petek, 19. julij 2013

2174710 - razlika med razdolževanjem normalnih poslovnežev in tajkunov

[FIN-311684]
Podjetniki, ki nismo blizu politiki imamo občutek, da bi se sistemsko razdolžilo Electo, Grape, Pavlina, Horvata... Zakaj pa? Naj crknejo, propadejo... Sistemska razdolžitev je moderen izraz za kredit NLB, ki ga ni treba vrniti..

Tako je. Ko se zaradi težav iz posla umikajo pošteni gentlemanski poslovneži storijo naslednje: Pravočasno, ko je keša še dovolj na računu podjetja, poplačajo vse svoje račune in zapitke in sprožijo redno likvidacijo po hitrem postopku, v kateri podajo izjavo, da bodo iz osebnega premoženja in keša plačali vse dolgove, če so kaj pozabili plačati pred pričetkom postopka. Eventuelna preostala sredstva in premoženje podjetja po pobotu z izgubami itd... pa po zaključku postopka likvidacije razdelijo deležnikom. Etoooo! težko li je?!

Odidejo iz posla tiho in brez cirkusa, ter brez dolgov in mizerije. Ključna beseda pa je "pravočasno"! Lastniki in management pravočasno, še preden zmanjka keša sprožijo potrebne postopke daleč preden se čezmerno zadolžijo in podjetje spravijo v stečaj oz onkraj točke, s katere ni vrnitve.

Tako je to tudi sicer v življenju: Odgovorni vozniki, ki so odgovorni do sebe in onih, ki jih v svojem avtu vozijo, recimo do svojih otrok oz družine, se v avto usedejo in vozijo s pogledom na kazalec tanka, pa potem pravočasno ustavijo ter natankajo, ter nikakor ne dopustijo, da jim najprej zmanjka goriva. Povprečen slovenski "poslovnež" pa si domišlja, da njim je pa dovoljeno voziti dokler se avto s suhim tankom ne ustavi, potem se pa kobajagi smejo obrniti proti ženi in otrokom pa reči. "upssss, oči je pozabo tankat, ..., če pa žena nazaj reče, da je neodgovoren in zanikrn kreten, pa vudri pizdun nazaj tako: "jebemvamboga zakaj nihče od vas ni nič opozoril, če sem že jaz spregledal, sicer se pa mulci tam ozad skoz neki kregate in ste me dekoncentrirali in to", hehe..., pa nadaljuje v čisti poslovni slovenščini: "...no dajmo zdaj iskat sistemskorešitef™ kako bomo..."....noč je in ne vemo kje je naslednja črpalka, sneg pada močno in je vobče vse pusto v vukojebini kjer se je avto ustavil...dek pa nimamo in to". itd.

Eto, to ti je povprečen slovenski wanabe manager in wanabe lastnik biznisa.

Razen redkih poštenih in odgovornih, ki ravnajo tako, kot je zgoraj bilo opisano, da se spodobi za prave dede oz gentlemane, ki svoje račune in zapitke vedno poravnajo.

Nobenih jebenih "sistemskih razdolžitev" ne pričakujejo in ne potrebujejo! Te vrste neodgovornost in brezbrižnost je za lopove, nategune, bleferje, pizdune skratka!

PS
Ja, gospodje slovenski managerji in lastniki, ja, tudi neodgovorno dajanje blaga in storitev na kredit vam podobnim fukfehtarskim wanabe bizinesom je del vaše odgovornosti in sodi v seštevek rezerve, ki jo morate imeti ko planirate denarni tok podjetja, ki je vaša prva in top prioritetna naloga in odgovornost.

V Sloveniji je treba vzakoniti, da direktor, ki je zagrešil delikt "neodgovornosti do denarnega toka" za vedno faše prepoved biti direktor. Lastnik pa za vedno prepoved ustanovitve podjetja, čeprav bi bilo dovolj že prvo, kajti direktor mora lastniku odreči te vrste prakse in modele obnašanja. Takšni beleferski pizduni in amaterski ridikuli se naj odvisno zaposlijo in delajo kot navandi nemendžerski zaposleni, saj podjetij ne znajo voditi in podjetij niso zmožni imeti v lasti.

In ja, v normalni državi bi vse te lopovske komedijante država poslala v pizdo materino in jim z visoko dvignjenimi sredincem odrekla te vrste đabest priboljške na račun davkoplačevalcev.

Rekoč to, dovolite, da znova opozorim, da država, zlasti slovenska, ne sme imeti v lasti niti bank niti komercialnih podjetij. Če že pride do sranja, se naj medsebojno varajo in oškodujejo privat pizduni, tak, da to nikoli ne plačujemo davkoplačevalci.

To, kar tu gagajo, je igra, v kateri premetavajo meglo, dolgove, skratka pičkin dim in kurčevo paro, edino kar je konkretno za prijeti pod črto bo pa denar, ki bo izpuhtel iz davkoplačevalčevega žepa, ker bodo "sistemsko razdolževali in dojebavali".

Link

Ni komentarjev: