petek, 24. september 2010

Še ena naftalinska o utopični vrnitvi emigrantov

Predlagam naslednji oglas za privabljanje uspešnih Slovencev nazaj v Slovenijo:

Rojak, Slovenec, slovenske matere sin, čemu si legionar, čemu si daleč od rodne grude, čemu trpljenje, čemu hrepenenje?!

Vrni se domov, dragi uspešni rojak, vrni se domovini v naročje, tu pri nas te čaka:

- najvišji davek na tvoj prihodek na svetu. Počutil se boš ekskluzivno, a vsi vemo, da, kdor ne skače, ni… kdor ne bi rad bil posebnež, ni Slovenec , in mi vemo, da ti, dragi uspešni Slovenec, si še kako polnokrvni Slovenec.

- Ekskluzivno samo za tebe in tebi podobne je domovina edino ta davek naredila za super-ultra-ekstra-ekstremno progresiven. Ti dragi rojak, boš obdavčen po stopnji 49% a če boš imel srečo in se zaposlil kot meneđer v državnem kolhozu, celo z 49+49, torej ekskluzivnih in neponovljivo razburljivih 98%. Obama je samo lapal, NašiSvoji™ so pa to zares storili. Jap, res je dragi uspešni rojak, edino mi na celem svetu ga tudi zares imamo, toti 98% davek, ki ni tak lepo simetričen kot 96%, ma je toliko bolje nedosegljiv za navadne države. Dobro, dobro, ne rabiš nas hvaliti zato, ti samo pridi nazaj.

- Da se boš počutil še bolj ekskluzivno, boš plačeval še vrsto unikalnh haračev, recimo navzgor neomejeni “zdravstveni harač” za katerega se, kako dekadentno-decentno-eksluzivno-procentno, nea dobi nič, greš pač v vrsto čakat matildo, ti povem, neponovljivo, stari ej, he,he.

Pa navzgor neomejeni “pokojninski harač”, pa cestno-ćuprijsko-tunelski slovenistanski hajduški harači, ki se jim reče “cestnine-razne”, pa nekšen specijalen davek, ker človeček imaš električni števec.

Jap dragi rojak, uredili bomo, da dobiš svoj lastni električni števec, da potem pridobiš pravico da plačuješ erteve-cartkani-mikro-harač, za katerega prav tako nič ne dobiš. Ti se samo vrni in domovina ti bo dodelila tvoj lastni ekskluzivni električni števec po znižani ceni, da lahko tudi ti plačuješ davke privilegiranih.

- Tvoja domovina je stabilna domovina, dragi uspešni rojak. Mi nič ne eksperimentiramo. Smo trdna ekonomija in trdna družba. Pri nas je že 70 let vse enako. Kontinuiteta večne psihodelične nirvane, takorekoč. Vse je nekam omamno rdečkasto, vsako jutro, vsak dan, vedno ena sama pomirjujoča, pacificirajoča, pohlevnizirajoča paradajz nirvana.

V dolini, pregovorno-šentflorjanski, dragi moj uspešni rojak, ki trpiš tam med kseno ne-Slovenci, he,he, cvete vsako pomlad nešteto paradajz cvetov, potem jim pa sledi nešteto paradajz plodov.

Na nebu domovine so vedno rdeči oblaki, dragi uspešni rojak, na radiju širom domovine pa vrtijo:…Želimo si jeseni rdeče… ki ji včasih sledi …Revolucija od Janija Kovačiča , za ogabne verske praznike pa – oblaki so rdeči, zunaj je še noč, najraje poklical bi …itd…katero nesramno, revanšistično-antikomunistično forsirajo kontrarevolucionarni-reakcionarno-buržoazni elementi iz vrst tabelih črnuharjev in tačrnih belčkov, ki so se, kot peta vatikanska kolona infiltrirali na erteveslo in raslo.

- Tvoja domovina ima v bodočnost zazrtega precednika, ki se ne pusti motiti z nekšnimi drugorazrednimi mumijami.

- Nikjer drugje, dragi uspešni rojak, nikjer drugje ne boš deležen istega političnega diskurza o tardečih tapravih ter tačrnih beluharjih in tabelih črnuharjih, ki seveda niso tapravi, tudi po desetletjih odkar si nas zapustil.

Ko se vrneš, lahko s sosedom, kolegom, prijateljem, znancem, nadaljuješ isto debato, tam kjer se je nehal vaš pogovor, ko si se pred desetletji odpravil v Ksenolandiji postati uspešen.

Ker mi, daljnovidno in modro kakopak, tega antagonizma med tardečimi na eni in tabeločrnimi oz. tačrnobelimi, na drugi, načrtno nočemo rešiti.

Mi smo ravno z mislijo na tebe, dragi uspešni rojak, raje suspendirali čas, ga na željo Njega™ ustavili s pomočjo močne volje Partije™ in zlasti mladih komsomolcev, seveda z nesebično inštruktažo desusoiziranih modrecev, takorekoč, mu prepovedali teči in se odločili za polpreteklo preteklost .

Ja, prav imaš, sintagma “polpretekla-preteklost” je oksimoron. V drugih deželah!  Ma ne tudi v tvoji domovini! Ker mi konzerviramo stanje tebi na ljubo, da se boš ob povratku ti bolje počutil, dragi uspešni rojak.

Zato, da boš, ti dragi rojak, ob povratku našel tu vse točno tako, kakor si zapustil, vse točno tako, kakor vemo da sanjaš vsak dan tam v strašni tujini, v neznansko neprijazni neoliberalni fundamentalno-prostotržni Ksenolandiji, ko te muči nostalgija in te prevzame melanholija, ko žalosten misliš o domovini in rodni grudi.

- Nikjer drugje, dragi rojak ne boš deležen tolikšne pozornosti vseh. Evo recimo, mi smo pred več kot poldrugim letom vpeljali vinjete, a smo tebi na ljubo vseeno v Butalarmentu (Parlamentu neodvisne republike Butalije) sprejeli zakon, da vse barikade ostanejo na cesti.

Zato, da Tebi, dragi uspešni rojak, v imenu cele nacije, možje postave lahko primerno izkažejo pozdrav in občudovanje, ko boš tam, mimo naših predstavnikov Postave peljal 40 na uro oni pa prijazno, kot oni stric na flaški vegete, občudovali tvojo pravilno prilepljeno, a bogami tudi pozicionirano vinjeto.

Oni lahko občudujejo lik in delo, recimo tvoj, dragi uspešni rojak, zgolj če se objekt občudovanja giblje manj kot 40 na uro. Takle mamo, oprosti, delamo pa na izboljšanih modelih, ki bi bili zmožni občudovati pri 50 na uro. Bojda naš prjatu Milo Đukanović ima nekšne hitroroke/hitrooke modele, ki nam jih bo odstopil za ta namen. Da našim izvedejo trening in knoliđ transfer.

- Dragi rojak, vrni se, vrni, naša želja po tebi je velika. Če ti to ni argument, potem ne vem kak naprej, he,he.

- Vrni se dragi rojak, mi ti bomo ponudili naš slavni, skandinavski takorekoč, model PAYGo, ki smo ga mi še dodatno inovirali. ©DoKu-Ba-Su-Doku®™, se imenuje ta naš sistem, ker smo ga zaradi nižanj stroškov patentirali v republiki Srbski (©DoKu-Ba-Su-Doku®™ = Do đi- Ku ći- Ba -S ama- u DoKu rca, oool rajtz rizervd)

itd…

Link


Ni komentarjev: