ponedeljek, 8. julij 2013

2164384 - specifikacija idealne levice

[mataj]
Idealna levica pa je mrtva levica.

Hehe, ne mrtva, saj nismo komunisti, da bi hoteli, da je baš mrtva.

Politično v smislu tekme za oblast nerelevantna levica je pa res idealna. Idealna levica ni niti na oblasti niti v parlamentu. Idealna levica je levica v formi civilnodružbenega aktivizma, ki je tu, da kot slaba vest opominja oblast in zakonodajalce na položaj in praviloma kršene pravice šibkih in marginalnih v družbi.

Skratka, ne, idealna levica ni mrtva levica, drži pa, da je idealna levica na nek način v parlamentu in na oblasti nobstoječa levica, kajti, kakorhitro levica postane del političnega establišmenta oz katerekoli oblasti, postave in režima, četudi v opoziciji, izgubi vse temeljne razloge za svoj obstoj, glede na poslanstvo oz itak izgine kot levica.

Poglejmo Kubo, Kitajsko, Severno Korejo in Slovenijo. Tisti, ki so nekoč vznikli iz levice, so danes samo še "levica", to je fašistična mafijska reketarsko roparska tolpa, tolpa na oblasti in z močjo. Slovenski velekapital je ves "levičarski". To nam pove vse, kajti v normalnih družbah se levica za pravice šibkih in zmarginaliziranih najbolj daja z velekapitalom oz s tistimi v čigar rokah so uzurpirani privilegiji, oz kapital, moč in oblast.

Če levica postane del te združbe, ki tekmuje za oblast in moč, oz celo pridobi oblast in moč in bognedaj zasede položaj oblastne pozicije, preneha biti levica, saj se prelevi v silo, ki hoče svoj položaj in privilegije konzervirati za večno, postane konzervativni politični pol v družbi.

Link

Ni komentarjev: