sreda, 16. julij 2014

2431012 - jezikovne pojmovne in protokolno-komunikacijske težave

[Gustl]
> [Bigo1]
> Ma sam od kje si se ti pobral... Mal berem te tvoje izjave, k resnicno nimajo nobenega smisla... Primerjati neko novo stranko, ki ima program, v kateremu govori o zmanjsanju privilegijev bogatih, boj proti tajkunskim oazam, nadzor nad divjo privatizacijo drzavnih podjetij, itd... Primerjati z nacisticnim rezimom... ce ti nisi mal prtisnjen, pol pa tud n vem;)

Nacionalsocializem ni enako nacisticni rezim, kot ga poznas iz dokumentarcev. Vodi pa v to smer.

Socializem ni enako komunisticen rezim, kot ga upam da poznas iz dokumentarcev (pa ne nasih). Vodi pa v to smer.

Ali mi zeli nekdo skodovati zato, ker sem cefur, ali zato, ker sem premoznejsi od njega, mi je povsem vseeno.

Tile socialisti mi hocejo skodovati, zelijo mojo lastnino, zelijo mi onemogocit normalno delat in so militantni, pripravljeni so uporabit silo.

Ne mi govort, da ne razumem, kaj pomeni "vzdrzevanje strahu pred delavsko revolucijo".

Gustl,

Lepo je videti, kako tudi ti vlagaš napore, da prosvetliš nekatere slepe navijače oz nabijače.
To je neke vrste romantika spletnih forumov, hehe.

P: Vedno sem menil tako in medtem, ko čas teče, sem čedalje bolj prepričan, da se v Sloveniji večina dogodkov in procesov ne odvija zaradi tega, ali onega realnega vzroka, podlage ali pravice, temveč se nam dogaja ultimativni "jebe lud zbunjenog" temeljen na fumisvaginaličnih rdečih meglicah nekega paralelnega neoprijemljivega univerzuma stkanega od misinterpretiranih in misdefiniranih pojmov, ki lebdijo brez realnih temeljev nekje v oblakih surrealističnih nabijaških bruhov marksistično-boljševiških agitprop mudoloških eskapad. In seveda tudi vseprisotnih nazi-prepotentnih ksenofobnih eskapad.

Mimo manipulatorjev iz zelo ozkega vrha slovenske kleptokratske politike, ki točno vedo kaj hočejo, točno vedo zakaj vse to delajo in si za svoje cilje, sprijene sicer, tudi zelo konkretno prizadevajo, so njim sledeče ofčice v glavnem nekakšne šeme, ki pograbijo agitprop tipa "bogati naj plačajo več davka" in nabijajo, ne da bi vedeli koga sploh so konkretno s tem naciljali in temeljem katere civlizacijsko utemljene pravice. In kakšen je sploh realni možni izplen. In namenjen čemu! In temeljem česa!

Žal pa večina teh sledilnih ovac, a tudi velika večina samih aktivnih političnih protagonistov, ki niso iz tistega zelo ozkega vrha manipulatorjev, marsičesa de facto ne razume, nima razčiščenih, oz definiranih niti temeljnih pojmov, ma jih to nič ne moti (roko na srce svojega barbarizma in nevednosti se večina niti ne zaveda), da ne bi na tako nerazčiščenih pojmih in misintepretirani popačeni sliki stvarnosti, gradili svoje debate, stališča, poze in pozicije in seveda tudi svoje celotno delovanje.

Recimo, totega Bizgota bi bilo zanimivo vprašati, kako definira "bogate" v Sloveniji, koliko jih je, kakšne prihodke imajo te "bogati", iz česa konkretno prihodujejo te bogati, kakšne in koliko davkov plačajo danes in kakšne in koliko davkov bi jim Bizgo rad vsilil z njemu idealnim parlamentom in vlado.

In temeljem česa oz v imenu česa. In kako je pri tem zagotovljeno, da ne bo [spet!] prišlo do implozije motivacije za ustvarjanje, investiranje in delo in do cikličnega sesutja ekonomije.

Do sedaj smo pod pojmom "bogati" s strani teh slovenskih bizgotov v glavnem, na koncu, kadar nam je sploh uspelo, da smo jih tu v debatah sterali v kot, da ja morajo povedati kdo so te "bogati", ki da plačujejo premajhen delež svojega prihodka in bi morali še več, slišali jecljati.... eeeee... Direktorji. Menđeri™. Torej, po njihovo so pri nas "bogati" recimo odvisno zaposleni direktorji prodaj slovenskih podjetij. Ne lastniki, ne jankovići, ne rigelniki, ampak so to njihovi najeti managerji.

In seveda, ko takšna sjebana pamet vzakoni davčne zakone in režime, se izkaže, da v resnici ta boljševiška nasilno-uravnilovska, reketarska, hajduška pamet, sodeč po procentih vsiljenega davka, oz odvzetega prihodka, za "bogate" ima celo navadno delavsko sirotinjo, ki prejema 1500 EUR bruto prihodka.

Tam, na tej sirotinjski višini prihodka ima ves normalne zahodni svet, zlasti nam najbolj relevantna preostala EU in USA, v glavnem še v celoti davčno izvzetje in ali najnižjo stopnjo davka, naše bizgotovske drobne fovšljive boljševiško uravnilovko vsiljujoče duše, pa nabijejo že 27% davka, kar recimo v USA plačujejo ljudje z dohodki do 250000 EUR.

Ko v eni ZDA postaviš vprašanje koliko prihodkov letno mora nekdo imeti, da se ga šteje med bogate, ve cela nacija, da je to vsaj cca pol milijona USD. Ko vprašš koliko premičnega in nepremilnega premoženja mora nekdo imeti, da se ga šteje za bogatega, se to tudi dokaj konsenzualno ve.

V Sloveniji vlada barbarski primitivizem gozdno-kumrovške pameti, ki odvisno zaposlenega s 1500 EUR mesečne mezdnine označi za "bagetega prešiča med delouci".

In problem ni, da tak primtivizem obstaja, problem je, da nam tak primitiven um piše in vzakonjuje zakone, medtem prepeva bandiero in rjove, da je odprodaja izgubarskih državnih kolhozov veleizdaja, ni pa veleizdaja, da se za prikrivanje orgij njegovih primitivnih tovarišijskih pajdašev, tudi iz državnih kolhozov, potom državnih kolhoz-bank, narodu iz žepov ukrade 15 milijard.

Skratka, mi smo dežela, v kateri normalna, racionalna debata ni možna, saj na ravni nacije ne obstaja niti minimalno razumevanje oz že jezikovni standard, koga se, temeljem česa in zakaj pojmuje za bogatega; dalje - v nas se ne ve kaj pomeni sintagma "po državi zapovedana vsiljena solidarnost [do šibkih in nemočnih]" in kakšna je razlika med to sintagmo in sintagmo "brutalni reket, brutalni harači in brutalna ekspropriacija [vsiljeni izključno sirotinji, ki prihoduje od svojega dela]".

In tako dalje, pri nas večina temeljnih pojmov ni to kar pomeni drugje po svetu, ni jasno, niti to kaj in kdo je sploh lahko levica, leva sredina, liberalna sredina, desna sredina, desnica in ko kakšen termin v svojem govoru izgovori vsak izmed 2 milijona Slovencev, obstaja velika verjetnost, da jih vseh 2 milijona ima v mislih čisto neko svojo definicijo, večinoma na temelju maksime "babi se snilo što je babi milo".

In v tem jebeludzbunjenog stanju popolne zmede, po sceni harajo nekakšni lukameseci, vidmarji, spomenke, semaforski sprevodniki na francoskonemškem vlaku, ki bojda vozi na varni strani radarja, kahlni s svojimi pahtizanskimi definicjami kaj je levo in kaj ni, nacisocialisti ljubitelji močne naci-onalne države, ki jih za ta cilj ne moti niti komunistična davčna in prispevkovna in pokojninska lopovska shema in niti reketarska ponzi shema v pokojninskem režimu, če le prizadane nekdanje JLA uslužbence, itd.

Politična in kulturološka zmedenost, polizobraženost, volivna opravilna nesposobnost, skratka vobča disfunkcionalnost te nacije, je že tolikšna, da tu v nas že davno nič več ni to, kar je od zunaj videti da naj bi bilo, še manj pa to, za kar se predstavlja da je.

In, kot vidimo, imamo že jezikovne pojmovne in protokolno-komunikacijske težave, da se ne moremo niti pogovarjati več, kaj šele sporazumevati.

2 060 817 slovenskih državljanov funkcioniramo, kot bi šlo za endemične unikatne poslednje predstavnike različnih izumirajočih bioloških vrst, z različnih planetov in iz različnih galaksij, ki medsebojne komunikacije niti teoretično niso zmožni, kajti eni komunicirajo kemično, drugi svetlobno, treji zvokovno itd.

Mi smo politična norišnica na prostem. In skoraj niti eden relevanten in dovolj potenten, ter eksekucijsko sposoben kreator javnega mnenja in političnih prepričanj, ne stori ničesar, da bi tej naciji in družbi pomagal ozdraveti.

Jih je pa kar nekaj, ki vedo za narodove šibke točke, pa za dosego svojih sprijenih lopovskih interesov, na te šibkosti igrajo strastno in do maksimuma. Politična in komunikacijska blaznost družbe se posledično nenehno poglablja. Kako bo, ko enkrat znova zdrsnemo v enoumje leta 1946, pa najbrž ni težko imaginirati.

Link

Ni komentarjev: