četrtek, 18. julij 2013

2173628 - Miran77 o propadlih zgodovinskih eksperimentih zdravljenja zablod socializma s še več socializma

Ko bo Plagiatorškova opravila svoje (računam še na cca. 2 leti tega mrcvarjenja), bodo Slovenčki iz čistega trmoglavega mazohizma na prestol postavili še Lukšiča, in to za poln 4-letni mandat.

Torej nas čaka vsaj še kakih 6 let komunizma/demokratičnega socializma/domačijskega kapitalizma/planske ekonomije/mafijske tranzicije...

Po teh 6 letih bo Slovenija že tako obubožana, in večina ljudi tako nesrečna & besna... da bodo poskušali kolaps, ki ga bo povzročilo preveč socializma, zdraviti s še več socializma. In po Lukšiču bodo volili nekega še bolj ekstremnega levičarja s čistimi diktatorskimi atributi. In takrat, takrat bo verjetno konec.

Primerjalna zgodovina nas uči, da so recimo Britanci pred zmago Thatcherjeve leta '79 skoraj 15 let vztrajno volili laburiste Harolda Wilsona. In to je bil čas, ko je Britanija očitno stagnirala in propadala, ko je bila polna neučinkovitih državnih podjetij, to je bil čas laburistične "welfare state"... In kljub temu, da je bil neuspeh britanske laburistične politike blatantno očiten že sredi 70-ih, so Britanci še vedno volili laburiste. Dokler niso bili od laburistov že tako izmučeni, da so v zadnjem obupanem poskusu probali še s Thatcherjevo, ker za izgubiti ni bilo več kaj.

Poskus, zdraviti posledice socializma s še več socializma, to definitivno ni slovenska posebnost, v to past so se ujeli tudi mnogi pametnejši narodi pred nami. Zato težko verjamem, da bo Slovencem to prihranjeno. Naši ljudje bodo poskušali zdraviti socializem s še več socializma, in to do konca, ko res ne bo šlo več naprej... In mislim, da trenutno še nismo tam. Če bi bili, bi bila vsesplošna pripravljenost za preizkus drznejših in liberalnejših sprememb mnogo večja, kot je danes. Dokler ohranja socializem pri večini naše populacije še kakršnokoli privlačnost, do takrat še nismo tam. Tole lahko še traja, ohoho...

Just saying. Imejte realna pričakovanja, da ne bo prevelikih razočaranj. In predvsem: nikoli, nikoli, nikoli ne podcenjujte trmoglavosti Slovencev. To je lastnost, ki bi lahko bila sicer zelo pozitivna in produktivna, toda v socialistično okuženi družbi, kakršna je naša, se kaže kot izredno samodestruktivna.

Link

Ni komentarjev: