četrtek, 12. april 2012

1653068 - javnosektorska golazen sanja tudi o plači za štrajkanje

V vseh normalnih državah ljudem, ki delajo za državo ( vojska, policija, uradniki, učitelji, zdravstveno osebje v državnih zdr. ustanovah, gasilci, itd., preprosto vsi, ki plače prejemajo iz državne blagajne) ni dovoljeno stavkati. Aaaaaaaaameeeeeeen!

Normalni osebi to ni nič težko sprejeti, kot povsem regularno zahtevo, na katero mora pristati, če hoče uživati blagodeti službice v javnem sektorju.

Glede zavestnega pristajanja na omejitev svobode, je to nekaj takega, kot če se hočeš včlaniti v teniški klub in ti med pravili piše, da tenisa ne smeš igrati v, za tenis neprimeri obutvi, da ne razriješ igrišča. Normalna oseba se nič ne monijadi, češ kratena mi je moja svoboda in zamejen moj modni talent, saj sem želel igrati v svojih prelepih planinskih pohodnih čevljih, ki so tak udobni, ne drsijo na nobeni podlagi in to pa to. Nema ofca ti moja zagamana, nema, da mi igraš v gojzerjih, ajde podpiši in spoštuj pravilo alpa sikter, ne se včlanit v klub. As simple as that!

V naši sjebani đamahiriji smo pa lih ta butalizem selektivno in manipulatorsko pobrali od nekih držav in evo, zdaj nas vsi izsiljujejo zdaj eden zdaj drug. Celo vojska in policija! Halooooo! Mislem, WTF? 

Še ultra sjebana bifša Juga je to imela ferboten. Bilo je "mrrrrrš, bebo, kje si še videl, da policaj in oficir smejo sploh pomisliti na štrajk. Hočeš štrajk, evo na sijter najprej fpržun za hudo ogrožanje varnosti državljanov, potem pa noga iz službe, ker kurca nea štekaš kaj je te to policaj in čemu je namenjen.

Ergo, evo predloga. Ko je vlada že v pisarni in ureja nekatere zadeve v Ustavi in temeljnih zakonih, tota zlata pravila, naj vzakoni, še raje pa da v Ustavo še eno platinasto pravilo: "Prejemaš plačo iz davkoplačevalčeve blagajne - nema štrajka. Štrajkaš navkljub temu? Ok, avtomatična odpoved!"

No, potem lepo vsem javnim uslužbencem po taistih zakonih dati v podpis nove pogodbe o zaposlitvi, kjer podpišejo, da jim je jasno, da so se stavki odpovedali že s tem, ko so se odločili delati za davkoplačevalca. Nočeš podpisati nove pogodbe? Fajn, serčno kekec, idi si dobiti službo v zasebnem sektorju, tam lahko štrajkaš do nezavesti in nazaj.

PS Mislem, koji kurac, jebentiboga! Banda jebeludzbunjena!

Link

Ni komentarjev: