ponedeljek, 27. september 2010

935999 - proračunska realnost

Tudi osnovnošeolček že z bežnim pogledom na ta prelepi samopojasnjujoči dijagram ve kaj se je zgodilo in kaj nam je storiti.

Glede stopnje oz. mere ukrepa, pa sem jaz za vrnitev nazaj na 5 milijard EUR proračunske potrošnje. Amen!

Dijagram nam pove, da smo leta 2000 bili nekje na ravni cca 4,3 milijarde. 

Kaj pravite, smo od takrat:

A) znižali količino in kakovost outputa, oz. storitev oz. benefitov državljanov iz njihovih vsakoletnih investicij skozi proračunsko potrošnjo, al smo

B) Znižali količino in kakovost outputa, oz. storitev oz. benefitov državljanov

Skratka, če smo takrat zmogli s 4,3 bomo danes gladko zmogli s 5 miljardami, saj nam je treba zagotoviti še manj realenag benefiat za kontributorje. Za rentarje nas pa nič nima skrbeti.

Opomba: 

To, da bo treba frit nasuvat horde sinekurcef bi nam državljanom imelo dol bnglati.

To, da zemonske bande in podobne kohorte kradljivcev iz državnega proračuna ne bodo več imele svoje "prihodkovne reke" bi nam državljanom prav tako imelo dol bnglati. 

Ta ukrep, ki bi mu jaz dal delovno ime "Operacija sikter [đabalebaroški rentarji in kleptoidi ini]" bi pospremili s takojšnjo spremembo ustave, s katero bi za večno prepovedali zadolževanje države.

Hkrati bi določili, da se tega člena Ustave Republike Slovenije v bodočnosti ne more spremeniti brez referenduma na katerem za uspešno spremembo mora na referendum priti najmanj 90% volivcev in vseh 100% mora biti za spremembo.

P.S.

Tisti, ki se sprašujete kaj bi s presežkom od 5 prihodka do 7 milijard prihodka. Evo:

1) Uvedli bi flat davek tudi na delo, končno tudi na delo, v okviru EDS v višini 20% za vse prihodke v državi z vstopnim pragom obdavčitve 18 tisoč EUR letnega prihodka, s čimer bi na letni ravni ljudem, ki delajo in ustvarijo vse dobrine v tej državi pustili nezaseženih 500 milijonov.

2) Z gnusom bi zavrnili komunistični načrt kraje 100 milijard in bi namesto tega iz proračuna financiali reformo oz. prehod iz goljufive ponzijevske sheme grobega ropanja v normalen minimiziran obvezni del kontribucij v sistem varčevanja za pokojnino v državni shemi, ki bi kot prvo imela kapico na harač strani, kot drugo pa se ne bi dotikala dogovornih obveznosti nastalih na temelju dosedanjih zakonov.

3. V prihodnjih letih bi ves preostali presežek uporabili za odplačevanje dolgov in razvoj, ko pa državni dolgovi nekoč v bodočnosti padejo na ničlo, bi začel nižati procent davkov vsem davkoplačevalcem enako. EDS, stupid, remember?

Etoooo!

Vsem komunajzer pizdekom, ki bodo zdaj navalili, češ,da nisem dal podrobnosti kak to v praksi udejaniti (pri čemer oni v mislih predvsem kako bom ohranil njihove nezaslužene sinekure in rente) dajam na zalogo naslednji odgovor: Boli me kurac za vaše nezaslužene sinkeure in rente, hudič dal hudič vzel, hehe, nikakršnih načrtov ne rabimo, ukinili jih bomo pa če se vseh 530 taužent ljubiteljev komunističnih orgij spravi na prvega snega dan ulicotacati s tovarišem Idrizom Semullicijem na čelu kolone. 

Comprende?

Link


Ni komentarjev: