ponedeljek, 8. julij 2013

2162068 - alternative nabijanju davkov

[shevchenko]
in kaj predlagas namesto obdavcevanja premozenja? bi obdavcil zrak? vodo?

Tovariš Šefčenko, lahko jaz?
Kakooo? Ne čuje dobro? A da lahko? Dobro hvala. Evo:

Jaz ne bi nikakršnih novih in višjih davkov, jaz bi nižje.

Namesto tega pa predlagam naslednje:

1) Državnih kolhozov in zlasti udbokolhoz bank se ne dojebava z milijardami našega denarja.

2) Država ne šenka nepovratnih pomoči posvečenim maziljencem kompartije in po tej poti ne izvaja prikrite ponovne nacionalizacije oz ponovne maksimizacije količine podjetij v državni lasti oz vzpostavljanja kapitalskih temeljev komunistične ideje državnega kapitalizma a.k.a. "demokratičnega socializma".

3) Država ne dojebava, temveč raje nemudoma odproda čisto vse kolhoze v državni lasti in ali solasti. Če ne gre drugače, se država lastnine v komercialnih podjetjih instantno losa tako, da jih preda v privat last državljanom.

4) Država odpusti preko 100 tisoč preveč ljudi visečih na državni sisi.

5) Država neha plačevati maziljenim denar iz pokojninske bagajne, če niso v njo nič kontrobuirali oz jim neha izplačevati toliko kolikor v njo niso kontribuirali. Sociala je naloga proračuna, skladno z možnostmi in ne pokojninske blagajne.

6) Država odpravi obvezno pokojninsko shemo države, v prehodnem obdodbju poplača tiste, ki so do sedaj v ta sistem vplačevali in se na koncu v celoti znebi obveznosti v tem aspektu, ter si priznamo, da mi takega sistema nismo sposobni pošteno imeti, ker imamo pač vendo lopovsko oblast.

Po tej poti prihrani država tako zelo veliko denarja, da ne le ne potrebuje nove davke in višje obstoječe davke, ampak celo lahko končno uvede flat cedularen samostoječ iz dohodnine izločen davek na prihodke iz dela, ki je nižji od 20%, z izvzetjem višjim od 9 tisoč EUR letno za posameznike in dvojni znesek za pare. In seveda tudi uvede kapico na prispevkih, ki bodo v primeru odprave pokojnisnkega sistema države, namenjeni samo še zdravstvu.

Država naj svoje davke čimbolj preseli v sfero potrošnje, v korist sproščanja na strani prihodkov. Btw, tudi danes je največji vir proračuna DDV, ki je davek na potrošni strani. Sledijo trošarine, itd...žal je davek na dobiček insignifikaneten a bi moral biti izmed vseh dohodkovnih najbolj signifikanten.

Država naj ne obdavčuje nepremičnin v katerih ljudje živijo.

Država naj ne obdavčuje nepremičnin, zgrajenih v preteklosti in kupljenih v preteklosti, saj s tem spreminja pogoje nakupa za nazaj, kar je nedopustno. Naj ta davek uvede za transakcije izvršene po sprejetju tega zakona, a se ljudje o transakciji odločajo vedoč kaj jih čaka.

Link

Ni komentarjev: