četrtek, 25. julij 2013

2179747 - oQI23IDCN0948R o vrhunskem cinizmu skovanke "NOB"

Glede na to, da "NOB" pomeni "narodnoosvobodilno borbo", bi se bilo smiselno vprasati, na kaksen nacin se je narod, zaprt v yugo gulag, kjer so vladali zasegi premozenja, preganjanje vsakrsne opozicije komunisticnemu memu, in kjer se je zgodil popoln gospodarski krah ter za cesnjico na torti se krvave balkanske vojne, osvobodil?

Izraz "NOB" ni nic drugega kot vrhunski cinizem partijskih roparjev in klavcev, pomensko enak temu, kot ce bi nad vhodom v Fritzlov kevder pisalo "Zatocisce za zlorabljene zenske". Nekdo drug pa je tudi zares postavljal podobno cinicne napise: "Delo osvobaja". Vsi trije napisi so ekvivalentni in so s svojim cinizmom solski primer, kjer je na mestu uporaba fraze "to add insult to injury".

Glede perverznega mita o "NOB" je vse jasno: drzava in druzba bosta stopili na pot okrevanja, ko bo vsakrsno propagiranje "NOB" drakonsko kaznovano. Pod drakonsko mislim nekako takole: prvo javno propagiranje "NOB" se kaznuje z 20.000 EUR in pol leta zapora, drugo s 100.000 EUR in 5 leti zapora, naslednje pa luknja do smrti in zaseg celotnega premozenja.

Tako bi jaz brez milosti procesiral vsakogar, ki bi si drznil hvaliti "NOB".

Link

Ni komentarjev: