torek, 28. september 2010

933483 - izjemoma ena izvrstna od altharja - kratka polpretekla zgodovina Slovencev - obvezno čtivo!

Na ozemlje današnje Slovenije je pred približno 65 milijoni ... ehm, se pravi, pred približno 65 leti priletel meteorit in se razletel nekje v bližini Polhovega Gradca. 

Ocenjujejo, da je bil relativno majhen - približno velikosti srpa in teže večjega kladiva - zato je bila škoda, ki jo je povzročil, omejena na ozemlje, ki ga obsega današnja Slovenija. Zaradi izjemno nenavadne sestave meteorita (domnevajo, da je bila njegova sestava še najbolj podobna lesenemu železu), so bile posledice njegovega padca nenavadno selektivne. Skoraj v celoti je namreč iztrebil inteligentno in podjetno prebivalstvo, njegov nenavadni vpliv pa trajal celo še več let po padcu. 

Mrtve pripadnike iztrebljenega ljudstva arheologi postopoma in počasi odkrivajo na različnih krajih po današnji Sloveniji, večinoma v kraških jamah in, kar je še posebej zanimivo, v nekaterih opuščenih rudnikih. 

Po padcu meteorita in posledičnem izumrtju inteligentnih in podjetnih prebivalcev, so na ozemlju današnje Slovenije zavladali sesalci. Ta, prej dokaj redka vrsta prebivalstva, se je v naslednjih letih neverjetno namnožila in z mešanjem ter mutacijami doživela nesluteno pestrost pojavnih oblik. Večina jih je trajno prisesana na prsi države, precejšnji del pa na prsi lokalnih skupnosti. Nekateri, posebej zanimivi primerki, pa so razvili celo t.i. dvoustičnost in zmorejo hkrati sesati pri obeh virih. Zelo radi se zadržujejo v krdelih ali tropih, ki jim celo nadevajo različna zanimiva imena, kot na primer Ljubiteljsko Društvo Sesalcev, Slovensko Društvo Sesalcev, Sesalsko Društvo, ZARESesalci, DEmentni SUper Sesalci ipd. 

Glede na izjemno proliferacijo sesalcev, je, kot kažejo zadnje raziskave, nadaljnji razvoj katerekoli druge vrste prebivalstva na tem ozemlju praktično onemogočen. 

www.youtube.com/watc...1-TrAvp_xs

Link


Ni komentarjev: