četrtek, 17. julij 2014

2431912 - anatomija LB lopovluka

[kugy]
Z večino zapisanega se kar strinjam. Manjka pa mi odgovor na zelo preprosto vprašanje, zakaj Slovenija ne terja svojih dolgov, ki jih imajo podjetja na Hrvaškem in BiH do LB. Preprosto tam nekaj drobnjakamo že 20 let, kot da bi hoteli, da se to ne reši. .....

Kugy, svet pravnih razmerij je krut za one, ki v ta svet hočejo vstopiti s sociopatstvom, naci-zagovedanim emocijam in podobno barbarsko-primitivno navlako. Svet pravnih razmerij in s tem tudi vladavine prava, o kateri nam lekcije že nekaj časa deli Strasbourg, nima milosti do ksenofobno-nazi-zagovedanih eskapad, kakršna je bila fašistična lopovska eskapada celotne kučanovske nazi-socialistične tolpe in vsake druge slovenske takratne nazi-zagovedane politike, ki je sprejela tisti zakon o kreiranju NLB, da se bi v LB na cedilu pustilo varčevalce iz "čefurskih republik".

LB najbrž ni pustila na cedilu nobenega svojega komitenta iz držav, ki se jim mi klečeplazimo, recimo iz države DankeDojćland, kajti tudi peterletova logika je, tak, kto Kučanova, bila, "pa nismo se mi odcepljali od DankeDojćlanda, temveč od Jugočefurije, zato smo čefurje nategnili za depozite in jih iz naših registrov izbrisali, državljanom DankeDojćlanda smo pa poslali sladkobno poniglavo pisemce, rekoč, "...nič ne potrebujete storiti, vaš status je že samodejno urejen tudi po nastanku slovenske države, vaši depoziti so pa varno prenešeni v NLB".

Pomembno: Zakaj nihče ne piše o tem kako in koliko so prevarali in oropali taisti politićarski banditi naše domače varčevalce? Še pomnite forumaši in forumašice moje prelestne, kako so nam takrat izplačevali depozite ko se je konvertiralo pičkodimni socjalizem kolhozniških LBjev v nominalni prostotržni kapitalizem NLBjev in konverzijsko orgijanje ob uvedbi SIT.

Tudi mi - državljani "nećefurske" Slovenije smo bili oropani za stotine milijonov! Zakaj Finance ob tej priložnosti ne bi malo spomnile Slovenijo kakšna zlodela proti lastnini lastnih državljanov so se takrat pripetila?! Oni dan me je na to spomnil in opomnil sosed in ko mi je osvežil spomin, vam povem, da je zgodba iz današnje optike grozljiva. Čista pljačka!

In zdaj, orkester prosim tuš muziko.....

...Svet obligacijskih razmerij strogo loči depozite od kreditov. V obeh so škarje in platno v rokah banke in vsa odgovornost takisto! (Razen, da je varčevalec odgovoren izbrati banko in vedeti koliko garantira država! A na to se naša tolpa ne more sklicevati v konkrenem primeru, ker LB niso dali propasti, ampak so budalasto, v kratkosti svoje lopovske pameti, kreirali bypass NLB. Grejt sakses!).Ta-daaaaaam!

Pri depozitih imamo en tip razmerja, v katerem bančni komitent banki da otipljivo, v konkretnem primeru, trdno kovertibilno valuto, da mu jo hrani na varnem, da mu da nekaj malo obresti in da banka s tem posluje odgovorno, zasluži kolikor pač zna zaslužiti (To je bankin benefit in motivacija v tem pravno-obligacijskem razmerju). Tu, v tem pravnoboligacijskem razmerju, banka nima nikakršnih tveganj, ker je prejemnik depozita, pod pogoji banke, da se razumemo. Banka od neveščega investitorja, ki nima boljših idej, dobi darilo, da žnjim služi dobičke. Alles klar?

Kar se pa kredtinih pravnih obligacij tiče, pa banka, spet po lastnih pravilih, vstopa zavestno v tvegano poslovno pravnoobligacijsko razmerje, spet s ciljem da ustvari dobiček. Tudi kreditojemalci vstopijo v to razmerje po bankinih internih pogojih in ne morejo banki vsiliti svojih pogojev.

Odgovornost za asesment tveganj nosi banka. Kreditojemalec stopi v to razmerje po pravnoboligacijski formuli enaki tisti pri prodaji rabljenega avtomobila. Na tržnici rabljenih avtomobilov je pravilo tako - vsak kupuje to, kar vidi. Lahko preskusi, lahko meri konsistentnost debeline laka, lahko avto dvigne pa mu ekspert izvrši tehnični pregled, ma na koncu kupiš, kar si videl.

Kreditojemalci, v konkretnem primeru hrvaški socialistični kolhozi, so stopili v LB na hrvaškem in "na šalterjih" za podjetja rekli: "Evo me tu, takšen sem, sjeban socialistični kolhoz, kakršen pač sem, povejte kaj od podatkov še rabite da izvršite oceno tveganja, jaz bi rad, da mi date kredit".

LP je inšpicirala, ocenjevala tveganja, dala podpisti gore drobnega tiska spisanega v svojo korist in dala kredit.

Za to pravno razmerje seveda, da ne bo pomote, prav tako obstaja pravna zaščita upnika. A to ni in ne more biti Strasbourg in ne po enakih pravilih kot za depozite.

Ali je LB vložila ustrezne tožbe in v koliko primerih za koliko denarja, ne vem, vem, da bi lahko, ma po mojem gre tu za nekaj drugega, gre po mojem za neiztožljivost in so se racionalno odločili v večini primerov, da je škoda denarja za tožbe, saj gre najverjetneje za subjekte, od katerih, četudi jih tožiš in tožbo dobiš, denarja ne moreš zares tudi izterjati, saj so te kolhozi večinoma propadli in jih že davno več ni. In najbrž ni možno te odgovornosti prenestin na nikogar, recimo na državo Hrvaško. Koder pa je, pa bo lastnik LB in NLB pač doživel satisfakcijo. Če je tožil!

Dananes imamo tega lopovskega prevaranja upnikov v SLoveniji toliko, da se cel svet lahko tu nauči kako izgledajo ultimativne oblike organiziranega in vzakonjenega lopovluka. Koneckoncev je celotna naša zakonodaja na področju te vrste pravnooblogacijskih razmerij en sam organiziran zločinski podjem za pljačko upnikov. Recimo prisilna poravnava!

Logika komunistične tolpe je ves čas enako patološko lopovska.

Patološki odnos do upnikov deviznih varčevalcev LB in atak na njihovo zasebno lastntino. To so zagrešile slovenske komunjare.

Patološki odnos do zasebne lastnine in vsake lastnine upnika v Sloveniji. Tudi to so in zakonodajno in v praksi v glavnem zakrivile spake s komunazjer miselnostjo in odnosom do lastnine tretjih upnikov.

Patološki odnos do lastnine LB s strani hrvaških socialističnih kolhozov oz komunajzer pameti hrvaških kompartijskih direktojev teh kolhozov. To so zagrešile hrvaške komunjare.

Skratka, bilo kuda, komunajzer patološka agresiva do lastnine tretjih - beri, komunistični lopovluk!

Stasbourg je sedaj dal lekcijo komunističnim hajduškim bypass gnjidam Slovenistana in je izrekel znameniti stavek znanega eskimskega nogometnega liderja Zdravka Mamića, t.i. Maminja. "Nećeš razbojniče!"

Strasbourg je lopovski patologiji v umih skovenske komunistične tolpe, ki si je domišljala, da bo na trivijalen primitiven barbarsko-hajduški gozdno-kumrovški abdićevski način prevarala varčevalce in cel svet, dal lekcijo s sporočilom: "Ne morete Slovenci biti v EU in računati, da vam po uspelo uiti s pomočjo primitivnih hajduških prevar!" Celo več, lahko bi bili tudi izven EU, pa se bi končalo enako!

Btw, spet lahko ponovim - Allahu Akhbar!

Bog lopovom nikoli ne da kompletnih in do konca briljantnih umov. Lahko so zelo lokavi in spretni lopovi, ma briljantnih in popolnih umov bog lopovu nikdar ne bo dal, ker je tak temeljni grandiozni božji dizajn. Zato tudi je lopov loppv, pradon, komunist lopov!

In zato se lopovi vedno sami zjebajo.

Naši so se zjebali, ker niso briljantno izpeljali bankrot in ukinitev LB, ampak so, spričo svojih še večjih lopovskih ciljev in načrtov, poskusili s primitivno foro, da z zakonom kreirajo klasični lopovski bypass, češ evo lopovi smo se setili strašnega trika "slabe banke", hehe, dolgove in vse slabo pustimo v LB, ki jo cepci požrešni potem niso niti likvidirali računajoč požrešnp še na sukcesijske peneze iz naslova kreditov podjetjem, hehe, fse peneze in kar je vrednega premoženja pa damo v NOVO LB. Po zakonu, ki ga sprejmemo kar mi komunistični nazi-soc hajduki. Auuuu! Keri debilni trik malih nazi zagovedancev. Lopovćićev iz vukojebinske slovenske Roftarije.

Strasbourg pa se usede pa reče: "Zadeva je čista ko solza. Firma obstaja, pravna sled odgovornosti obstaja, firma posluje, je celo v državni lasti, ravnkar so v njo vbrizgali novih 5 meljard, pred tem nekajkrat po nekaj meljard, dokazi o depozitih so, e pa, dragi Slovenci, izvolite vrniti depozite. Z obrestmi!" Puk stotine miljonov plačila!

In ader wordz, tu je vse jasno in logično.

In če smem parafrazirati oni dovtip, jasno je tudi zakaj se drek vedno zvali s hriba v dolino. To je fizika. Ni mi pa jasno zakaj smo mi državljani Slovenije, davkoplačevalci, davčni zlorabljenci, prispevkovni oreketiranci, zakaj smo mi vedno v dolini, ko se tovrsni strasbourgški drek zvali v dolino. To že ni več zgolj fizika, to je prjalti moji forumski politika! To je naš odnos do volitev in do politikov, ki nam ves ta drek grmadijo nad našimi glavami tam na vrhu hriba.

Link

Ni komentarjev: