petek, 11. julij 2014

2426865 - komentar kolumne "Slovenija čez 30 let" Valterja Nemca

Ta prispevek je znak, da je Slovenija v stanju umetno inducirane kome, ki traja dlje kot drugje, ker je skomunajzlanje države po letu 1990 znova naraščalo. Rezultat so skisani umi, ki pišejo takšne instant rešitve šank filozofov in raznorazne druge nebuloze.

Moj prijatelj, ki je nepopravljiv pragmatik in vedno hodi z obema po tleh, je že davno, že, ko se nam je zgodila nerezonska in bizarna predaja oblasti tudi formalno iz rok DEMOS v roke dejanskih oblastnikov komunistične tolpe, rekel, da to pomeni, da bo Slovenija z neznano veliko zamudo za drugimi nacijami odpravljala distorzijo komunizma in šele, ko to postane meso, se nam bo lahko zgodil prvi oscilacijski odklon v drugo skrajnost, potem nas čaka počasno osciliranje v smeri zdaj ene zdaj druge skrajnosti, z vedno manjšo amplitutido k normali. Njegova, kot arktični led hladna napoved je bila, da bo npr ena Češka povsem normalna v cca 60 letih tam nekje 2050, Slovenija bo po drugi strani potrebovala vsaj 100, če ne dvesto let.

Sodeč po tem prispevku, po onih, ki gagajo o "delnici države in dividendi", po onih, ki rožljajo z "demokratičnim" "socializmom" ipd, sem skeptičen in menim, da Slovenija ima samo dve možni bodočnosti:

(1)Prva, bolj optimistična, je, da med dvema skrajnostima osciliramo najmanj še dvesto let, pri čemer moramo vedeti, da se prva oscilacija iz socialistične-komunistične skrajnosti, ni še niti začela in, (2) da Slovenijo sredobežne sile boljševiškega skrajnega retrogradnega talibanizma odpihnejo tako zelo močno stran od normale, da vpliv gravitacijske sile jedra normale postane tako zelo šibek, da Slovenija odtava v temne globine vesolja komunistično-taalibanske nenormalnosti in tam ostane tisoče let, ali za vedno.

Ko zagledam te vrste instant-rešitvene zmazke šank filozofov, v katerih se skuša zmiksati vodo in olje, mi v misli pride samo eno: Katastrofa! In beseda - patetično.

Link

Ni komentarjev: