ponedeljek, 8. julij 2013

2159518 - kaj vse se "izgubi v prevodu" ob preveč diplomatskem videnju Slovenije lucidnih tujih opazovalcev

[menim]
Ker omenjaš revijo Forbes, še nekaj, kar je zapisal njihov novinar John Farrel: "Glede na visoko stopnjo izobraženosti [b]v Sloveniji je za ameriškega obiskovalca neverjetno, kako ekonomsko paralizirana je ta družba[/b]" Vir: siol.net, članek: Forbes o Sloveniji

Seveda. Njegov problem je, da on, tak kot tisoči drugih tujcev, ki pridejo v pozicijo evaluirati Slovenijo, ne morejo niti slučajno doumeti, da v tej deželi vladajo trdi orto ultraši rdečetalibanizirani komunisti, ki so v Sloveniji, kot edini državi v celi Evropi in CCCP ostali na oblasti po letu 1989.

Če tega ne zmore dešifrirati pa potem še ponotranjiti oz pojmiti niti približno dve tretjine slovenskega volivnega telesa, niti celo tonini iz domnevno opozicijske in domnevno krščanskodemkratične stranke NSi, kako naj pričakujemo, da bo v detekcijo tega tragičnega dejstva nek tujec vložil dovolj energije in časa, da se bi dokopal do resnice.

Konec koncev, cela EU je nasedla potemkinovski fasadi, ki so jo komunjare iz svojih laži, prevar, zavajanja in potvarjanja oz fejkanja na ziljon načinov, zgradile specialno za njih, hehe.

Potem se pa Angleca Merklnova ob slovenskih komunjar zavrnitvi EU deklaracije o obsodbi komunizma, čudi tako: "...Porkamadona, pa kak se nam je lahko zgodilo, da smo medse sprejeli deželo, ki ne deli naših skupnih EU vrednot?!"

To v tujini vidijo samo lucidni in precizno razmišljajoči specialisti, kot so te Forbsovi novinarji, pa še oni, ko zadevo kvalificirajo uporabljajo prianesljiv, diplomatsko-vljuden vokabular in sintagme, ki so namenjene uporabi v normalnem svetu. Pa namesto, da neusmiljeno rečejo: "Slovenci pred svetom skrivajo svojo nacionalno sramoto, ki je obstoj nove, po letu 1989 na temeljih stare, zgrajene komunistični fritzlovske kleti", rečejo oni orokavičeno in vljudno:

"V Sloveniji po letu 1989 ni prišlo do zamenjave političnih in gospodarskih elit, zato se je prejšnja nomenklaturna elita nadaljevala obnašati tako, da je hitela polastiti se podjetij in so to izvedli tako, kot (naši) ruski rdeči direktorji, ki so jemali kredite za katere so založili podjetja, katerih lastniki v tistem trenutku še niso bili, torej so založili nekaj, kar ni njihovo, potem so pa ta podjetja izčrpavali za odplačilo kreditov"....in je ekonomija šla v kurac, ker je nek komunistični guzonja poklal velike nepregledne črede plemenitega goveda, samo zato, da je sebi odrezal za njega osebno za celo življenje dovolj fjorentin in biftkov, dodam jaz.

Štekamo? Nekakšna relativno mlačna kvalifikacija, ki zamudi povedati, da je skoraj celotna ekonomija v Sloveniji in absolutno celoten sistem ostal enak - državnokapitalistični, podmizni, kartelni, 95% v rokah komunistične tolpe in države v ujetništvu pri komunistični tolpi.

In to je edini pravi razlog za ekonomsko paraliziranost te družbe. Sistem! Zakamufliran in na novi nominalni platformi reinkarniran komunistični sistem! In država v ujetništvu v komunistični fritzlovski kleti!

In seveda, velik problem je sam po sebi ta komunistična fritzlovska klet, v kateri se reketarsko in davčno posiljuje cvet Slovenstva oz ustvarjalce vsega, kar se v tej deželi ustvari. V benefit številnih maziljenih režimskih in prorežimskih rentarjev. Ki, v roli plačanih volivcev skupaj z nekaj zares butastih in zavedenih ovac, v seštevku jih je pa cca 550 taužent do 600 taužent, volijo naprej komunistično zlo. In tak se perpeturia vse to zlo. Na tak način paraliza ekonomije in duha te nacije živi naprej.

Ustvarjlci so esenca in ključ vsake ekonomije. Na njih ekonomija sloni, se dvigne v višave ali pade. To komunistični tolpi ni jasno, zato se do ustvarjalcev obnašajo brajdičevsko, kot je včeraj tu na forumu namignil en forumaš, kot da so ustvarjalci Slovenije nekakšna perpetumobilejevska kljuseta, za katera komunjare verjamejo, da so nesmrtna in lahko delajo poljubno dolgo in veliko brez hrane..

Tega ta tujec seveda v zavednem delu svojega uma ne potrebuje imeti in zato tudi nima, ali pa vsaj nima stalno, razen ko in če mu pokažeš Forbsove revije iz recentnih 20 let, v katerih so publicirane lestvice davčne bede in davčne sreče, na katerih je slovenski ustvarjalec - odvisno zapesleni po bedi nenehno na prvem mestu po sreči pa logično da na poslednjem. Takrat se tujcu logično posveti zakaj smo ekonomsko paralizirani.

Visoka izobrazba? hehe. Eee, tu se je pa ta tujec prav tako dotaknil še ene rak rane naše družbe.

Ta družba nima normalen izobraževalni sistem, ampak je le ta v poglavitnem delu v rokah ljudi, ki so večinoma, s par svetlih izjem, a la profesor Vehovar, pripadniki onih 550 tisoč klonirancev, alpa so svoj um vpregli v nazi-zagovedane miselne vzorce, ki, čeprav formalno spadajo med antikomunistično opozicijo, celo paktirajo s komunisti - nazisocialisti, ko je recimo treba vzakoniti antinarodni pokojninski režim, tako satanski in sprijen, da tekšnega ne najdeš nikjer niti v 100 najbližjih galaksijah naši.

Večina naših učiteljev in profesorjev so trdi, ultra orto talibanizirani komunisti in prokomunisti, ki vzgajajo sebi podobne rdečetalibanske klone.

Zato iz naših šol nenehno bruha vun reka novih disfunkcionalnih umskih poškodovancev, ki par desetletij po končanem šolanju, nekateri pa seveda da celo življenje, gagajo: "Sem ponosen levičar™ in komunističnemu reketu se pravilno reče Solidarnost™ in to je fino" .

Kaj češ s takimi kobajagi visoko izobraženimi? Funkcionirajo kot neuporaben white trash, so del problema, verjetno so celo najhujši del problema ravno te kobajagični "izobraženci", kar zgolj pomaga pospešiti paralizo te družbe, ekonomije in dežele.

In ader wordz, visoka izobrazba je s stališča ekonomije v Sloveniji kontraproduktivna.

Ko po časopisih gledaš odkod prihajajo umsko komunistično nekontaminirani kolumnisti, ugotoviš šokantno dejstvo, da so le te redko iz družboslovne sfere, saj so le te slavni družboslovci zasedeni pišoč prokomunistično prorežimsko, najboljši kolumnisti današnjice v Sloveniji so elektrotehniki, fiziki, matematiki, računalnikarji, software eksperti, skratka politehniki, vsa čast Vehovarju, Brščiču in še par izjemam. Skratka, svobodno razmišljajoči nekontaminirani umi se v SLO producirajo v glavnem na šolah, na katerih je (pre)malo t.i. efdevejvske® vsebine. Tam koder staniči in podobne rdečetalibanske spake poučujejo komunistične svebine zgolj fakultativno, so študentje umsko manj poškodovani. Hvala Alahu!

Link

Ni komentarjev: