ponedeljek, 9. april 2012

1647838 - purinoli o kredibilnosti in ugledu slovenskih ekonomistov

[vuksan]
Purinoli, danes, kar je novo v ekonomiji so fantje, ki spodkopavajo neoliberalno zgodbo o "tržnih ravnotežjih v ekonomiji", tipa Steve Keen, Yanis Varoufakis (pogooglaj jih).

Lahko se smeješ Mencingerju, ampak a se ti res zdi Damijan hudo pameten in originalen? Ali pa Pezdir- pa sej že zgleda kot rahlo zabit kmečki poba, da ne govorim o njegovi pismenosti...

Čuj Vuksan, mene danes ne impresionira noben ekonomist. Morda Šušteršic in Pezdir zaenkrat, vendar sem tudi tu previden. Še z bratom, ki je dober, se redko strinjava. Zato se oglasim samo, ko se s kako trditvijo strinjam, ali pa ne. Tokrat pa vseeno mislim, da je Damjan navrgel tisto pravo : kvaliteto držav. Kar meni manjka, je še teza, kaj je tisto, kar države naredi recimo en velik tehnološki park, ali pa navadne sestavljalnice tujih izdelkov po tuji pameti. Menda je tudi vam levičarjem jasno, da je ono prvo boljše od drugega. Pa ni treba izumljat tople vode, samo pogledat, kje smo slabi kot država in kje smo lahko bistveno boljši.

Mencinger pa zame ni kredibilen. Je solastnik firme, ki celo brez sramu nosi v delu imena "....Pravne Fakultete" (EIPF), ki posluje v glavnem z državo. Solastnik te firme je pa še bivši minister za finance. Lepa mineštra.

Prosim, pokaži mi eno socialistčno ekonomsko uspešno državo. Da se razumeva, zame je ekonomsko uspešna tista, ki ima poleg dobre ekonomije tudi zgledno, ne lažno socialo. Kuba? Myanmar? S Koreja? CCCP ? SFRJ? DDR ? Pa prosim ne s Skandinavci. Švedi še zdaj pucajo socialistično (ekonomsko) nesnago, gre jim pa dobro, veliko bolje, kot prej. Ker socialistov ni na oblasti.

P.S. Tvoja izjava, da je izgled človeka pomemben, je pa res milo rečeno čudna. Einstein je po nekaterih okusih izgledal, kot zapiti kočijaž. Marija Sklodowska Curie pa kot mlekarica na poljski farmi. Pa je dobila dve Nobelovi.

Link

Ni komentarjev: