očitno ipak ne dovolj kapacitivno tajnico (Ki sem jo dolgo in skrbno izbiral, da mi ja ne bi bila inkapacitivna oz insuficientna in bog mi je priča, da bi vzel tudi najgršo, z najmanjšimi joški in najkrajšimi nogami, da bi mi le bila sposobna in to pa to. Dedi veste, kakšno puščavništvo je to, hehe), čisto retorično vprašal kam se odpravlja z družino na dopust, je naredila en velik spiić, ki me je po eni strani presenetil, po drugi pa iziritiral.

Modelka je dolgovezila nekaj o tem, da ona hodi tja, kamor hodi sirotinja in, da si ona ne more privoščiti, da bi hodila tja kamor "hodite bogati". Potem je pa vse skupaj zasolila še s stavkom, s katerim se je povsem pokopala: "...če bi meni kapljalo parstotisoč dobička vsako leto bi tudi jaz lahko hodila..."

Vprašal sem jo, mar kdaj prebere na dokumentih iz korespondence z knjigovodstvom, še druge postavke bilanc, al išče samo tisto o dobičku iz tekočega poslovanja, vprašal sem jo mar je res spregledala, da si vseh pet let nisem izplačal niti centa dobička in ali res ne razume odkod je prve tri leta prihajal kapital, ko dobička še ni bilo na vidiku.

Debato sem prekinil in ji zaželel lepe počitnice, pa priporočil, da naj bilanc raje ne bere, ker površno oz selektivno branje vrstic v bilancah lahko fovšljivim tajnicam pokvari dopust in najbrž še kaj drugega.

Doumel sem, da, če niti ona, ki ima vpogled v bilance, ni sposobna realne interpretacije videnih podatkov, ni čudno, da si sosed domišlja, da je imeti podjetje en sam đoj in da blagor nam kapitalistom da imamo samostojnost in nimamao šefa in tralala.

Doumel sem tudi, da ni čudno, da jih je v Sloveniji toliko, ki si domišljajo, da vstopiti v biznis z lastnim podjetjem pomeni samo med in mleko, skoraj nihče pa ne vidi mizerije, ko svoje prihranke vlagaš v tvegan projekt na malem trgu in se treseš zaradi možnosti, da izgubiš vse še preden hitiš brejkiven. kar se večini tudi zgodi, da se razumemo. Prej ali slej.

O tem kako težko je pritegniti klijente, pa te človečki itak ne znajo niti pomisliti.

Najbolj izmed vsega me pa jezi boljševiška mislenost, češ, da so oni ustvarili dobiček in jim pripada delež mimo plač in variabilnega dela plač in nagrad. Seveda ne razumejo, da so te varibilni deli plač in nagrade v bistvu del bruto bruto bruto dobička. Beri - če to ne bi bilo izplačano, zlasti pri tem imam v mislih nagrade in variabilne dele za dosežke preko plana, bi dobiček bil toliko višji.

In, da se razumemo, če bi država vnormalila davek na prihodke iz dela, pa opalila cedularen davek v višini recimo 15%, pa potem motivirala lastnike biznisov, da dobiček delijo z zaposlenimi tako, da na ta izplačila opali "samo" 10% davka namesto onih 15, bi lastniki izi uvrstili tovrstna izplačila med motivacijska orodja.

Po lastni diskreciji seveda. Ne pa, da boljševiška reketarska tolpa, ki drži ugrabljeno državo v ujetništvu v svoji fritzlovsko-boljševiški kleti, po državnem dekretu deli dobiček lastnika nepoklicanim. V bistvu gre za perfidno prikrito aspiracijo po tekoči ekspropriaciji imetja lastnika. Stara boljševiška navada!

Link

Ni komentarjev: