torek, 9. julij 2013

2164570 - razlike med ameriškim in slovenskim velekapitalom

[theo]
»Amerika v mednarodni politiki pač nikoli ni iskala resnice in poštenosti, ampak je zgolj realizirala svoj vsakokratni interes.«

-nikjer, niti v notranji politiki, življenju, še več, moralne norme in etika sta tej državi podivjanega ultra kapitalizma tuje in vodi jih le njihov interes, ki ga imenujejo liberalizem, kar pomeni interes vladajočih grupacij (beri velekapitala), vse dotlej, dokler jih nekdo ne bo ustavil. Kdorkoli, Kitajci, Rusi, ali pa vsi skupaj....

Kdo bo pa ustavil vas - slovenske rdeče talibane, izolacioniste, antiameričane in podobno komunistofašistično mrgolazen in te mrgolazni ovčje simpatizerje in gardijane?

V Sloveniji ste Vi™ rdeči gagači ta velekapital, ker ste po letu 1991 hitro pokradli vse, kar se je pokrasti dalo, le reset umov vam še nihče ni naredil, pa še vedno gagate, da ste "levičarji" oz, da ste proti "velekapitalu" in "neoliberalizmu", čeprav jih večjih in bolj brutalnih turbokapitalistov in velekapitalistov ta svet ni še videl nikjer na tem planetu.

Desetletja sem delal za ameriško korporacijo oz za ta strašni ameriški "velekapital", pred tem sem pa nekaj časa delal za slovenski pajdaški "velekapital".

Razlik je kar nekaj, recimo za isto delo 6 krat višje plačilo "on target" in neznanokrat višje plačilo "over target", ker ameriški "velekapital" plačuje po učinku in nima kapice na plačilo, že za planirane cilje plačuje 4 krat bolje, a nad ciljem plačuje z akceleratorji, ki si jih slovenski neonacisocialist-turbokapitalist ne upa niti zamisliti, saj ga trefne fršlog že ko pomisli, da bi zaposlenemu dal takšen delež dobička v formi plačila variabilnega dela plače s takšnimi akceleratorji.

Slovenski rdečeturbokapitalistični veletajkun, tajkun, minitajkun in mikrotajkn skupaj s svojim pajdašem večnim sinekurcem v oblasti in državni upravi, ne vidi smisla tako nagrajevati zaposlene, saj je temeljna doktrina tako in tako vse porezati in uravnati na skupni imenovalec v enaki bedi, zato jih velika plačila za delo motijo, saj bi si morali izmišljevati še več načinov ekspropriacije in reketiranja, da te "bogate prešiče med delouci" porežejo na raven uravnave v enaki bedi.

Še ene par razlik je:

1) Recimo ta, da ameriška "vlekapitalna" korporacija striktno izobražuje protikorupcijsko in zahteva podpis, da si kot manager in zaposleni vse svoje posle sklenil in izvedel po regulih, da nisi nikogar podkupoval in da vobče nisi kršil, niti kodeksa korporacije, niti zakonov. Izrecno podpišeš vsake tri mesece.
Ko sem delal za slovenski "velekapital" sem pa bil dobesedno siljen in porivan v organizirano korupcijo, v podplačevanje in kontraband in celo v kršenje embargov in mednarodnih zakonov.

2) Ameriška "velekapitalna" korporacija je zaposlene, zlasti pa ženske, na vse možne načine ščitila od zlorab in diskriminacije in trpinčenja, zlasti seksualnega, rasnega in etničnega, tako, da je načeloma bilo preganjano že duhovičenje v formi pripovedovanja vicev na temo seksualnosti, rasnega, nacionalnega ali kateregakoli drugega razlikovanja.

V podjetju slovenskega velekapitala so pa managerji tekmovali kdo bo več zaposlenih podrejenih pofukal in se jim nikakor ni dalo dopovedati, da to ni v redu in da niso tak lepi in atraktivni, oz, da se v najmanj polovici primerov "pristanka" na seks, skriva navidezen prostovoljni pristanek, zaradi strahu izhajajočega iz asimetričnega odnosa moči nadrejeni-podrejena.

3) Slovenski velekapital si je omislil nekakšno distortirano in do karikature zmaličeno perverzno "mizo socialnih partnjorof", de facto pa mizo asocialnih hajduških pajdašof, za katero so se usedli trije fritzli-hajduki-reketarji komunisti, komunist iz vlade, komunist iz gospodarske zbornice, ki ni bila nič drugega, kot skrbnica za interese slovenskega velekapitala, torej predvsem državnih velekolhozov in rdečetajkunskih velekolhozov in komunist rdeči sindikalni mafijski lider, ki je skrbel za kontinuiteto rdečih doktrin oz kontinuiteto sistema nasilne uravnilovke vseh v enaki bedi.

Tam za tisto mizo socialne sramote si je slovenski fritzlovski velekapital zagotovil sidranje plač zaposlenih v formi kolektivnih kobajagi "dogovorov", s čimer si je zagotovil suženjsko plačano delovno silo na bruto ravni.

4) To, da je bruto plačilo bilo zasidrano na raven netržno določenega suženjskega garjavega plačila za delo slovenskemu rdečemu velekapitalu ni bilo zadosti, zato si je preko svojih rdečih pajdašev večnih zakonodajalcev in večnih oblastnikov zlobiral še brutalno davčno haračiranje in neokapičeno prispevkovno reketiranje, tak da je slovenskemu zaposlenemu odvzeto med 40 in 60% bruto plače, sebi je pa slovenski velekapital, v posmeh tako zlorabljanim zaposlenim, zlobiral naslednje priboljške:

-19% nominalnega obdavčenja korporativnih prihodkov (vs. 60% davka in dajatev na osebne dohodke!). Nominalno 19%, efektivno pa par procentov, ali celo promilov.

-Dovoljenje, da davke in prispevke zaposlenim zaseže in jih naprej državi sploh ne vplača, zaposleni pa vseeno padejo v breme drugim, ki plačujejo. To davke in prispevke slovenskem velekapitalu zniža na nulo. Medtem je tisti ameriški velekapital v gosteh v SLO, tak kot druga SLO podjetja, ki niso bila maziljena in posvečena od kompartije, plačal svoje obveznosti čedno in redno.

-Kredite na lepe oči dane s strani državnih kolhoz-bank, ki jih slovenski velekapital ni vrnil, v bistvu jih najbrž ni niti imel namen vrniti, pa se je vsake toliko časa tisti denar zasežen z diskrimnatornimi davki slovenskim zaposlenim v brutalno in absurdno visokih procentih dobesedno dal za pokrivanje teh lukenj v državnih udbokolhozih, kar de facto pomeni, da si je rdeča fritzlovska pajdašija zrihtala, da se denar vzame revežem, ki živijo od svojega dela in se ga da slovenskemu rdečemu velekapitalu.

Itd...

Link

Ni komentarjev: