ponedeljek, 8. julij 2013

2161376 - kaj pravzaprav manjka nemški izvedbi cestninjenja?

[Konasnica]
Blamaža za DARS in vse, ki se ukvarjajo s cestnino in že leta koruptivno mešajo to meglo. Ali bo kdaj kakšen politični apartčik na DARSu odgovarjal za svojo nesposobnost oz. koruptivno delovanje. Če bi tako včasih delali na DARSu ne bi imeli niti polovico zgrajenih avtocest, da ne govorim o ceni! Očitno so pa politični "naši" in "njihovi" kadri dobro zavarovani. Na DARSu bi morali takoj odpustiti vsaj polovico administracije, ki se pase na davkoplačevalskem denarju.

DARS je treba takoj ukiniti, vzdrževanje cest in gradnjo cest pa zaupati optimizirani minimalni skupini ekspertov v državni direkciji za ceste. Sama izvedba teh del se pa lahko magari na razpisu podeli privat podjetjem.

Prav tako je po vzoru na supermodro in supercivilizirano in superracionalno Nemčijo (in še stotine držav!), ukiniti in cestninjenje in vinjete, denar za uporabo cest pa pobirati na natančno enak način kot Nemčija. In pri zasebnih vozilih in pri gospodarskih! Težko li je, mamico vam lopovsko nategunsko, težko li je vam treniranim plonkarjem, hehe, preplonkati umen nemški režim, mamico vam nategunsko in blefersko išo raz?!

Ne rabimo mi niti kapšov, niti telekomov, niti iskratelov, niti dimicev, niti jebenih nebuloznih satelitov, niti nebuloznih elektronskih sistemov, mi tega dragega in butalskega preštevanja fažolčkov v tej ubogi vukojebini s 500 garjavih KM AC sploh ne potrebujemo, saj, tak, kot Nemci, že imamo eleganten sistem pobiranja cestnin za državne ceste ob registraciji in sistem trošarin v bencinu, ki polnijo proračun, DARS pa nikoli ni bil nič drugega, kot konto v proračunu, blefiranje, da je to pravo podjetje, je pa žvaka za seljaka, ki pri EK itak ni vužgala.

Cestnina pobrana pri registraciji naj bo po nemški metodi racionalno in fer določen pavšal, bencinska namenska trošarina v gorivu in električni energiji pa naj odseva kilometre prevožene po vseh državnih cestah, vred s teh garjavih 8% površin v formi AC, zaradi katerih slo bleferji, lopovi, nateguni in butalci delajo ta nevideno pompozen cirkus in vse to majmunsko kobacanje po sceni.

Hint: Površina državnih cest je 12 krat večja od te zaradi katere se vsi te bleferji iščoči neupravičenih rent oz djabest nektarja iz proračuna tak po žabje napihujejo in po opičje prevračajo po sceni! Does that ring any bells dear Butale citizens?

Link

Ni komentarjev: