ponedeljek, 9. april 2012

1647986 - kakšen "kapitalizem" smo imeli zadnji dve desetletji

Socializem je padel 1990 leta - ne sklicujte se več na krivdo socializma.

Malo morgen! Po svoji vsebini je ta tvoj "socializem" v bistvu bil monolastniško-monoteistični DRŽAVNI kapitalizem. Pač, kapitalizem kot vsak drug, le da total-monopolni, z enim samim dopustnim monopolnim lastnikom - DRŽAVO, v katerem vlada totalna oblast enega samega mafijskega narko kartela, ki folku prisilno v žilo druka ideološke narkotike, z imenom Kompartija™ Inc, Mudologija in pavperizacija folka enterprises Inc.

Za osvežitev - od leta 1991 dalje je v RS vladal model popolne neoliberalne politike z najbolj prvinskimi oblikami akumulacije kapitala. In ta model nas je pripeljal v sedanjo situacijo (ne socializem).

Pa poglejmo kako je res bilo:

Za začetek konstatirajmo dejstvo, da so nam vladali še naprej isti rdeči komunisti, le malo so se ene desetkrat zapovrstjo nemarno problekli oz. preimenovali. Vladala nam je ista nomenklatura Kompartije™, z enako naravnanostjo, ki je še naprej gagala isto doktrino in isto ideologijo tebi tako ljubega t.i. "socializma".

Temu primerno je poskrbela, da, po njih ugrabljena država, obdrži večino finančnih in kapitalskih vzvodov v svojih rokah, da v ta namen tuje investirtorje karseda bolj dosledno spodi stran, kar pa vzvodov po volji vladajočih nam komunistov odda iz svojih rok, pa jih odda v roke posvečencev, NjihovihSvojih™ rdečih maziljencev.

No, slednji so res uprizorili turbo kapitlizem brez primere "z najbolj prvinskimi oblikami akumulacije kapitala", kot praviš. TvojiSvoji™ domnevni ljubitelji "socializma" so tak kot ti gagali o nevarnosti "neoliberalizma", gagali o VeseljuDoSocialnegaKapitala™ in kradli kot srake, narod pa sistematično zasužnjali, reketirali in brutalno davčno diskriminirali in ožemali, čemur se je reklo "tranzicija", bilo je pa po vebini to kar si omenil - prvinska lopovska akumulacija kapitala.

Dobili smo torej, iz dela kompartijske nomenklature nastale turbo-kapitalistične rdečetalibanske tajkune, ki redno za prvega maja hodijo na Rožnik delavcem mazati oči z butalsko-mudološkimi frazami o" veselju do socialnega kapitala", ki da ga imajo polno srce, se okoli strastno skušajo prodati za "levičarje", ravnajo pa z ljudmi huje, kot najbolj zagovedani turbokapitalisti iz časa britanske manufakture, ko so otroci v prvih kapitalističnih manufakturah delali po 16 ur.

Za mizo socialne sramote so se trije komunisti, strastni nadaljevalci tvojega "socializma" na zadatku, v imenu "socializma" in totaluravnilovke družno dogovorili, da se delavcem zakoličijo človeka nevredne bedne bruto mezde, odmerjene po majhnosti uma in mehkosti kurca trenutnega kompartijskega politkomisarja. Dekretno in ne bognedaj prostotržno!

Potem je ista garnitura treh komunistov Selomič+Rop+Čuk šla lepo na klavzuro vladajoče Kompartije™ in tam začrtala, da se tako plansko odmerjene bedne bruto mezde, kot edine v državnem sistemu davkov, obdavči progresivno, zraven se pa nabije še neokapičene prispevke.

Rigelnikom, jankovičem, kordežem, šrotom, bohoričem, mermalom, koreličem, zidarjem in podobni rdečetajkunski zalegi pa se na dobičke odmeri veliko bolj prijaznih 20% flat davka vs. onih 70% zaposlenim. Ki se ga nenehno niža. Sploh se pa dopusti, da davčno osnovo kreativno znižajo, pa izpadejo efektivni davki tam nekje reda velikosti enomestnih številk procentov in včasih celo promilov. Premoženje pa posledično narase v nekaterih na par sto milijonov v par letih. Skoraj povsem neobdavčeno! Vse po zakonih, ki si jih je rdeča kamarilja spisala, da ji gredo na roko! Murglbabina ideja: Rapidno ustvariti sloj domaćih bogatašev, ki so zlizani s Kompartijo™. Da ne bi slučajno to postali Tafarški™ alpa kakšni od kompartije neupravljivi KsenoPizdeki™.

Pa potem imamo Horvata, ki v nekem trenutku postane najbogatejši Slovenec, iz naslova njegovega obstoja in dejavnosti država pokasira komaj dva milijona davkov v 14 letih, in imamo na drugi strani direktorja prodaje v nekem jebenem Cisco Slovenija, ki v enakem obdobju plača skoraj enako davka kot najbogatejši Slovenec. Njegovo premoženje iz tega naslova pa stanovanje v vrednosti cca "garjavih" 300 jurjev. Ker so komunisti cene nepremičnih nabalunili, hehe.

Tebi podobne ofce pa lepo kupijo vso to kompartijsko mudologijo in gagajo o neoliberalnemu direktorju prodaje Cisco (in še bolj neoliberalnih kobajagi lastnikih Cisca iz osovraženih USA), ki da mu je treba nabiti še ene dve višji stopnji, riglenikov, horvatov, koreličev, jankovićev pa niti ne omenjajo v kontekstu "tabogatih". Oni so neobstoječi. Nevidni! Bogat je v tej deželi uradno temeljem davčnih zakonov, kobajagi seveda, edino On™ - malo bolje plačan delavec. Auuuu!

Daj si narisat na kos papirja, da so te zlorabili in te še vedno zlorabljajo tisti, ki tak kot ti gagajo nostalgično in pozitivno o t.i. "socializmu", medtem ko izvajajo orto-roparske, turbokapitalistične in fašisto-boljševistične orgije nad tabo in celo nacijo. Pa potem preberi to vsak dan ene parkrat. Morebiti boš dojel čigav dildo imaš friti.

In še najvažnejše: Ne maestro, Slovenija ni niti videla prostotržnega kapitalizma in ravno to je slovenski problem. Ker so ga TvojiSvoji™ brutalno zatrli in onemogočili na vse načine. To kar smo mi imeli in še vedno imamo, je čista kontinuiteta državnega plansko-kartelno-monopolnega kapitalizma s primesmi ortokleptoorgijanja zemonskih kartelnih klanov rdeče kamarilje. Akrapoviči, Boscaroli in 30 tisoč malih neposvečenih biznisov so tu zgolj sistemska napaka, kolateralni dogodek, ki ga rdeči talibani niso mogli preprečiti, so jih pa lahko preko davkoprispevkov prisilili v totaluravnilovsko nadaljevanje "socializma". In so jim lahko otežili tržno tekmo tako, da so jim davko-prispevkovno zasegli večino dphodka, SvojimSvojim™ dali đabest peneze iz ENELBE kolhoza, jim dodelili posle pod mizo, pa naj neposvečeni poskusijo konkurirati tako oboroženim maziljencem.

Ravno odsostnost in suspenz svobode ( s tujko povedano - liberalnosti), prostotržnosti in enakih priložnosti za vse, torej - odsotnost liberalnega kapitalizma, je povzročilo bedo, v kateri smo in ne obratno kot ti trdiš.

Link

Ni komentarjev: