torek, 28. september 2010

937891 - nazori druga župankovića se nenavadno ujemajo z mafijskimi

Nobeden od donatorjev, ne glede na to, če z MOL sodeluje poslovno ali ne, ni bil k donaciji v nobenem smislu prisiljen. Namige, ki trdijo drugače, ostro zavračam in posameznike, ki stojijo za njimi, pozivam, da mi predočijo konkreten dokaz za tovrstne nekorektne napade.

Tudi dokazil, da je črnogorska mafija od ljubljanskega gostilničarja zahtevala "da skupnosti nekaj vrne", v formi reketa, he,he, ni. In zato črnogorska mafija, pardon "del skupnosti Ljubljana - ugledni člani skupnosti iz Fužina y Črnuča y bogami tudi Vrhovaca y Ružne doline", prav tako poziva "da jim predočijo konkreten dokaz za tovrstne nekorektne napade".

P.S.

A bo kdo Ventipercentu razložil, da podjetja in podjetniki, ki delujejo na področju občine Ljubljana skupnosti v formi davkov, paradavkov, davkov na osebne prejemke lastnikov, raznih relevantnih prispevkov, nadomestil, trošarin in tako naprej, v zahvalo za milost občine, ki jim dopušča delovanje na njenem teritoriju, "vrnejo" zelo konkretne denarje, ter, da bi glede prostovoljnih donacij tem ljudem bilo higijenično brez prtiskov in slabo zakamufliranega izsiljevanja s pozicije sile, prepustiti, da se prostovoljno, po lastnem preudarku in po lastnem tempu odločajo za eventuelne ekstra donacije.

Razlika med tišino, kulturno civilizirano taktnostjo in higijeničnostjo tako opisanega odnosa do potencialnih donatorjev ter pristopom tovariša Blentoventipercenta, je natančno ena solidna balkanska krčma in ena solidna "tezga na zelenu pijacu u Guču". In devet šteng civlizacijskega naskoka.

Ima pa tovariš Blento Ventipercento povsem normalno možnost, da v roli zasebnika, izven delovnega časa, v svojem prostem času, organizira dobrodelno prireditev, na njo povabi vse Boratove mecene in številne altruiste in filantrope, ki so "družbeno kakopak odgovorni", pardon "imajo veselje do socialnega kapitala", ter jih prosi za dobrodelne prispevke, beri donacije za konkretne zadeve, recimo za pomoč žrtvam poplav ali recimo nakup orodij v kaki osnovni šoli.

Povrhu vsega menim, da občina kot pravni subjekt ni ravno takšna sirotinja, ki bi smela biti predmet humanitarne pomoči iz donacij, razen na zakonit način v primeru recimo naravnih nesreč, lahko bi pa to bile ustanove in posamezniki na ozemlju občine, ne glede na situacijo dokler to počnejo zakonito, to pa ja.

Naj mu še kdo namigne, da njegovo naziranje o "donaciji" lahko funguje samo v njegovi glavi, saj njegov modus operandi ima vse elemente prikritega perfidnega reketarjenja, podmizenja, daj-dam onegavljenja preko prioritetnega tretmaja za "donatorje" pri javnih poslih, in številnih drugih koruptivnih praks, ki so tudi v Sloveniji kaznive.

Link

Ni komentarjev: